Luk

Kiilerich om permittering: Det kan skabe kaos

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

De norske klubber skal tænke sig godt om, inden de permitterer nogen spillere og ikke andre, fastslår Arendals danske stopper Sune Kiilerich.

De norske fodboldklubber benytter sig i disse dage for de særlige norske regler om permittering.

Permittering tillader klubberne at hjemsende ansatte uden løn i en periode, mens de ansatte omvendt ikke er forpligtet til at arbejde, og efter 14 dage kan de ansatte endvidere opsige deres kontrakter.

De fleste norske klubber har undtaget sine spillere fra permitteringen, men Eliteserie-klubben Haugesund har eksempelvis permitteret hele sin trup pånær fem spillere.

Længere nede i rækkerne har Arendal - der har seks danskere i truppen - endnu ikke gjort noget.

- Vi har ikke fået nogen besked fra klubben om det endnu, men det er selvfølgelig snak om det i truppen, Vi kan dog ikke gøre så meget endnu, siger Arendals danske stopper Sune Kiilerich til bold.dk. 

Samfundet er vigtigst

Kiilerich tager indtil videre situation med ro, og han forsøger at kigge udover sin egen næsetip.

- Det er en utrolig vanskelig situation for alle i hele verden, og jeg har det sådan, at jeg kan ikke gøre så meget ved det, så jeg tager det, som det kommer. Det vigtigste er, at hele verden kommer ud af denne situation på den bedst mulige måde.

- Jeg lever af fodbold, men der er mange andre helt almindelige mennesker, der ikke har noget arbejde i morgen, så jeg synes, man skal gøre, hvad der er bedst for hele samfundet lige nu.

Arendal har generelt en sund økonomi, men Kiilerich har generelt forståelse for, at klubberne gør, hvad de kan for at sikre sig. 

- Vi spillere er selvfølgelig nødt til stå sammen, så klubberne ikke får al magten. Vi er dog i en klub, hvor vi er meget glade for at være, så vi kan forhåbentlig finde en fælles løsning.

- Fodbold er et job som alt andet, så spillerne er nødt til at tænke på at få noget ind, men klubberne er også nødt til at tænke på, at de skal overleve og have en fremtid.

Permittering kan skabe kaos

Kiilerich er til gengæld ikke specielt begejstret for reglen om, at klubben kan fritage nogen spillere fra permitteringen.

- Det er en fin regel for klubberne, men en knap så fin regel for spillerne, og jeg tror virkelig, at klubberne skal tænke sig om, inden de benytter sig af reglen.

- Uanset hvad vil det skabe spild i klubben og internt i truppen. Ikke bare nu, men også når det her er ovre på et tidspunkt. Jeg håber virkelig, klubberne tænker sig godt om, for det kan skabe kaostilstande, siger den tidligere Silkeborg-stopper.

Forskellen på almindelig løn og dagpenge er større i Eliteserien, men Kiilerich skal også spænde livremmen ind, hvis det kommer dertil.

- Spillerne i Eliteserien er nok lidt mere presset, men jeg har også en lejlighed og regninger, jeg skal betale, så hvis det kommer dertil, skal jeg også være rigtig fornuftig med min økonomi, siger Kiilerich.


Af Mikael Blond
Torsdag 9. december
Onsdag 8. december