Luk

Kim Poulsen nyder afrikansk udfordring

| International | 4 kommentarer

Infoboks

Kim Poulsen er tilbage i Tanzania, hvor han er ansat som head of national football development. Et drømmejob, siger den rutinerede træner.

Efter tre år i Tanzania, hvor han først var U- og siden A-landstræner, vendte Kim Poulsen i 2014 tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som cheftræner i Silkeborg.

I slutningen af september stoppede tiden i den jyske klub dog brat, og det fik igen Poulsen til at søge udenlands. 1. marts tiltrådte han således et job som head of national football development i Tanzania.

- Det er et drømmejob for mig. Det er en nyoprettet stilling, og jeg skal være med til at skabe en rød tråd i udviklingen fra unglandsholdene og op til A-landsholdet hernede, siger Kim Poulsen til bold.dk.

- Jeg har en klar fordel af at have været i Tanzania før, for jeg kender forholdene og kender mange af folkene hernede. Det kan jeg mærke hjælper mig meget, så jeg er kommet rigtig godt fra land.

En af Kim Poulsens hovedopgaver er at skabe et slagkraftigt U17-landshold til 2019, hvor de afrikanske mesterskaber skal afvikles i Tanzania.

- Det er en rigtig stor begivenhed for Tanzania at have fået et U17-mesterskab, så forbundet ser selvfølgelig meget gerne, at vi kan være med sportsligt. Derfor er vi allerede nu i gang med at skabe grundstenene for at have et stærkt hold i den turnering, siger Poulsen.

- Men det er bare en af rigtig mange opgaver. Jeg kommer bestemt ikke til at kede mig hernede. Jeg får en del tid på kontoret, men også en del tid på træningsbanen, og den fordeling passer mig rigtig godt.

Kim Poulsen får ikke ansvaret for et hold som træner, men i stedet skal han være med til at give input til landstrænerne.

- Jeg skal blandt andet være med til at bistå trænerne, fra U15 og op til A-landsholdet, omkring planlægning, organisering og træning, siger Poulsen.

- Herudover skal jeg være med til at udvikle regionale fodboldcentre, og jeg skal være med til at uddanne trænerne til disse centre. Så der er rigtig mange spændende opgaver i det her job.

57-årige Kim Poulsen er udover jobbet i Tanzania også stadig trænerinstruktør for FIFA.

jesper@bold.dk


Af Jesper Helmin
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober