Luk

Karakterer: Delaney og Dams bedst i målshow

| VM | 9 kommentarer

Infoboks

Danmark - Israel 5-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F
28' 1-0 Yussuf Poulsen
31' 2-0 Simon Kjær
41' 3-0 Andreas Skov Olsen
58' 4-0 Thomas Delaney
90' 5-0 Andreas Cornelius

Thomas Delaney og Mikkel Damsgaard strålede på et veloplagt dansk mandskab, der generelt brillerede og bankede Israel med overbevisende 5-0.

Parken var endnu en gang propfyldt, og stemningen var i top, da Danmark tirsdag aften buldrede videre mod VM-slutrunden i Qatar i 2022.

5-0 blev de nærmeste forfølgere fra Israel kørt over efter en fremragende dansk præstation, hvor Kasper Hjulmands tropper i den grad rejste sig efter den noget sløje forestilling på Færøerne i weekenden.

bold.dk kommer her med et bud på, hvordan de danske landsholdsspillere præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation. En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Startelleveren:

Kasper Schmeichel - 6

Endnu en ganske rolig dag på kontoret for Schmeichel i Parken, hvor han sjældent blev udfordret takket være et solidt og velspillende mandskab i rødt og hvidt. Israelerne fik godt nok netmaskerne til at blafre en gang i hver halvleg, men begge mål blev annulleret. Var på plads, da Israel var nærgående kort før tid, så den danske defensiv kan notere sig sit sjette clean sheet af seks mulige i VM-kvalifikationen.

Joachim Andersen - 6

Crystal Palace-stopperen har imponeret med sine lange afleveringer i Premier League, hvilket han flere gange forsøgte sig med i første halvleg, men præcisionen manglede for ofte. Andersen var solid defensivt og lavede et par vigtige indgreb, hvor det var ved at blive farligt.

Simon Kjær - 8

Forhindrede en friløber ved 0-0, da Andreas Christensen mistimede sit hovedstød, mens han i vanlig stil styrede defensiven med flere gode indgreb selv. Han bidrog samtidigt offensivt, da han ganske overlegent steg til vejrs og headede Danmark på 2-0. Kunne have scoret en gang mere, men hans hovedstød blev blokeret af Yussuf Poulsen tæt under mål.

Andreas Christensen - 6

Startede i tredje landskamp på seks dage som eneste markspiller og havde måske derfor lidt ekstra træthed i benene. Var ved at forære en friløber væk, da han forlængede en lang bold frem ved stillingen 0-0, mens han så gult efter en skidt tæmning. Spillede sig op i anden halvleg, hvor han atter var rolig på bolden og stoppede et farligt israelsk indlæg. 

Daniel Wass - 7

Har virkelig fundet sig til rette som wingback, der også har lov til at gå meget med frem og ind i banen, når Andreas Skov Olsen gør det bredt. Leverede to forrygende frispark, der førte til henholdsvis 2-0 og 4-0-målet. Laver et par unødvendige boldtab, der trækker en smule ned, men alt i alt en flot landskamp af Wass, der blev pillet ud tre minutter før tid. 

Pierre-Emile Højbjerg - 7

En solid præstation på midtbanen i de 83 minutter, han spillede, hvor han oftest lå som den dybe på den centrale midtbane og dermed gav frihed til Delaney offensivt. Kom i vejen for meget af israelernes opspil og havde også enkelte offensive aktioner, hvor han blandt andet leverede et flot vip i dybden til Yussuf Poulsen kort før pausen.

Thomas Delaney - 9

Fremragende kamp af Delaney, der fortjent blev hyldet af Parken ved flere lejligheder. Var meget på bolden og tog gerne dirigentstokken, når spillet skulle bygges op. Aggressive pres og gode løb i dybden var ved at skabe et par chancer, ligesom han selv kom til en stor chance kort inde i anden halvleg. Sevilla-motoren kronede en flot præstation med at heade Danmark på 4-0. 

Joakim Mæhle - 7

Blandet start på kampen, hvor Mæhle ikke var involveret nok og lykkedes offensivt, men den løbestærke nordjyde kom efter det, som kampen skred frem og havde tredjesidste fodbold på Danmarks fantastiske 3-0-mål på en omstilling udført lige efter bogen. Skaffede med et flot raid til allersidst det, der først lignede et straffespark, men blev ændret til et frispark, som gav 5-0-målet.

Andreas Skov Olsen - 7 

Startede kampen en smule usikkert med et par uprovokeret boldtab, men et par fine løb på tværs af banen fik ham ind i kampen, hvor han også havde et hoved med i 1-0-scoringen. Viste prøver på sine eminente sparketeknik, da han fuldendte et dansk mønsterangreb med at flugte Danmark på 3-0. Deltog fint i offensiven efter pausen, men uden for alvor at markere sig yderligere, inden han blev udskiftet et kvarter før tid.

Yussuf Poulsen - 7 

Leipzig-angriberen revancherede en sløj kamp mod Skotland for seks dage siden med en stærk præstation mod Israel. Presspillet og løbene var glimrende som altid, men denne gang vandt Yussuf Poulsen også de fleste af sine dueller og var en bedre opspilsstation trods et par fejl i første halvleg. Lynhurtigt over returbolden og åbnede den rød-hvide målfest med scoringen til 1-0. Mistede stort set ingen bolde efter pausen, inden han fik fyraften i 77. minut. 

Mikkel Damsgaard - 9

Forrygende landskamp af 21-årige Damsgaard, som var ophavsmand til de flotte mål til 1-0 og 3-0 med fantastiske detaljer. Han sugede igen meget af det offensive spil til sig og dikterede på bolden med kreative løsninger og hurtige vendinger. Modtog stående applaus fra Parken, da han blev udskiftet små ti minutter før tid.

Træneren:

Kasper Hjulmand - 8

Efter ni ændringer mod Færøerne var startopstillingen fra Skotland-kampen tilbage i aktion, mens 3-4-3-systemet igen var foretrukket, og det var i den grad til at se. De indbyrdes relationer sad langt bedre i skabet, og Danmark sprudlede til tider med fantastisk kombinationsspil. Hjulmand kaldte det inden kampen ekstremt, at facit efter fem kampe var 15 point og 17-0 i målscore, og nu kan landstræneren altså se på tabellen og konstatere 18 point og en målscore på vanvittige 22-0.

Uden for bedømmelse:

Jens Stryger Larsen

Mohamed Daramy

Christian Nørgaard

Jonas Wind

Andreas Cornelius

Er du enig i bedømmelsen af de danske spillere? Giv dit bud i kommentarfeltet.


Af Andreas Roesen og Martin Schmidt

9 kommentarer

Spursman 22:46          
Wass snarere til 8-9 stykker. En af banens bedste med to sublime assists!
jacoba 22:55          
En 8´er til Wass, ellers enig.
Bødlen1880 23:08          
Enig, Wass spiller en klasse kamp. Var mest imponeret over ham og Dams i dag.
bruger 188496 23:17          
Jeps. 9 til Wass
BeerBellyBoy 23:22          
Wass kan få et par point fra Youssef, der tydeligvis har fået for mange
Lakris 23:36          
Sgu lidt ærgerligt at Damsgaard og Skov Olsen spiller i klubber med trænere, der ikke rigtigt får deres evner i spil (som Hjulmand).

Håber de finder nye klubber frem mod VM
Nessy1981 02:11          
Damsgård har under den nye træner i Sampdoria fået en mere fri rolle end før. Personligt synes jeg at hans mangel på mål og assist dernede er mere et tegn på svag kvalitet omkring ham. Bevares landsholdet spiller anderledes, men man kan jo se hvad det gør ved hans spil, når der er større kvalitet omkring ham med 11 landskampe, 4 mål og 7 assists nu. Træneren i Bologna virker ikke til at tro på Skov Olsen. Han har sagt han vil blive og tage kampen op og det er også en god indstilling, men på et tidspunkt må man også komme til den realisation af træneren er idiot og derefter flytte et andet sted hen. En ting er sikkert. Det bliver ikke ved at gå, som det går nu for ham dernede.
Tirsdag 30. november
Mandag 29. november