Luk

Kent N. tøvende omkring Helenius' SL-drøm

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Der er delte meninger i Silkeborg om, hvorvidt top seks er målet. Nicklas Helenius siger ja, mens Kent Nielsen siger nej.

Oprykkerne fra Silkeborg IF er kommet flot fra land i Superligaen, hvor klubben efter en sæsons fravær er tilbage.

Efter søndagens hjemmesejr på 4-1 over FC Nordsjælland har Silkeborg efter 11 runder og halvvejs i grundspillet 17 point, hvilket indtil videre også har været nok til en placering i top seks, der giver adgang til mesterskabsspillet.

Silkeborgs angrebsprofil Nicklas Helenius er også positivt indstillet over for holdets chancer for top seks, som ifølge ham også er holdets ambition.

- Det er en flot start, vi har fået, og vi arbejder stenhårdt hver dag. Vi spiller vores spil, og det virker. Vi har sagt, at målet er top seks, for så er vi fri for al den snak om nedrykning.

- Så vil jeg også sige, at der indtil videre kun er en kamp i sæsonen, hvor vi ikke har været tæt på at få noget ud af det, og det var mod ude mod FC Midtjylland, siger Helenius med henvisning til 0-3-nederlaget mod FCM.

Helenius roser også Silkeborgs evne til at bygge ekstra sit spil og fremhæver holdets evne til at holde fokus.

- Det er flot, at man er så meget med i alle kampe, og det viser, at vi har et hold, der er gode til at fokusere.

- Vi havde ikke regnet med, at vi skulle ligge, hvor vi gør, men vi har troet på det, siger angrebsprofilen, der har scoret fire gange i sæsonen.

Silkeborgs cheftræner, Kent Nielsen, er også fint tilfreds med holdets udvikling, men han mener ikke, at det er noget holdet skal dvæle for meget ved.

I forhold Helenius' udtalelser om en top seks-placering som ambitionen er Silkeborg-træneren mere tøvende i forhold til at erklære top-6 som målsætningen.

- Det vi har sagt er, at vi har været rigtigt gode i to år, og vi har været bevidste om de spekulationer, der er foregået, siger Kent Nielsen.

- Når vi står i den situation, som vi gør, så kan vi sagtens sige, at vi gerne vil være et top seks-hold, for vi har også præsteret til det.

- Men det kræver også bare, at vi er minimum lige så gode i de næste 11 kampe af grundspillet, siger Kent Nielsen.

Efter søndagens kamp har Silkeborg fire point ned til FC Nordsjælland på syvendepladsen.

/ritzau/


Af Jonas Dalgård
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober