Luk

Klinsmann er havnet i licens-rod i Hertha

| Bundesliga | 8 kommentarer

Infoboks

Wolfsburg - Hertha Berlin
Bundesliga (25/01)
bet365 1,80 3,60 4,33
NordicBet 1,82 3,70 4,45
Oddset 1,80 3,70 4,30
YouBet 1,87 3,55 4,10

Jürgen Klinsmann er havnet i problemer i Hertha Berlin, da han ikke har forelagt en gyldig trænerlicens til DFB.

Jürgen Klinsmann er havnet i problemer med det tyske fodboldforbund, DFB, da hans trænerlicens ligger i USA.

DFB har ifølge Bild gjort Hertha Berlin-træneren opmærksom på, at han skal fremvise dokumenter, der beviser, at han lever op til de tyske trænerkrav.

- Da jeg tog flyet til Berlin i slutningen af november, tænkte jeg ikke, at jeg fik brug for min trænerlicens og bevis på yderligere uddannelse, for jeg vidste ikke, jeg ville bliver Hertha-træner, siger Klinsmann til Bild.

Klinsmann fik ifølge Bild sin trænerlicens i 2000 hos DFB, men det er ikke sikkert, den gælder længere.

- Hver licens er gældende i tre år efter udstedelse. For at forlænge den skal man ansøge om det et halvt år før, den udløber, ligesom det kræver 20 læringsenheder i videreuddannelse, siger DFB's akademichef, Tobias Haupt, til mediet.

- Dette er nu ved at blive undersøgt. Vi ved, han har gennemgået en videreuddannelse de seneste år, eksempelvis i Mexico og Brasilien, men der er mindre fokus på certifikater.

Hertha Berlin møder søndag Bayern München, og Bild skriver, at Klinsmann formentlig ikke får lov at være med til kampen, hvis ikke de rette dokumenter er blevet fremvist inden da.


Af Sara Margren

8 kommentarer

Bobby Wrenøe 07:49          
Ud over at man kan fremlægge nogle kvalificerende dokumenter på modtaget undervisning og dermed et højt minimumsviden - hvorfor er det så at det er påkrævet at have visse licenser?

Hvis en klub ønsker en bestemt person til at træne holdet - hvorfor skal denne så have den og den licens? Det er jo ikke raketvidensskab eller kirurgiske operationer ....
CPH-Hotspur 08:05          
DFB skal vel tjene lidt penge på fornyelser og så videre :)
voldstiv 08:24          
Det er det samme med DBU. Det er ren pengemaskine.
Selv den laveste licens C som er til forældre og børne trænere. Skal fornyes hver 3. År via point givende DBU kursuser.
Tanken 08:30          
Er licensen omkring hvordan man behandler og forebygger en masse ting som kan ære skadeligt for spillerne, så kan jeg godt følge tankegangen.

Hvis man skal på et helt normalt fodboldtræner kursus hver 3. år er det da helt åndssvagt. Klubben bør da nok skulle vide det selv. Der står også i artiklen han har taget fornyelsen nogen mærkelige steder. Det er da fordi han også synes det er åndssvagt og har fået det uden at være der tænker jeg
voldstiv 08:47          
Tanken jeg er helt enig. Og problemet ligger jo helt tilbage fra Cruyff tid som træner i Ajax hvor han var nød til at blive ansat under en anden stillingsbetegenelse som teknisk direktør grundet han ikke ville bruge alt den tid på det.
KennethF 08:52          
Hvis en klub ønsker en bestemt person til at træne holdet - hvorfor skal denne så have den og den licens? Det er jo ikke raketvidensskab eller kirurgiske operationer ....
Fuldstændig enig. Kunne man forestille sig, at DFB/DBU osv. krævede, at nye spillere skulle bevise, at de f.eks. kunne tage 50 på foden for at blive spilleberettigede? Næppe...
Lifetec 12:06          
Landstræner for Tyskland, landstræner for USA, klubtræner for bl.a. Bayern Munchen..... Det virker vanvittigt bureaukratisk, at en træner med det cv ikke må stå i spidsen for et Bundesliga-hold fordi han mangler et kursus.
Hvor er verden dog bare blevet firkantet!
Tirsdag 21. januar