LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Kinesere skal lære af Vejle

| NordicBet Liga | 13 kommentarer
Kinesere skal lære af Vejle
Foto: Getty Images

Infoboks

Se AGF - Randers FC 

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Vejle får de næste 12 måneder besøg af tre kinesiske ungdomsspillere og en træner, som skal indgå i og lære om talentarbejdet i Nørreskoven.

Det næste år skal tre kinesiske ungdomsspillere og en træner indgå i og lære fra Vejles talentarbejde. Vejles kinesiske medejer Lucas Chang Jin udtaler til klubbens hjemmside følgende om initiativet:

 - Vejle Boldklub er kendt, ikke bare nationalt men også internationalt, for sit unikke talentudviklingsprogram. Det er noget af det, som har imponeret mig mest ved klubben. Uddannelse af og arbejdet med talenterne. Den viden og "knowhow" tror jeg på, at den asiatiske fodboldfamilie kan lære meget af, og derfor er jeg stolt over, at Vejle Boldklub vil lære fra sig.

Vejles sports- og akademichef, Steen Thychosen, supplerer:

 - I forbindelse med vores nye ejerkreds' store netværk og anerkendelsen af Vejle Boldklub som en af Danmarks fineste talentfabrikker, vil Vejle Boldklub i løbet af de næste år få muligheden for at lære fra sig og give vores værdier videre til et af de størst voksende fodboldmarkeder, nemlig det asiatiske.

De tre udvalgte kinesiske talenter er den 20-årige venstreback Yue Xin, som indtræder i Vejles A-trup, samt højrebacken Wang Xin og målmanden Chen Zirong på 18 år, som begge skal spille for Vejles U19-hold. Den kinesiske gæstetræner Hui Guo har, hvad der svarer til en europæisk P-licens.

Udover de tre kinesiske spillere er den 18-årige midtbanespiller Gleb Lubin fra Rusland kommet til Vejle. Han har tidligere spillet i ukrainske FC Dnipro, meddeler klubben.

Se AGF - Randers FC  Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Tobias Boldt Bendsen

13 kommentarer

SvennoR 18:30          
"Vejle Boldklub er kendt, ikke bare nationalt men også internationalt, for sit unikke talentudviklingsprogram."

Ark ja - hvis vi bare alle kunne leve på fortidens meritter. For mit at se er Vejle´s ungdomsarbejde ganske udmærket, men spillerne fra ungdomsrækkerne får sjældent meget andet end en middelmådig karriere i første division. FCM, AaB, Brøndby og FCK skummer al fløden qua deres økonomiske ressourcer.
AC Røde 18:36          
Rigtigt set. Men det er vel virkeligheden, så længe man hænger i dyndet (1.division) Så er der jo ikke råd til at holde på de dygtigste talenter, som tilbydes bedre vilkår/løn i superligaklubberne.
Så: Forza Vejle !
TalentScout 18:41          
Alexander Scholz gør det nu meget godt...
SvennoR 19:14          
"Alexander Scholz gør det nu meget godt..."

@TalentScout
Så dit argument er, at Vejle qua Alexander Scholz nyder international anerkendelse for deres talentarbejde som den kinesiske ejer fremhæver?
kring78 19:45          
Førsteholdet består af mange rigtige dygtige unge spillere, og selvom de fleste er fra udlandet så tegner fremtiden lys for VB for første gang i mange år.
Der bliver lagt et stort arbejde i ungdommen i klubben og der har vi flere gode u17 og u19 talenter. Dog ligefrem international status vil være at presse citronen for meget?
langetå 20:01          
kineserens kommentar om Vejle er jo nok rettet mod det kinesiske marked.
xhofa 20:43          
Ark ja - hvis vi bare alle kunne leve på fortidens meritter. For mit at se er Vejle´s ungdomsarbejde ganske udmærket, men spillerne fra ungdomsrækkerne får sjældent meget andet end en middelmådig karriere i første division. FCM, AaB, Brøndby og FCK skummer al fløden qua deres økonomiske ressourcer.
Vejle har følgende tidligere ungdomsspillere løbende rundt i Superligaen;

Marc Pedersen, Erik Marxen, Patrick Banggaard, Niels Bisp, Fæste, Oliver Thychosen, Jeppe Andersen, Christian Sivebæk,Mads Døhr Thychosen, Christian Keller, Nikolaj Hagelskjær og så har jeg sikkert glemt nogen. Det synes jeg da er okay.
Søndag 26. maj