Luk

Ken Ilsø vil hjælpe Penang tilbage til storhed

| 2. Division | 9 kommentarer

Infoboks

Ken Ilsø havde muligheder i Iran og Sydkorea, men valgte malaysiske Penang og muligheden for at hjælpe traditionsklubben tilbage til tidligere tiders storhed.

Efter et succesfuldt år hos Kedah i den bedste række i Malaysia har 31-årige Ken Ilsø valgt at skifte til Penang FA, der netop er rykket ned i den næstbedste række i Malaysia.

Penang FA er med 14 titler gennem tiderne en traditionsklub, men i sidste sæson haltende det altså.

- Der var flere ting, der afgjorde min beslutning. De rykkede ud sidste år, men har med en ny træner, der er en legende i malaysisk fodbold, valgt at starte forfra og forsøge at skabe et storhold. Perspektiverne i det samtidig med, at byen Penang er en spændende by, og at træneren og klubben strakte sig langt for at få mig til klubben afgjorde mit valg, siger Ken Ilsø til bold.dk.

Ilsø havde andre muligheder i Asien, men muligheden for at løfte Penang FA tilbage til toppen af malaysisk fodbold trak mest.

- Både Sydkorea og Iran var inde i billedet. Den iranske klub kom meget sent ind i forløbet, og jeg valgte derfor Penang. Den sydkoreanske klub kom fra anden bedste række, og det ville komplicere et senere skifte tilbage til Malaysia, da klubberne her ikke må skrive kontrakter med udlændinge, der ikke har spillet på højeste niveau i en anden asiatisk liga.

- Jeg har opbygget mig et godt navn i Malaysia og kunne sagtens se mig selv være her, både nu, men også at vende tilbage i fremtiden. Derfor valgte jeg at blive i Malaysia i denne omgang og være en af grundpillerne i at løfte en malaysisk klub op til storhed, siger Ilsø og tilføjer:

- Det er en risk-reward situation for mig. Investeringen ved at gå en række ned i Malaysia udgør en væsentlig risiko, hvis holdet ikke performer og ikke rykker op. Men hvis vi kan skabe en succeshistorie i Penang, vil belønningen være endnu større, end jeg vurderede, den ville være andre steder.

Ilsøs aftale med Penang FA, der kommer fra øen Pulau Pinang, er foreløbig etårig.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

9 kommentarer

kofinn 13:07          
Simpelthen klasse at Ilsø bare fortsætter eventyret derovre. Måske bliver han ikke rig på kontanter - selvom han sikkert ikke kunne tjene mere i Danmark - men han bliver sgu rig på oplevelser. FED måde at udnytte sit fodboldtalent på, og han kommer helt sikkert hjem med en masse fede erfaringer om livet, hvis han en dag flytter til DK og skal arbejde i det civile liv.
gamma381 13:21          
Så vidt jeg ved husker tjener de kassen derovre , ret godt løn niveau til udlændinge
Slettet(551650190112) 14:45          
Ja udlændinge gør, de andre spillere er vidst på en meget lille løn i forhold til. Han skal også nok blive rundhåndet betalt for at gide, at hjælpe denne "storklub" tilbage, men fedt eventyr!
Jpp 14:53          
Sådan som han altid har udtalt sig til medierne, så virker det virkelig ikke som om, at pengene driver værket.
Jpp 14:54          
"Den sydkoreanske klub kom fra anden bedste række, og det ville komplicere et senere skifte tilbage til Malaysia, da klubberne her ikke må skrive kontrakter med udlændinge, der ikke har spillet på højeste niveau i en anden asiatisk liga."

Det her er virkelig en mærkelig regel.
kofinn 15:03          
Synes egentlig det lyder ret fornuftigt. Det sikrer at de lokale spillere ikke bliver arbejdsløse af udlændinge, som ikke har et højere niveau. Nu er man på papiret i hvert fald sikre på at den givne spiller har et niveau der bør være højt nok.
Sibusiso Jensen 15:08          
Jeg håber Ilsø hjælper Penang tilbage til toppen hvor vi alle ved de hører hjemme.
Torsdag 2. december
Onsdag 1. december