Luk

Klumme: AGF-Poulsen er en gave til SL

| 3F Superliga | 24 kommentarer

Infoboks

Superligaen ville være et markant kedeligere sted, hvis det ikke var for typer som AGF-hardhitteren Nicolai Poulsen, mener bold.dk’s chefredaktør René Schrøder

Nicolai Poulsen har sat ild til Superligaen. Igen. Og hvor er det bare herligt, at vi har nogle typer, som tør stikke snuden frem og være med til at skabe de dramaer, som et produkt som Superligaen også lever af.

AGF-hardhitterens track record som hadet af modstanderne og elsket af medspillerne er lang. Både da han var i Randers, men i særdeleshed efter ‘det forbudte skifte’ til AGF i sommeren 2019.

Det er specielt FCK’erne, der slår sig på midtbanemotoren. På banen når pulsen er høj og i de efterfølgende flash-interviews, når pulsen - stadig - er høj. For et års tid siden var han ude med riven efter Zanka og Fischer, og i går fortalte han til bold.dk, at Jonas Wind skulle flette næbbet efter deres disputs i Parken søndag eftermiddag. 

LÆS HER

Der er mange spillere i Superligaen, der ville have ladet en sviner fra Jonas Wind fare. Spillere, som frygter for deres renommé og fremtidige karrieremuligheder - og frygter at blive buhet ud i Parken - ved at tage til genmæle og derfor vælger den nemme, ukontroversielle løsning: At klappe kaje.

Sådan er Nicolai Poulsen ikke. Og tak for det.

Er jeg fan af den måde, han teatralsk kastede sig til jorden og tog sig til hovedet på søndag i Parken? Nej. Ligesom jeg heller ikke bryder mig om, når FCM-kometen Gustav Isaksen eller andre filmer/snyder sig til frispark. Til gengæld elsker jeg hans konstante kontroverser med modspillerne, de små stikpiller, det høje tændingsniveau. Den gode lir.

Og jeg har selv hadet at spille imod Nicolai Poulsen-typer. Ønsket dem ud, hvor peberet gror, svinet dem til, appelleret til dommerne om at holde øje med den type osv. For de forstyrrer koncentrationen, de ødelægger rytmen, og de er bare hamrende irriterende. Men de ender ofte som vindere af de små, psykologiske kampe i kampen, og det overtag kan ofte være med til at afgøre selve fodboldkampen.

Jeg kan ikke huske, om jeg nogensinde har snakket med Nicolai Poulsen, men mine kolleger på bold.dk beskriver ham som ekstrem sød og rar. Billedet af en fodboldspiller, som bliver til en helt anden person, når han træder ind på en fodboldbane, kan jeg til gengæld genkende.

Uanset hvor og på hvilket hold, jeg har optrådt, har der været spillere, som var så rolige udenfor banen, at jeg næsten blev forskrækket, når jeg så den forvandling, der skete, når kampene blev fløjtet op. Fælles for dem var, at de 1. havde en fabelagtig indstilling og 2. var trænernes første mand på holdkortene.

Sådan tror jeg også, at AGF-træner David Nielsen har det med Nicolai Poulsen: Han vil se ild i øjnene på sine spillere, og den ild har Poulsen. Det koster nogle karantænedage og nogle kontroverser med modstanderne ind i mellem, men hellere det end spillere, der går i et med tapetet og aldrig leverer til det drama, som Superligaen OGSÅ skal indeholde.

 


Af René Schrøder

24 kommentarer

Nidloese 11:22          
Kan man være en hardhitter, hvis man ikke selv kan tage imod/filmer sig til frispark!? :)
Reznor 11:24          
Denne tråd skal nok få genereret nogle clicks på bold´s side :D
BoroDane 11:26          
Kan man være en hardhitter, hvis man ikke selv kan tage imod/filmer sig til frispark!? :)
Ja, det er derfor det hedder en hard"hitter" og ikke hard"taker" ;) Mon ikke NP ændrer en smule på den måde han modtager tacklinger i fremtiden. Så ville det også være rart, hvis dommerne kunne være bare en kende mere neutral når han er i dueller. Jeg vil vove at påstå, at han har fået flere gule kort pga. sin status i stedet for forseelsens alvor.
Aussie 11:26          
Kan man være en hardhitter, hvis man ikke selv kan tage imod/filmer sig til frispark!? :)
Jeg tænkte det samme...

Når jeg tænker "hard-hitter" tænker jeg på typer som Tøfting og Gravesen, som kunne både give og tage! Jeg kunne ikke i mine vildeste drømme forestille mig, dem forsøge at filme sig til et rødt kort til en modstander! Nicolai Poulsen er ikke en hard-hitter...
Ja, det er derfor det hedder en hard"hitter" og ikke hard"taker" ;)
I så fald bør han vel bare defineres som en uren spiller, ikke noget med "hard" ;)
kasperiano 11:27          
Absolut. Idioter kan man altid enten grine af eller skælde ud på.
Lord Harrasmus 11:33          
Jeg har hilst på NP en gang i Randers, da han plejede sin brækkede kæbe. Han virker som en sød fyr, men er sgu træt af piveriet, men det er altså bare noget man dyrker i stor grad i AGF.
#11udenløg 11:46          
Elsker den bitterhed der hersker i FCK lejren og hos andre :-)
Tirsdag 30. november