Luk

Kean nedlagde godt kæmpende Basaksehir

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Istanbul Basaksehir - PSG 0-2
Champions League gruppe H
64' 0-1 Moise Kean
79' 0-2 Moise Kean

Everton-lejesvenden Moise Kean scorede begge mål, da PSG onsdag aften vandt 2-0 mod Istanbul Basaksehir i Champions League-gruppespillet.

Både hjemmeholdet Istanbul Basaksehir og gæsterne fra PSG tabte i sidste uge, da første runde af Champions League-gruppespillet løb af stablen.

Det var derfor to hold på jagt efter deres første sejr i gruppen, der mødtes onsdag aften.

Der var ingen tvivl om, at PSG var forhåndsfavoritter Istanbul-klubben, men værterne var rigtigt godt med i første halvleg. Både Enzo Crivelli og Edin Visca viste prøver på deres farlighed i de første 45 minutter.

Efter 16 minutters spil satte Crivelli holdkammeraten Visca op på kanten af feltet, men kantspilleren måtte se sin afslutning gå tæt forbi mål.

Angel Di Maria var farligste mand for pariserne i første halvleg og forsøgte sig flere gange, og han var en enkelt gang tæt på, da han gik efter det lange hjørne med sit skarpe venstreben, men hans skud gik lige forbi.

Afslutningerne fra begge hold faldt for det meste fra distancen i første halvleg, og de tyrkiske underdogs formåede at holde PSG fra de helt store chancer.

Edin Visca bød sig til med endnu en flot aktion kort inden pausen, men heller ikke denne gang gik bolden i kassen, og derfor gik holdene til pause med stillingen 0-0.

PSG viste skarphed i anden halvleg

PSG kom flyvende ud til anden halvlegs start, hvor der kun var spillet et enkelt minut, da de fik deres første chance. Kylian Mbappe sendte Pablo Sarabia afsted, men han misbrugte sin muligheder for at bringe sit hold foran.

Efter 57 minutter var hjemmeholdets Visca igen nærgående med et skud fra kanten af feltet, men Keylor Navas var vågen i PSG-målet og reddede flot.

Efter 64 minutter kom kampens første mål.

Mbappe tog sig af et hjørnespark for PSG, og han fandt en helt fri Moise Kean i det lille felt, som sikkert kunne heade gæsterne foran med 1-0.

Lidt over fem minutter senere fik Basaksehir en rigtig fin mulighed i feltet, da Deniz Turuc fik flugtet mod mål, men igen stod Keylor Navas i vejen.

PSG røg direkte afsted i et kontraangreb, der endte med at Angel Di Maria spillede et faldt indlæg til Kylian Mbappe i feltet, men bolden lå en smule bag angriberen, og han måtte dreje en halv omgang om sig selv for at få afsluttet - desværre for PSG over mål.

Mod slutningen af kampen fik Basaksehir etableret et fin pres mod PSG-målet, men ind imellem fik pariserne afbræk fra presset med nogle gode kontra-angreb.

Efter 87 minutter fik Sarabia endnu en mulighed for at komme på måltavlen, men skarpheden manglede hos spanieren. 

Minutter senere fik Visca en løs bold i feltet og afsluttede hurtigt, men Kimpembe kom flot tilbage og fik blokeret i sidste øjeblik.

PSG havde fik en mulighed mere til allersidst på et kontraangreb, men kræfterne manglede, og chancen løb ud i sandet.

Kampen endte derfor 2-0 til PSG, der med sejren rykker op på siden af RB Leipzig og Manchester United i gruppen før de to holds møde senere onsdag.


Af Jonas Nielsen
Søndag 29. november