Luk

Klumme: En hyldest til Christian Eriksen

| Serie A | 6 kommentarer

Infoboks

Inter - Venezia
Serie A (22/01)
Oddset 1,10 10,00 23,00
bet365 1,11 9,50 21,00

At Christian Eriksen igen er iført fodboldstøvler, er den bedste nyhed i meget lang tid, mener bold.dk's chefredaktør René Schrøder.

Jeg er sgu kommet i julestemning. Nærmest fra det ene sekund til det andet. 

Årsagen: Den nyhed der tikkede ind i mit feed fra B.T.: At Christian Eriksen træner på en af OB’s baner. Med sin egen, personlige træner, men med fodboldstøvler på de magiske fødder.

Det er simpelthen den bedste nyhed, der har ramt fodbold-Danmark i lang tid!

For jeg indrømmer gerne, at de rædselsfulde, gruopvækkende billeder fra sommerens EM-åbningskamp mod Finland stadig sidder i såvel krop som på nethinden. 

Og jeg var 99 procent sikker på, at Danmarks nummer ti aldrig kom til at fise rundt med det legetøj, han elsker allermest igen. Heller ikke da han viste fremskridt fra sygesengen og siden blev opereret. Jeg troede, at det var game over.

Ikke mindst fordi hans kæreste og familie måtte være så hårdt ramte, at de ville sige til ham: ‘Vi håber aldrig at skulle opleve noget lignende igen, Christian. Vi kommer til at sidde med hjertet oppe i halsen og nerverne udenpå tøjet, hver eneste gang du bliver tacklet eller nedlagt’.

At Christian igen er trukket i træningstøjet er for mig et vidnesbyrd om, at de HAR taget disse alvorlige, dybe snakke. Og at der er givet go for, at Christian kan fortsætte et liv med fodbold - på banen.

Denne klumme er derfor en hyldest til Christian. Til Sabrina. Til hans familie. Og til livet.

Det har min dybeste respekt, at man på den måde rejser sig som menneske og som familie. For traumet vil aldrig forsvinde, formentlig heller ikke frygten. Men derfor kræver det alligevel en styrke, der siger spar to, at genoptage legen med det stykke legetøj, der var så tæt på at slå ham ihjel.

Og så lige i Odense. I HC Andersens hjemby. Og så lige i julemåneden. Det er sgu da til at blive helt rørstrømsk at tænke på, at det lige præcis er på dette tidspunkt - og på dette sted - at der skal skrives et nyt kapitel i eventyret om Christian Eriksen.

Jeg drømmer naturligvis om at se Christian træde ind i Parken igen en dag. Med nummer 10 på ryggen, med taktstokken i hånden og med millimeterpræcise afleveringer på den sidste tredjedel. Med fire følelsesladet tribuner i ryggen og med ’Skyyyyd’-opfordringer, hver gang han nærmer sig modstandernes straffesparksfelt.

Men jeg tænker også realistisk. For selvom han næppe har mistet fodboldintelligensen det seneste halve år, venter der et stort fysisk og mentalt opbygningsarbejde, som kan tage endnu længere tid.

Men dagens nyhed er første step i den rigtige retning. Og er der nogen, der kan tage de næste step, er det Christian Eriksen. Godt gået, Christian!


Af René Schrøder

6 kommentarer

JesusChrist 14:33          
Lassenftw 14:50          
Kæft hvor må du være et nederen menneske. Hvorfor overhovedet trykke på klummen? Overskriften er klar og tydelig, lol
hollie 15:45          
Ja, graden af usympati burde give et ban.
Silverblue500 16:01          
Der er nok af hans slags i Landet
tænker vi kan smide ham ud for at være landsforæder?

Men ja yderst usympatisk menneske sitatuation taget i betragning.

Lad os nu se om han ikke spiller I Ajax snart.
så han i det mindste kan stille støvlerne med stil. Istedet for at ende med hvad der kunne have været et tvunget stop.
aloevgaard 17:28          
Så fordi man skriver en kommentar på 2 bogstaver er man et usympatisk menneske? Manden må da skrive hvad han har lyst til! Alligevel sjovt at læse, at det er jer 3 der har ondt i røven…

OT: Fuldstændig enige i klummen at det er en god nyhed at varme sig på her i december. Håber han gør et comeback. Hvis ikke, er det også fuldt forståeligt!
jesper med bolden 18:00          
En meget empatisk og sympatisk klumme på bold.dk. Har selv oplevet Eriksen som et virkelig godt menneske, når han år efter år kommer hjem til Middelfart og spiller med på MG & BK United, som er et hold for handicappede. Han spreder så meget glæde til mennesker, der har brug for det.
Håber selvfølgelig at se ham på banen igen, men beslutter han noget andet, er det også okay. Det vigtigste er, at han er Christian Eriksen. Dette fine, fine menneske.
Onsdag 19. januar