Luk

Kjartan takker af: 2-2 mod BIF og oprykninger

| Danmark | 19 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - Randers FC
Superligaen Grundspil (18/07)
Oddset 2,90 3,35 2,40

Kjartan Finnbogason har ikke haft nogen stille tid i dansk fodbold, og han fremhæver blandt andet to oprykninger og den vilde 2-2-kamp mod Brøndby som højdepunkter.

Tidligere på ugen stod det klart, at Kjartan Finnbogason forlod dansk fodbold og Esbjerg fB for at vende snuden mod hjemlandet Island.

Det ville være synd at sige, at den islandske angriber har gået stille med dørene i sin tid i dansk fodbold, hvor man først stiftede bekendtskab med ham i fire år i AC Horsens, inden han tog en ungarsk afstikker, før han vendte tilbage og tørnede ud for Vejle, AC Horsens og Esbjerg fB i en noget hektisk afsked med Danmark.

I tiden er det blevet til 192 kampe i Danmark med 80 mål til følge, og her ser Kjartan Finnbogason tilbage på sine år i dansk fodbold, hvor han må siges at have delt vandene.

- Det er vemodigt at skulle forlade Danmark. Jeg har været sindssygt glad for at være i Danmark og mine børn er danske. Min datter har været her størstedelen af sit liv og min søn blev født i Horsens, så vi føler os danske, og det er ikke helt gået op for mig, at jeg flytter endnu, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Der er mange ting, jeg kommer til at savne, og jeg har fået venner for livet i en tid, hvor jeg har fået mange sjove og også nogle lidt træls oplevelser.

Synes du, at du har fået sat et aftryk i din tid i dansk fodbold?

- Ja, det tror jeg, siger han med et grin og fortsætter:

- Jeg blev hentet til Horsens, da de lå omkring nedrykning i 1. division (i begyndelsen af sæsonen, red.) og klubben var tæt på konkurs. Jeg kan huske, at folk blev fyret nede på gangene i løbet af min første tid, så det var underligt.

- Men heldigvis lavede vi sammen et lille mirakel, hvor vi rykkede op og blev oppe i Superligaen, hvor vi reddede os oppe i Vendsyssel. De næste år var det top seks, og det var en sindssygt sjov tid, inden jeg tog en lille tur til Budapest hos Ferencvaros.

- Det var også fedt, men træneren blev fyret kort efter, at jeg kom, og så tog jeg tilbage til Vejle.

- Vi rykkede ned, men jeg forlængede, fordi jeg gerne ville hjælpe klubben tilbage i Superligaen, og det lykkedes sidste år. Så har jeg flyttet lidt klubber i løbet af de sidste år, så ja, det har været nogle gode år.

Brøndby-kamp er et højdepunkt – men ærgerlig over at huskes for det

Når Kjartan Finnbogason fremhæver sine største øjeblikke i dansk fodbold, så er det de to oprykninger med Vejle og AC Horsens samt 2-2-kampen mod Brøndby i 2018, der springer frem i islændingens erindring.

- Det er svært at sige, men skal jeg svare her og nu, så var det et højdepunkt at være et ukendt navn i Danmark og så blive topscorer og rykke op med Horsens, og også at vi sikrede top seks med klubben, siger han og tilføjer:

- Selvfølgelig er kampen mod Brøndby på hjemmebane også et højdepunkt. Det var ikke første gang, at jeg scorede to mål i en kamp, men alt det, der skete efter og så videre, det var vildt.

- Det var også fedt at rykke op med Vejle, som er en sindssygt fed klub, så der er mange gode oplevelser at vælge imellem.

Det er svært at tænke på Kjartan Finnbogason uden at tænke på den afgørende rolle, han kom til at spille, da Brøndby i 2018 glippede mesterskabet.

Han scorede nemlig to mål i det 89. minut og dybt inde i overtiden, da Brøndby og AC Horsens delte med 2-2 i en kamp, der blev særdeles afgørende for, at FC Midtjylland i 2018 kunne lade sig kåre som danske mestre.

Mange husker dig for den Brøndby-kamp. Hvad betød det for dig, og hvad tænker du om at blive husket for den?

- Det betød ingenting for mig. Det eneste, der havde betydning, det var, at det på det tidspunkt var min sidste hjemmekamp i Horsens, som var en klub, jeg havde været mange ting igennem med efter fire år, forklarer Finnbogason og fortsætter:

- Det var en sindssygt fed kamp og fed kulisse, men jeg tænkte slet ikke over Brøndby og om de kunne blive mestre. Jeg tænkte kun på mig selv.

- I momentet var det fedt at kunne spille foran et fuldt stadion med fed stemning, men i bakspejlet så er jeg godt klar over, at det eneste, jeg bliver husket for i Danmark, det er at ødelægge nogens drømme, og det er selvfølgelig ikke fedt.

- Jeg ville da ønske, det kunne have været anderledes, men måske er dem i Midtjylland også glade for mig. Så ja, det var bare en fed oplevelse.

Brøndby blev til anledningen tildelt en hel langside på Casa Arena i Horsens.


Artiklen fortsætter under billedet. Foto: Ritzau Scanpix

Vejle-tiden var meget hektisk

Mens karrieren bød på flere lyspunkter, så har Kjartan Finnbogason også haft flere perioder i modvind.

Særligt var tiden i Vejle hektisk på både det personlige og professionelle plan.

- Heldigvis har der været flere gode end slemme øjeblikke, men min tid i Vejle var meget hektisk. Jeg kom til klubben, da de lå sidst, og jeg skulle prøve at komme og hjælpe dem.

- Så blev den italienske psykopat (Adolfo Sormani, red.) fyret, og derefter kom der en ny en ind, som ja, siger han med henvisning til Constantin Galca, der endte med at vrage Finnbogason i Vejle, og fortsætter så sin forklaring:

- Det var hårdt at rykke ned og en hård periode, fordi familien stadig var i Budapest i det halve år. Så det var en dårlig oplevelse. Jeg mistede min bror midt i coronasæsonen sidste år, og det var også svært, men oprykningen lykkedes.

- Jeg har fået nogle sindssygt gode venner der, som jeg har resten af tiden, men min afsked med Vejle var ikke mega god. Men det behøver vi ikke at snakke i detaljer om. Der har været talt nok om det.

Kjartan Finnbogason sagde farvel til Vejle i efteråret, inden han skiftede tilbage til AC Horsens. Men har var han kun i få måneder, inden han ophævede sin aftale med tankerne om at vende hjem til Island.

Det var i hvert fald meldingen fra AC Horsens i forbindelse med ophævelsen, men kort efter blev han præsenteret på en kort kontrakt i 1. divisionsklubben Esbjerg fB.

Det fik Finnbogason ud i ny modvind, men dengang understregede han, at han hverken havde løjet eller gjort noget galt, og i denne uge har han så igen ophævet en aftale før tid, så han kunne vende hjem til islandske KR Reykyavik.

Hvordan føler du, at du opfattes i Danmark?

- Jeg tror, at alle dem, der har spillet imod mig, hader mig – det gør dommerne også. Men det er en del af mit spil. Jeg er måske ikke den bedste tekniker og skal arbejde hårdt for mine mål. Jeg vil gøre alt for at vinde og går lige til grænsen i jagten på det, men jeg er faktisk ikke den idiot, alle tror, jeg er udenfor banen, siger han og afslutter:

- Men på banen er jeg et kæmpe svin, men egentlig så er det eneste, der betyder noget for mig, at jeg har lavet et positivt aftryk på dem, jeg har spillet med. Det tror jeg, at jeg har gjort, så dem der ikke kender mig og deres opfattelse af mig, det er jeg ligeglad med.

Finnbogason har skrevet en treårig aftale med KR Reykjavik i Island.


Foto: Ritzau Scanpix.


Af Jonas Dalgård

19 kommentarer

Yellowroad 09:26          
Der skal nu alligevel lyde en tak til Kjartan fra os i Horsens, han havde enorm betydning for oprykningen i sin tid og at klubben blev etableret i superligaen, så kan man have ondt i en vis legemsdel over hans konstante klubskifte fra det ene til det andet sted, men det er vel bare sådan moderne fodbold hænger sammen i disse dage.

Særligt husker jeg dog hans mål mod Lyngby som var med til at sikre os top 6.

God vind Kjartan.
VBK - Leeds 09:37          
Tak for din tid i Vejle, Kjartan. Jeg var og er stor fan af dig. Tak for alle målene og oprykningen. God vind fremover.
oros 09:39          
Tak for to fantastske mål hin minderige majdag i 2018!
Kenken 09:39          
Det er ikke klub skifterne i sig selv der er problemet men jeg oplever ham som illoyal og utroværdig i forbindelse med klub skifterne. I hvert fald sådan som jeg har hørt og forstået det i Vejle. Kender ikke Horsens exit tilstrækkeligt
hjst 09:41          
Det sidste indtryk er ofte noget det der bliver siddende, desværre for Kjartan.

Men alligevel: Tak ska´ du ha´ for det du udrettede i VB.

//hjst
MikkelF 09:51          
- Jeg tror, at alle dem, der har spillet imod mig, hader mig – det gør dommerne også. Men det er en del af mit spil. Jeg er måske ikke den bedste tekniker og skal arbejde hårdt for mit mål. Jeg vil gøre alt for at vinde og går lige til grænsen i jagten på det, men jeg er faktisk den idiot, alle tror, jeg er udenfor banen, siger han og afslutter:

- Men på banen er jeg et kæmpe svin, men egentlig så er det eneste, der betyder noget for mig, at jeg har lavet et positivt aftryk på dem, jeg har spillet med. Det tror jeg, at jeg har gjort, så dem der ikke kender mig og deres opfattelse af mig, det er jeg ligeglad med.


Mon der mangler et ´ikke´ her?

"På banen er jeg et svin, men udenfor banen er jeg faktisk en idiot"´

Nå, det er nu rettet, så Kjartan har trods alt lidt bedre tanker om sig selv.
biiiiib 10:01          
Tak for tiden i vb. desværre havde han til sidst lidt for høje tanker om sig i selv ift hvad der blev bevist inde på banen, men sådan er det nogen gange med 1ere. Held og lykke på Island.
Søndag 20. juni
Lørdag 19. juni