Luk

Kirkeskov og co. sendte Bayern ud fra pletten

| DFB Pokal | 26 kommentarer

Holstein Kiel og Mikkel Kirkeskov slog onsdag aften Bayern München ud af DFB Pokalen, da de vandt på straffesparkskonkurrence efter 2-2 i ordinær spilletid. 

Mikkel Kirkeskov sad på bænken fra kampens start, da han og resten af Holstein Kiel-mandskabet havde besøg af Bayern München i 1/16-finalerne af DFB Pokalen.

Vinderen af dette opgør kunne se frem til en ottendedelsfinale-duel mod Darmstadt.

Det startede dog ikke godt for Kirkeskov og co., der kom bagud efter et lille kvarters spil.

Et indlæg fandt Thomas Müller, der headede bolden videre til Serge Gnabry, der tacklede sig forbi Kiel-keeperen, inden han kunne sparke bolden i dette tomme net.

I situationen var Gnabry offside, men da der ikke er VAR i DFB-pokalen, blev det ikke dømt.

Efter 27 minutters spil forsøgte Gnabry at gøre det til 2-0, da han modtog bolden på kanten af feltet og sendte en afslutning tæt forbi den højre stolpe.

I stedet fik hjemmeholdet udlignet otte minutter før pausen i en situation, hvor Bayern-forsvaret så alt andet end afstemt ud.

Jannik Dehm sendte en lang bold frem i banen fra midten af egen banehalvdel, og her fik Finn Bartels lov at løbe dybt og dermed få en friløber med Manuel Neuer.

Det udnyttede Kiel-spilleren sikkert, da han sparkede den fladt i nettet i venstre side, hvilket betød, at de to hold gik til pause med en scoring hver.

Forrygende frisparkstræffer

Anden halvleg var dog ikke mere end tre minutter gammel, før Bayern München igen bragte sig foran.

Gæsterne fik et frispark på kanten af feltet, som Leroy Sane tog sig af til perfektion, da han krøllede den over muren og helt op i det nærmeste hjørne, hvilket efterlod Kiel-målmanden uden chance.

Midtvejs i anden halvleg kom Jamal Musiala til en god afslutning fra kanten af feltet, men han blev forhindret sin scoring af en flot redning fra Ioannis Gelios i hjemmeholdets mål.

Som kampen skred frem brugte Holstein Kiel alle deres fem indskiftninger i jagten på at fremtvinge en udligning, men uden der blev plads til Mikkel Kirkeskov på banen. 

Den danske venstreback må derfor væbne sig med lidt mere tålmodighed, før det bliver til debut.

Fra bænken kunne han til gengæld glæde sig over, at Holstein Kiel fremtvang en udligning i det 95. minut, da Hauke Wahl steg til vejrs og stangede et indlæg helt over i fjerneste hjørne. 

Dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Her formåede ingen af holdene at spille sig frem til en afgørelse, selvom Bayern München pressede de heroisk kæmpende Kiel-spillere langt tilbage på banen.

Det betød, at det hele skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence. 

Her blev Marc Roca skurken for Bayern München, da han brændte som den eneste af de 12 straffesparksskytter. 


Af Andreas Roesen
Onsdag 27. januar