Luk

Keeper blev helten - Kolding videre i pokalen

| Sydbank Pokalen | 24 kommentarer

Infoboks

Kolding IF - Nykøbing FC 8-7
Sydbank Pokalen
24' 1-0 Morten Ohlsen Hansen
76' 2-0 Sebastian Sommer
87' 2-1 Nicolai Jessen
89' 2-2 Simon Trier

Kolding IF's keeper Christoffer Petersen scorede det afgørende mål i straffesparkskonkurrencen, da Kolding vandt over Nykøbing FC i 1/8-finalen af Sydbank Pokalen.

Det duftede af pokalbold tirsdag aften i Kolding. Også et godt stykke ud på aftenen.

Et mandskab, der havde hjemme et stykke længere mod øst i form af 1. divisionsholdet Nykøbing FC, kom nemlig på besøg for at forsøge spille sig i kvartfinalen af Sydbank Pokalen.

Nykøbing troppede op med masser af selvtillid i den turnering efter at have ekspederet FC København ud med 3-0 i det forrige opgør.

Kolding skulle også læne sig op af sine resultater i pokalen, hvor man har slået Dalum IF, Esbjerg fB og Brabrand IF, mens det har set sværere ud i 2. division med en øjeblikkelig plads som nummer 10.

Det var en yderst regnvåd bane, som spillerne skulle spille fodbold på, så der var god fart på bolden fra første fløjt.

Hurtigt gik kampen dog fra at bølge frem og tilbage til at blive mere duelpræget, og de offensive aktioner udeblev, selvom Kolding var farligst.

Efter 18 minutter tilspillede hjemmeholdet sig et frispark på midten af banen, og efter lidt tumult i feltet endte bolden hos den 21-årige angriber Oscar Møller, der fik headet på kassen, men bolden endte i favnen på Morten Bank i Nykøbing-målet. 

Dedikeret Kolding-mandskab

Regnen tog til i Kolding, men det påvirkede slet ikke koldingenserne. De fik bare mere blod på tanden, og den indstilling betalte sig efter cirka 24 minutters spil. Efter slåskamp på kanten af feltet dumpede bolden ned foran Tobias Sommer, der med et fladt direkte indlæg fandt Morten Olsen Hansen foran kassen. 

Den 28-årige spiller afsluttede resolut og sendte sit mandskab på sejrskurs.

Kolding blev ved med at presse på herefter, og Nykøbing havde svært ved at etablere et spil på modstandernes banehalvdel.

Kort før pausen fik Kolding en gigantisk chance for at gøre det til 2-0. Sebastian Sommer smed en god serv ind i hovedet af Oscar Møller, men i to omgange reddede Morten Bank på flot vis.

Dødboldene blev et yderst farligt våben for hjemmeholdet i resten af de første 45 minutter, men det forblev 1-0 til Kolding ved pausefløjtet.

Koldingenserne forsatte presset

I anden halvleg skulle Nykøbing finde nogle af de takter frem, som de var så overbevisende med i 3-0-sejren over FC København i sidste runde, men det var stadig Kolding, der pressede på og blev farligst.

I mellemtiden fik de tiden til at gå. Helt som de ville.

Der skulle gå en lille time, før Nykøbing fik sendt sit andet skud i kampen mod mål, men Mathias Kristensen sparkede den et stykke over. Herefter fik gæsterne presset lidt mere på og søgte mere kvalitet i dødboldene. 

Men i stedet blev det endnu engang farligt i udeholdets felt. Oscar Møller, der virkelig var i hopla, fandt igen bolden med hovedet. Hovedstødet var dog for upræcist.

Derefter kom Christian Kusk frem til en mulighed, men han nåede akkurat ikke at få panden på indlægget.

Det gjorde Sebastian Sommer derimod. Men ikke med panden. Midtbanespilleren trak langsomt ind mod feltet og klaskede fladt til den stykke udefra, og så stod det lige pludselig 2-0 til Kolding et kvarter før tid. 

Men det skulle blive spændende til sidst. Nicolai Jessen kom på tværs i feltet og sikrede Nykøbing en reducering, og så øjnede gæsterne et sensationelt comeback.

Og det kom. 

Kolding fik en iskold klud i ansigtet, da Simon Trier lavede et selvmål. Helt lige i Kolding og en vanvittig udvikling, mens hjemmeholdet kiggede slukøret ned i græsset.

Forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence

Dermed skulle holdene ud i to gange 15 minutter. 

I den periode skete der ikke meget, og chancer var der ikke mange af.

Begge mandskaber var tydeligt mærket af de mange spilminutter. Derfor handlede det mere om krig end flot, teknisk spil til sidst.

Det forblev helt målløst i ekstratiden, og derfor skulle pokalskæbnen afgøres i en straffesparkskonkurrence på en drivvåd bane i Kolding.

Nykøbing scorede på sine to første spark, men så reddede Christoffer Petersen det tredje. En vigtig aktion fra Kolding-keeperen, da Mikkel Jespersen havde brændt det foregående spark. 

Efterfølgende brændte Jacob Egeris sit spark, og så stod Kolding med fordelen. Men den udnyttede de ikke, og så var det helt lige igen med to scoringer til hver.

Herefter fulgte to scoringer, indtil Christoffer Petersen igen reddede Kolding på stregen. Sådan fortsatte det i lang tid, indtil selvsamme Christoffer Petersen afgjorde det hele til resultatet 6-5. 

Vild og dramatisk afslutning, og dermed er Kolding klar til kvartfinalen af Sydbank Pokalen.


Af Rasmus Glud

24 kommentarer

Lifetec 22:07          
Tillykke til Kolding. Fortjent sejr.
Fodbold er et underligt spil. Nu ligger Kolding i den nedre del af 2. division, men i aften spillede de langt bedre end de gange vi mødte dem i 1. division.
Øv, øv, øv: NFC. Hvor er det bare en elendig kamp vi spiller.
Vi glemmer aldrig den fantastiske kamp mod FCK, men det er MEGET ærgerligt at vi ikke får mere ud af den. Øv!
Og så lige en sidebemærkning: Tak for en teknisk fin streaming på www.pokalturneringen.dk, men hvor er det dog frustrerende at se sit hold spille elendigt, og så samtidig skal høre på en medkommentator som åbenlyst holder med modstanderen. Det er en ommer!
Mac2907 22:08          
Tja, man må så håbe at de 5 spillere fra NFC der normalt optræder på Sjællandsserieholdet har fået lidt erfaring og en god oplevelse. Tillykke til KIF med 1/4 finalen.
Hugo Hugorm 22:14          
Nykøbing Falster FC er et helt vildt hold/klub - de er total umulige at blive klog på !
Ydmyger FC København med 3-0 på hjemmebane i forrige runde.
Idag taber de efter straffespark til Kolding... og de var mere end heldige at nå til straffespark !

Nøj hvor var de dårlige idag !
Super fortjent sejr til Kolding fra 2 divison, imod et 1 divisions hold...

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor der ingen glød og gejst var hos NFC holdet - de spillede trods alt om en kvartfinale i pokaltuneringen !
Ej ej hvor var det dårligt af NFC holdet
JKK 22:17          
er keeperen gode venner med journalisten siden han skal omtales på den måde. morten bank redder vel også de straffespark for nykøbing men bliver overhovedet ikke nævnt på samme måde. dejligt for Kolding keeperen med en god ven i redaktionen. underligt
bmp77 22:22          
Med al respekt for NFC gutterne....
Hold da op hvor var det dårligt idag !
Det er altså et skræmmende lavt bund niveau...
Lifetec 22:23          
Nykøbing Falster FC er et helt vildt hold/klub - de er total umulige at blive klog på !
Banker både FCK og førerholdet i 1. division Helsingør med 3-0 på hjemmebane. Derefter taber vi en elendig kamp ude mod Køge og en endnu mere elendig kamp ude mod Kolding. Puha, nej det er ikke nemt at blive klog på dette hold :-(
Ej ej hvor var det dårligt af NFC holdet
Kolding spillede godt, men jeg er faktisk lidt rystet over hvor ringe vi var. Det er jo helt vildt så afhængig vi er af et par spillere. I aften skriger det til himlen hvor meget vi mangler Gehrt. Simpelthen for svagt af et 1. divisionshold ikke har en større bredde. Arghh, hvor er det ærgerligt og dårligt!!
RødFlue 22:27          
-og så bemærkes i referatet, at også her "serves" som i badminton, tennis .....
" Sebastian Sommer smed en god serv ind i hovedet af Oscar".....
I gamle dage hed det i fodbold " et godt indlæg".....
Fredag 3. december
Torsdag 2. december