Luk

Kjær og Eriksen lever fint med favorit-rollen

| EM | 7 kommentarer

Infoboks

Simon Kjær og Christian Eriksen har det fint med at påtage sig favorit-rollen mod Finland, og det er meget vigtigt at komme godt fra start, fastslår de begge.

Danmark er store favoritter, når de lørdag aften tager imod Finland i Parken ved EM på hjemmebane.

Finland, der er slutrunde-debutanter, har Teemu Pukki som et vigtigt våben, og ham vil landsholdsanfører Simon Kjær holde et vågent øje med.

- Pukki har en vigtig rolle for den måde, Finland spiller på. De er utroligt dygtige i deres omstillinger, og der er han en rigtig stor del af det, siger Simon Kjær.

- Hans timing og de løb, han tager, er rigtig gode, så det skal vi være opmærksomme på, og det er vi også, for vi kender deres styrker.

- Det er vores egne kvaliteter, vi skal have fokus på, men finnerne er et rigtig stærkt kollektiv ligesom os selv. Vi skal ud og vise alle de kvaliteter, vi har.

Hvor definerende bliver Finland-kampen for jeres slutrunde?

- Selvfølgelig er det vigtigt, vi kommer ud og får en god start. Vi er fuldkommen bevidste om, at kampen er utrolig vigtig for hele turneringen.

- Men vi tager en kamp ad gangen, så uanset hvordan kampen mod Finland ender, vil vi angribe de andre kampe på nøjagtig samme måde.

- Vi håber og tror på, vi kan få en god start på den her slutrunde. Vi glæder os sindssygt meget til det, og jeg har det fint med, at vi er favoritter.

- Det, vil jeg også mene, at vi skulle være, når vi spiller på hjemmebane, siger Simon Kjær.

Christian Eriksen er enig i, at Danmark naturligvis må påtage sig favoritværdigheden.

- Vi spiller på hjemmebane, og hvis man kigger på verdensranglisten, er vi selvfølgelig favoritter, siger Christian Eriksen.

- Men alle kampe er meget forskellige, og statistikker tæller ikke rigtigt, når kampen først går i gang. Vi skal være på, uanset om vi er favoritter eller ej. Vi skal ud og have en god start.

Kampen mellem Danmark og Finland spilles klokken 18.00.


Af Sara Margren
Søndag 25. juli