Luk

Klopp ville besøge FCM: Et interessant projekt

| Champions League | 24 kommentarer

Infoboks

Ajax - FC Midtjylland
Champions League gruppe D (25/11)
Oddset 1,30 6,00 9,00
bet365 1,28 5,75 9,50

Jürgen Klopp kalder FC Midtjylland for et interessant projekt, og han afslører, at han i sin trænerpause for fem år siden ville besøge både FCM og Brentford.

Tirsdag står Jürgen Klopp og Liverpool overfor FC Midtjylland i Champions League, og det bliver for den tyske fodboldtræner ikke et møde med et helt ukendt hold.

Klopp er nemlig ganske imponeret af den måde, som FCM og Brentford går til tingene på, og derfor ville han besøge klubberne, da han i 2015 var uden job efter en periode i Dortmund.

Det fortalte han på mandagens pressemøde forud for Champions League-kampen.

- Efter i går kender jeg meget til dem. Før det kendte jeg til dem og deres historie, hvor de bruger videnskab på forskellige måder og arbejder meget specifikt. Det er et meget interessant projekt, må jeg sige, sagde Klopp indledningsvis og fortsatte:

- Da jeg holdt pause var jeg interesseret i at tage til Midtjylland og Brentford for bare at se, hvad det er, de gør helt præcist. Men så skrev jeg under med Liverpool, og så kunne det ikke lade sig gøre. Men det viser, at de var interessante allerede for fem år siden, og det er de stadig.

Både FCM og Brentford er ejet af Matthew Benham.

- FCM's 0-4-nederlag var ikke retvisende

Liverpool-manageren mener ikke, at FCM's 0-4-nederlag til Atalanta i Champions League-åbneren var retvisende.

- Jeg har set mange kampe siden i går, så jeg er inde i billedet omkring FCM nu. De er gode, rigtig gode, og 0-4-kampen mod Atalanta var ikke en 0-4-kamp.

- Det lignede ikke sådan en kamp, og FCM var virkelig inde i kampen. Boldbesiddelsen var meget lige, de vil gerne spille og de er fleksible afhængigt af modstanderen. Så det er en stor udfordring, og den skal vi være klar på, og det prøver vi at være.

Han fortalte om forberedelserne før mødet med FCM.

- De spiller direkte i sit opbyggende spil, har erfarne forsvarere, fart på kanterne, gode midtbanespillere og fysik oppe foran. De har en klar plan, så vi må se. Men det har vi også, men den kan justeres, og det vil vi prøve, sagde han og tilføjede:

- Vi skal træffe nogle gode beslutninger før kampen, men under kampen skal vi træffe en masse rigtig, rigtig gode beslutninger. Men vi skal være klar til en rigtig fight, og det er det.

Gode minder om Svensson, Zidan og Andreasen

Jürgen Klopp blev på pressemødet spurgt ind til sine minder om samarbejdet med danske spillere, som blandt andet tæller Leon Andreasen og Bo Svensson.

- Jeg har haft to spillere med Leon Andreasen og Bo Svensson, og så har jeg haft Mohamed Zidan. Er han dansk? De tre er meget forskellige, siger Klopp med et grin og fortsætter:

- Bo er siden blevet en lovende træner, Mohamed er blevet forretningsmand og jeg ved ikke, hvad Leon laver, men han bor vist i Tyskland. De er fantastiske karakterer, og de arbejder hårdt, og hvis de er rollemodeller i Danmark, så stort tillykke til jer.

- Jeg har kun gode indtryk af dem, og jeg kan lide landet og har altid gjort det. Allerede da jeg var barn, hvor jeg var på ferie der – uden jeg helt ved hvorfor. Jeg har kun gode minder derfra.

Klopp har tidligere i karrieren trænet i Mainz og Dortmund.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 24. november