Luk

Kim K. assisterer i barndomsklubben

| Danmark | 0 kommentarer
Kim K. assisterer i barndomsklubben
Foto: Vejle Boldklub

Infoboks

Skive - Næstved
NordicBet Liga (28/07)
Oddset 2,50 3,35 2,65

Kim Kristensen er frem til sommer assistenttræner i sin barndomsklub Holstebro Boldklub. Han har været uden græs under fødderne siden fyringen i Skive IK i efteråret.

Kim Kristensen blev i efteråret fyret i Skive IK efter et efterår, der slet ikke kunne måle sig med sidste sæsons fine bedrifter i landets næstbedste række.

Siden da har han kunnet koncentrere sig om sit job i FC Midtjylland, hvor han er såkaldt sponsor manager.

Men det har også kriblet i hans fingre for at komme tilbage på træningsbanen, og det har han fået mulighed for hos sin barndomsklub Holstebro Boldklub.

- Jeg hjælper lidt til på Danmarksserie-holdet, hvor Bo Thomsen er træner. Ham kender jeg rigtig godt. Vi har spillet sammen og kender også hinanden fra livet uden for fodboldbanen, siger Kim Kristensen til bold.dk.

- Deres assistenttræner stoppede og begyndte at hjælpe på andetholdet i stedet for, fordi der manglede en træner der. Så han har fået en rolle lidt midt imellem og er lidt med på begge hold. Så de manglede en, der kunne være lidt tættere på, og det har jeg fået til at passe ind.

Men det er ikke gået helt uden besværligheder. Kim Kristensen er stadig på kontrakt i Skive, og han har derfor ikke kunnet takke ja til et trænerjob, uden at skibonitterne har godkendt det.

Det har de imidlertid gjort i dette tilfælde.

- Jeg er glad for, at Skive har sørget for, at det her har kunnet lade sig gøre, siger Kim Kristensen.

I Holstebro skal Kim Kristensen forsøge at hjælpe Danmarksserie-holdet til oprykning. Holdet er lige nu på andenpladsen med et point op til Vejgaard.

- Det er et sindssygt ungt hold med en gennemsnitsalder på 20-21 år, siger Kim Kristensen og fortæller, at det hovedsageligt består af lokale spillere.

- Det er noget af det, man i flere har forsøgt at få til at lykkes - det her med at få nogle af klubbens egne talenter til at bryde igennem på førsteholdet.

- Udfordringen har været, at spillerne er røget til højre og venstre, når de er nået til U15, hvor licenssystemet træder i kraft, og de kan komme til at spille på højere niveau andre steder, fordi vi ikke selv har den nødvendige licens.

- Det er fair nok, at de bedste skal væk, men det har næsten været sådan, at også de næstbedste og tredjebedste er smuttet. Men nu er der blevet bygget noget op omkring et talentsamarbejde i Holstebro, og så håber de, at de på et tidspunkt kan få en B-licens.

- Lige nu er der mange lokale spillere på førsteholdet, så det er helt vildt spændende. Der er mulighed for oprykning i foråret, men det er heller ikke en katastrofe, hvis det ikke lykkes, for så får de unge mennesker bare et år mere på bagen i Danmarksserien, siger han.

Til sommer er Kim Kristensen ude af sin kontrakt med Skive, og så kan han igen begynde at sigte lidt højere end Danmarksserien. Der har allerede været tilnærmelser, men blandt andet på grund af geografi, har der endnu ikke været noget, der har passet perfekt.

Men Kim Kristensen sonderer terrænet og holder kontakterne ved lige.

- Det gør jeg jo et eller andet sted. Nu må vi se, hvad der sker. Det er ikke sådan, at jeg har et eller andet på hånden, som jeg bare springer lige ud i, men der har da været lidt.

- Det vælter jo ikke med ledige stillinger rundt omkring i 1. division. Der er måske 20 stillinger på det plan i Danmark, og der er i forvejen mange ledige træner derude - så der er konkurrence om det, siger Kim Kristensen.

Kim Kristensen har tidligere været træner i Tjørring og Ringkøbing IF.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Tirsdag 23. juli