Luk

King: Ødegaard kunne spille for Spanien

| EM | 2 kommentarer

Infoboks

Joshua King er ikke i tvivl om, at Martin Ødegaard har niveauet til i teorien at spille for det spanske landshold, og heller ikke hans eget lys sætter angriberen under en skæppe.

Spanien ser ud til at vinde Gruppe F i EM-kvalifikationen suverænt, fortsat med maksimumpoint efter seks kampe.

Men kampen om andenpladsen er meget tæt, og Norge kan lørdag tage netop andenpladsen fra Sverige, hvis de lørdag formår at slå Spanien på hjemmebane.

Og selvtilliden lader til at være på plads inden kampen. Ifølge Bournemouth-angriberen Joshua King er Martin Ødegaard god nok til at spille på det spanske landshold, og hans egne evner er også tæt på, vurderede han fredag på et pressemøde.

- Martin er blevet valgt til månedens spiller i Spanien (for september, red.), så jeg tror ikke, at Martin ville have nogen problemer med at spille på det spanske landshold.

- Ikke sådan som han har spillet på det sidste, sagde King ifølge VG om den 20-årige Sociedad-spiller, der i denne sæson har produceret to mål og to assister i otte kampe på den centrale midtbane.

- Når det gælder mig selv, så spiller jeg i Premier League. Det er en helt anden liga, men jeg tror nok, at både Martin og jeg ville kunne håndtere de fleste ligaer på højeste niveau, og vi ville ikke se dumme ud til en spansk træning, sagde Joshua King.

Også Ødegaard øjner muligheder for at gøre ondt på Spanien i den for Norge så vigtige kamp.

- Vi viste mod Sverige, at vi behersker flere formationer. Det gør os uforudsigelige. Vi kan variere, og vi har en plan B, hvis vi har brug for et mål.

- Uanset hvordan vi spiller i morgen, har vi gode muligheder for at gøre skade på Spanien, og vi har to gode måder at spille på. Vi får se, hvordan det bliver, sagde Ødegaard på pressemødet.


Af Thor Carlskov
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar