Luk

Klubber stemmer for: Her er ny 2. div-struktur

| Danmark | 28 kommentarer

Infoboks

Brønshøj - Hillerød
2. Division Gruppe 2 (31/10)
Oddset 2,95 3,30 2,15
bet365 3,00 3,50 2,10

Ifølge bold.dk's oplysninger har 19 ud af 24 klubber stemt for en ny turneringsstruktur i 2. division, som du kan få detaljerne i herunder – nu skal strukturen godkendes i Divisionsforeningen og DBU.

Klokken 18.00 onsdag aften klappede stemmeboksen i. Klubberne i 2. division skulle tage stilling til et forslag om at ændre turneringsstrukturen i landets tredjebedste række.

Minimum 18 klubber skulle stemme for forslaget, som B93 står bag, og ifølge bold.dk's kilder har 19 af klubberne stemt for at ændre strukturen.

Nu skal Divisionsforeningens bestyrelse tage stilling til forslaget, som altså har den fornødne opbakning til at gå hele vejen igennem. I sidste ombæring skal forslaget godkendes i DBU.

Den foreslåede strukturændring er en slags tretrinsraket, som skal gennemføres over de kommende år, så den nuværende 2. division brydes op i to turneringer. Det fremgår af forslaget, som bold.dk er i besiddelse af.

Den akutte ændring er, at der i stedet for fem hold er to hold, der rykker ud af 2. division i denne sæson, og så rykker fire hold op fra Danmarksserien. Samtidig rykker ét hold op i NordicBet Ligaen.

Det vil sige, at 2. division i næste sæson kommer til at bestå af 28 klubber, som skal fordeles i to grupper med 14 i hver. I de to grupper spiller holdene mod hinanden to gange.

Til sidst rykker vinderen af hver gruppe op i NordicBet Ligaen, mens fire hold fra hver gruppe rykker ned i Danmarksserien. Nummer to til seks kvalificerer sig til det, man kalder 'en ny 1. division', mens nummer syv til ti kvalificerer sig til 'en ny 2. division.'

Dermed knækkes den nuværende 2. division altså over, og man laver to separate rækker, som kommer til at have navnene 1. division og 2. division - det får effekt fra sæsonen 2021/22. Det ej at forveksle med det, som nogen i dag kender som 1. division, som egentlig hedder NordicBet Ligaen.

De to nye turneringer får 12 hold hver, og her skal der spilles efter samme struktur som,der gøres i Superligaen og NordicBet Ligaen fra den kommende sæson – 22 runders grundspil, og derefter et slutspil med ti kampe for holdene i henholdsvis op- og nedrykningsspil.

De to øverste og to nederste rykker henholdsvis op og ned i den nye 1. division, mens der i den nye 2. division skal findes to oprykkere og hele fire nedrykkere.

Ifølge bold.dk's oplysninger kan der komme en melding fra Divisionsforeningen enten torsdag eller fredag.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

28 kommentarer

AaBager 12:10          
Ja tak, nogen har læst mit forslag i en tidligere tråd :-D

Rigtig god ide, det giver kvalificeret modstand til de bedste klubber og gør det mindre katastrofalt, at rykke ned fra nbligaen. Oveni købet er det den mest fair afvikling, modsat de sidste mange års mislykkede forsøg.

Havde turneringen set sådan ud i år :

Århus Fremad
Thisted
Middelfart
Brabrand
Jammerbugt
AB
Brønshøj
Helsingør
Vanløse
HIK
Frem
Avarta

Det er sgu ikke helt skidt. Mange gode opgør, jeg godt gad se på stadion, var jeg i nærheden
rygtebørsen 12:10          
Min umiddelbare tanke er at holdene i den nye 2. div. bliver presset på udgifterne ift. indtjeningen. Lange away-ture, og lidt opmærksomhed.
Sigvaldason 12:14          
Med andre ord det en ny 3. Division vi får? Så der fremover bliver 4 øverste rækker?
Islandboy 12:18          
Ja, kald det for 2. og 3. division i stedet, det er mere forståligt. Det skal alligevel laves om inden der er gået 5 år. De konstante ændringer på strukturen er en plage
somefun 12:20          
lav en øst/vest som i gamle dage
AaBager 12:21          
Islandboy : enig at mange ændringer, ikke er af det gode, men at ændre noget lort til noget meget bedre, er svært at være imod.

Det fungerer i England med league 1+2, mon ikke vi også kan vænne os til det?
Hovedstadendanskemestre 12:25          
Genialt med en egentlig 1. Division (2. Division), men tror ikke ligaen under vil kunne overleve. Pengene bliver endnu mindre, men de skal stadig rejse rundt i landet for at spille.
Lørdag 31. oktober
Fredag 30. oktober