Luk

Luk

Kasper Hjulmand om udtagelse: Kompliceret

| UEFA Nations League A | 9 kommentarer

Infoboks

Det har været en udfordring at udtage den danske trup til de kommende Nations League-kampe fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

Den danske landsholdstrup, som i juni spiller fire kampe på ti dage, bliver udtaget tirsdag klokken 13. 

26 spillere skal udtages til de kommende Nations League-kampe, og den danske landstræner Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, at det er svært at få puslespillet til at passe.

Det siger landstræneren til TV 2 Sport

- Det har været mere kompliceret end normalt. Normalt er fokus på at vinde kampene, der står foran os, men vi er i et VM-år, hvor vi har i alt to samlinger og fem træningsdage, inden vi møder Tunesien.

- Det har krævet en hel del overvejelser i forhold til VM, hvordan vi vil gøre omkring hverdagene i lejren, de spillemæssige overvejelser, vores protokoller og lærdom fra EM. Det hele skal introduceres, så der er flere parametre i spil for den her lejr, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren siger også, at et par spillere, som ikke har fået fast spilletid i deres respektive klubber, vil blive udtaget, fordi de fire kampe læner sig så tæt op af VM-slutrunden i Qatar.

Danmark møder Frankrig den 3. juni, og derefter følger kampe mod Østrig, Kroatien og Østrig igen. 


Af Obaida El-Itr

9 kommentarer

Målkongen 15:17          
Mæhle, AC, MB, Yussef, Damsgaard, Wass og Dolberg må til at finde form og spilletid.

De fleste skifter nok klub til sommer , så der bliver tryk på.
grumblesnake 15:59          
Det bliver svært for Wass og Braithwaite at komme med med den nuværende konkurrence. AC vil levere lige meget hvor lidt han spiller og skifter til sommer, så der er ingen grund til at stille spørgsmålstegn ved ham.
liljim 16:16          
Hvem er det du mener har slået Wass af? Jeg er med på at han ikke har spillet meget i Atletico, nok primært grundet sin skade, men kan ikke se hvem der skulle udtages i stedet for? Mæhle spiller på venstre, Stryger har ikke spillet hele sæsonen. Nissen kan være en mulighed at udtage, men Wass burde stadig være førstevalg. Derudover har han jo hele preseason og en halvsæson til at få spillet sig ind i Atletico, så mon ikke at han nok skal komme med til VM. Håber desuden Dolberg får skiftet væk, og kommer til en klub der kan finde ud af at bruge ham. Måske han skulle tage til Brugge? Der vil han lave masser af mål, og vinde titler. Så kunne han skifte til en højere hylde efter et par sæsoner der. Yussuf og MB kan jeg ikke se er relevante for landsholdet mere. Slet ikke hvis Dams kommer i omdrejninger igen, og som Skov Olsen spiller bør han også være førstemand til højrekanten
Målkongen 16:25          
Mener ikke der er nogen der er slået af.

Synes de mangler spilletid for at komme i topform. Nogle selvfølgelig på grund af skader.
fetaehhgodt 16:30          
Der er vel også Kjær som forventes at være klar til VM.
Mener alt det taktiske Hjulmand gerne vil have tilført landsholdet før VM, det er svært når spillerne ikke er med i landholdssamlingerne.

Uanset hvad så hård konkurrence, hvilket jo alt andet er godt.
Men de her 3 kampe indenfor kort tid i NL kræver en vist bredde, hvor man jo også gerne vil have at de aller bedste er med. Men dilemma når man også skal have spillet og taktisk lært dem man regner med er de 23 bedste når VM truppen skal udtages.

Jeg i øvrigt uenig med Wass er klart førstevalg frem for Nissen. Kan se Wass har en masse rutine, en fleksibel spiller der kan bruges flere steder, hvilket er et stort plus. Men Nissen har bare imponeret mig sindsygt meget! Så ja håber begge kommer med, men ellers ville jeg satse på Nissen hvis valget stod mellem de to. Sorry men ikke været vildt imponeret over Wass på landsholdet. Syntes han smider for mange bolde væk.
Gårdmand Ørn 16:52          
Kan Ingvartsen komme med på bekostning af enten Braithwaite, Yussuf eller Dolle? Nu siger han så at spillere der ikke har fået spilletid kommer med, spørgsmålet er bare om det er alle tre der klarer sig med.

Cornelius banker også i gennem nu, og Wind spiller fast Bundesliga nu. De må efterhånden være de to førstevalg på den centrale angriber. Så kan man godt argumentere for at udelade en af de tre ovenstående for en kantspiller som Skov eller Bruun Larsen. Tror jeg det sker - nej. Men der er trods hans udmelding, lidt plads til en overraskelse eller to.
fetaehhgodt 17:11          
Gårdmand Ørn.

Ja der er sgu ikke mange pladser, så en del der til slut må sies fra. En VM trup med 23 mand, hvor de 3 er målmænd, så er der teoretisk kun 2 spillere til hvert plads. Medmindre nogle der kan bruges flere steder, som måske får lidt plus på kontoen, når der skal sies fra.

Du allerede nævnt mange. Går det efter planen så er Damsgaard forhåbenligt også med i VM truppen. Ligesom Skov Olsen. (ved ikke om ham du tænkte på ?)

Så er hård konkurrence.
Lørdag 25. juni