Luk

Kiev måtte hjælpe tabende AaB igennem

| Europa League | 54 kommentarer

AaB floppede og tabte 2-0 hos Rio Ave, men de danske mestre er alligevel klar til 1/16-finalerne i Europa League, fordi Dynamo Kiev slog Steaua 2-0.

AaB’s danske mestre kunne selv afgøre deres videre færd i Europa League, men det krævede en sejr ude over Rio Ave, der ikke havde mere at spille for i gruppe J. Uden en dansk sejr ville AaB være afhængig af resultatet i den anden kamp mellem Steaua Bukarest og Dynamo Kiev.

Portugiserne lagde bedst ud og kom til chancer hurtigt, men Nicolai Larsen var på plads i buret. AaB måtte også tidligt lide den bet, at Donny Gorter måtte udgå skadet og lade sig afløse af Jakob Blåbjerg.

Efter et kvarters spil kom Rio Ave helt tæt på, men stolpen stod i vejen. I samme moment slog nordjyderne dog kontra, og det endte med en to mod én situation. Andreas Bruhns tværaflevering til helt frie Thomas Enevoldsen blev dog ikke skarp nok, og derfor fik Enevoldsen kun lige prikket bolden forbi målmand Cassio, før bolden blev clearet på stregen.

Rio Ave var stadig mest nærgående, men efter en hæsblæsende start faldt tempoet en smule. Kort før pausen var hjemmeholdet igen tæt på, men de danske mestre klarede 0-0 til pausen.

Et kvarter inde i anden halvleg var der dog ikke meget at gøre for AaB. Yonathan Del Valle var på venstre side af feltet, trak ind til højre og lagde flot bolden ind i fjerneste målhjørne. Et drømmemål og 1-0 til portugiserne.

Bare en håndfuld minutter efter fik Nicolaj Thomsen fint plads til afslutning i feltet, men skuddet gik alligevel forbi den ene opstander.

AaB kom til flere chancer, men i stedet blev kampen lukket, da Del Valle med sin anden scoring fordoblede føringen ti minutter før tid.

Dermed havde AaB brug for hjælp fra Rumænien, hvor Steaua tog imod Dynamo Kiev. Og den hjælp fik danskerne. I anden halvleg scorede Dynamo Kiev således to mål, og derfor går AaB alligevel videre til 1/16-finalerne i Europa League fra andenpladsen i gruppe J, som Dynamo Kiev vinder.


Af Jonas Lund

54 kommentarer

AaB04 22:57          
Vi formår at holde nullet i alle hjemmekampene, mens vi på udebane har en målscore på 0-10. Skal vi ikke bare blive enige om at glemme det!
Guhle 22:57          
Elendig dansk sports dag :(

Kevin Magnussen blev vraget,
Begge danske hold fik et nederlag, og de danske håndbold tøser fik tæv..

Men flot af AaB at gå videre selvom det krævet lidt hjælp.

Godnat
SE-FREAK 22:58          
AaB undervurderede Rio Ave totalt og tog alt for let på opgaven. Sådan så det ud.

Ydermere ret heldigt avancement, da Steaua efter sigende blev snydt for 2 klokkeklare straffespark og at Kievs 1-0 mål var et offside-mål.

Men skide fedt for dansk fodbold at de er videre. Tillykke til AaB, bliv så lige lidt bedre på udebane, så i har en chance for at gå endnu længere!
jho 22:58          
Kæmpe stort tillykke AaB! Skideflot!
Tico20 22:58          
nogen der ved hvor meget det betyder økonomisk for aab at gå videre? 10 mio?
Karpan 22:59          
Dejligt med en første plads i gruppen. Den var nu også forventet da grupperne blev trukket, havde dog regnet med en anden fordeling mellem anden og tredje pladsen, men klager bestemt ikke over det endte som det gjorde. :)
Dejligt at Iarmolenko igen spiller godt :)
Det er sgu også rart at se Shovkovskiy stå igen, minder mig om de dage da Kyiv var blandt de bedste i Europa. :D
Mølbat 22:59          
AaB skal sende en stor buket blomster til Ukraine efter aftenens kamp. Hold op, hvor var de elendige.
Jeg vil endda gå så vidt at kalde AaBs præstation for uprofessionel. Spillerne burde skamme sig.

Men man er videre, og så er alt jo godt.
Mandag 29. november
Søndag 28. november