Luk

Kjærgaard: Tager Juve og top 60-talent roligt

| Østrig | 3 kommentarer

Infoboks

Amstetten - FC Liefering
1. Liga (17/04)
Oddset 3,55 3,85 1,85
bet365 4,20 3,75 1,70

17-årige Maurits Kjærgaard er på The Guardians top 60-liste over talenter i årgang 2003 og bliver rygtet til Juventus, men fødderne er fortsat plantet i jorden. 

I Salzburg render et af Danmarks største talenter rundt. 17-årige Maurits Kjærgaard fik for en uge siden debut for klubbens bedste mandskab, og det var en hidtidig kulmination på et flot år for stortalentet.

Hvert år kårer engelske The Guardian de 60 største talenter i en årgang, og i oktober var det blevet tid til årgang 2003. Her var Maurits Kjærgaard med.

- Det så jeg faktisk godt. Det er jeg selvfølgelig superglad for. Jeg kan ikke sige andet, end jeg er superglad for det. Så ved man, at man gør det rigtige på banen og spiller nogle gode kampe og har en god udvikling, fortæller han til bold.dk.

Mere fylder det dog ikke hos den unge dansker, der ikke føler nogle problemer ved at holde benene på jorden trods den store anerkendelse. Der er stadig meget at jagte for midtbanekreatøren.

- Ja, jeg kan godt holde benene på jorden. Der var også en anden fra holdet, der var nævnt på listen, og han holder også benene på jorden og snakker ikke meget om det. Det er bare om at køre videre. Karrieren er jo ikke slut. 

- Der var selvfølgelig nogle af de andre, der sagde tillykke, men det var bare lige på dagen. Derefter snakkede vi ikke mere om det.

Anerkendelsen som et af verdens største talenter i sin årgang var dog ikke den eneste form for ros, som Maurits Kjærgaard har fået. 

I vinterens transfervindue florerede der rygter om, at de italienske mestre Juventus var interesseret i at hente danskeren til klubben, men selvom det er et fint skulderklap, så kommer der ikke til at ske noget på transferfronten foreløbig.

- Når det kommer op på sociale medier og så videre, så ser man det. Det er jo stort. Det er en stor klub. Jeg er bare glad for, hvis der er nogle, der synes, jeg er rigtigt god. 

- Jeg er glad for det, men jeg skal altså ikke nogen steder hen lige nu og her. Jeg bliver her. Jeg er sindssygt glad for, at folk synes jeg er god og har potentiale. 

Glad på Bo Svenssons vegne: Har hjulpet mig meget

I januar sagde Maurits Kjærgaard farvel til sin danske træner, da Bo Svensson blev tilbudt det ledige job hos Mainz. 

Dermed skulle han skifte træner for første gang i sin seniorkarriere. 

- For det første er jeg superglad for, at han er blevet træner i Mainz nu. Det er et stort skridt. Han har hjulpet mig sindssygt meget med fodbolden. 

- Han var min første træner i udlandet, så han har hjulpet mig godt på vej, i forhold til hvordan man spiller i en Red Bull-klub, og hvordan det er at være i udlandet og tage det næste skridt. Så han har hjulpet mig sindssygt meget.

Som erstatning for Bo Svensson blev Matthias Jaissle forfremmet til træner for FC Liefering. 

Det navn vil formentlig vække genklang hos fans af Brøndby, hvor han var assistenttræner for Alexander Zorniger. 

- Jeg klikker sindssygt godt med ham. Han er personligt en sindssygt god fyr. Han træner anderledes, men det kan holdet også have brug for. Jeg synes egentligt, at vores kampe har været rigtigt fine, selvom vi har mødt nogle gode modstandere.

- Til træning spiller vi rigtigt godt, og det er også kommet med hans nye ideer, som vi godt kunne bruge. Vores hold ser stærkt ud, selvom vi har mistet et par spillere.

Stærkere fysisk og bedre højreben

Trods sine blot 17 år har Maurits Kjærgaard nu trænet og spillet på seniorniveau i halvandet år. 

Selvom det var lidt af en omvæltning at spille med fuldvoksne mænd som 16-årig, så har det givet hår på brystet, hvilket han har ekstra gavn af nu, hvor han er begyndt at snuse til Salzburgs første hold.

- Selvfølgelig var det en tilvænning i starten, men jo flere træninger, man får, jo bedre relationer får man til spillerne. Så spiller man også bedre fodbold, når man bliver mere tilpas og komfortabel. 

- Det er sådan, vi gør det her. Det gør det også nemmere, når man som i weekenden kommer op og spiller med Salzburg. Så er det lidt nemmere. 

Udover at vænne sig til fodbold arbejder den danske midtbanekreatør også med at få mere fysisk styrke og et stærkere højreben, så han bliver endnu bedre rustet til de næste skridt i karrieren.

- Det går godt. Jeg har hverken måneder eller uger, hvor jeg står stille. Jeg føler, jeg bliver bedre hver dag. Nu har vi jo fået ny træner, så han kommer med nye input, der hjælper mig i den rigtige retning. 

- Jeg prøver at arbejde på de ting, jeg ikke er så god til. Jeg vil gerne have lidt mere styrke på kroppen og få et bedre højreben, så jeg kan gå begge veje. Seniorfodbold er meget på fysik, forklarer Maurits Kjærgaard til bold.dk.

Han skiftede i sommeren 2019 fra Lyngby til den østrigske klub. Den gang lød det fra Lyngby-direktør Birger Jørgensen, at det var klubbens største salg i 20 år. 


Af Andreas Roesen
Lørdag 17. april
Fredag 16. april
LIVERPOOL F.C.
14:16
Overblik: Så mange tilskuere får SL-klubberne
14:15
Ny AGF-chef får ekstra mange penge i vinduet
14:14
FCK har Kaufmann med mod FCN
14:12
Overblik: Så mange tilskuere får SL-klubberne
14:09
Nørgaard om Vejle-job: Sket meget på få år
14:09
Sure EfB-fans satte banner op: Forstår vreden
14:08
Esbjerg fB - 1. division
14:07
Beckhams klub overtrådte regler i Matuidi-køb
14:06
Ny AGF-chef får ekstra mange penge i vinduet
14:06
Braithwaite: Barca vidste jeg havde evnerne
14:05
Glad VB-profil: Sgu ikke det samme uden fans
14:04
FCK-FCM spilles tidligere grundet tilskuere
14:04
Glad VB-profil: Sgu ikke det samme uden fans
14:04
Esbjerg-assistent rykker til Vejle til sommer
14:03
VFF lejede tre for Lunds skyld: Det siger alt
14:02
Nørgaard om Vejle-job: Sket meget på få år
14:01
Braithwaite: Barca vidste jeg havde evnerne
14:01
Overblik: Så mange tilskuere får SL-klubberne
14:00
Braithwaite: Barca vidste jeg havde evnerne
13:59
FC Nordsjælland -
13:55
Coufal om Jesse Lingard: Forstår ikke United
13:55
1. Divisionstråden - Hundeslagsmål!
13:52
Mandzukic opgiver sin løn efter skade
13:47
Griezmann og is: Barca vidste jeg havde evnerne
13:46