Luk

Klopp om Taffarel: Vi vil bygge keeper-filosofi

| Premier League | 7 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Liverpool
Carabao Cup (20/01)
bet365 3,40 3,60 2,05

Liverpool har hyret den brasilianske målmandslegende Claudio Taffarel, og det skyldes, at Liverpool vil skabe sin egen filosofi for målmænd, siger Jürgen Klopp.

Liverpool har tirsdag ansat den brasilianske målmandslegende Claudio Taffarel, som blandt andet nåede 101 landskampe med VM-guld og -sølv til følge.

Tilføjelsen af Taffarel til Liverpools målmandstræner-team kommer, fordi Liverpool vil skabe sin egen filosofi for målmænd, siger Jürgen Klopp.

- Idéen er, at vi – i vores mening – nu har det bedste, vi kan forestille os. I Alisson har vi for os verdens bedste målmand. Vi har Caomhin Kelleher, som vi synes er en exceptionel spiller. Vi har Adrian, der har vist sine kvaliteter, siden han kom hertil.

- Så har vi Marcelo Pitaluga og Harvey Davies, så vi har fem målmænd i forskellige aldre, hvilket er godt, men vi vil have endnu mere ud af de her gutter.

- Vi vil bygge vores egen målmandsfilosofi, for vi er alle enige om, at målmandsspillet er sit eget spil. Derfor ville vi have et helt andet syn på det. Vi talte med Alisson, fordi to af de bedste målmænd i verden er brasilianere, og så fandt vi en løsning med at få Taffarel ind, og det er en forrygende tilføjelse til vores stab, siger Klopp til Liverpools hjemmeside og tilføjer.

- Vi tror virkelig, det kan give os et nyt syn på det igen, så vi kan se på flere forskellige ting.

- Vi vil rigtig gerne være en af de solide målmandsskoler i fodboldverdenen, og derfor bringer vi en tredje meget, meget erfaren målmandstræner ind.

55-årige Taffarel skal være målmandstræner med John Achtenberg og Jack Robinson, og de to kan få meget ud af at samarbejde med Taffarel, siger Klopp desuden.

Taffarel kommer til at passe sit job som målmandstræner for Brasilien ved siden af. Han støder således til ved landsholdssamlingerne.


Af Jonas Dalgård
Mandag 17. januar