Luk

Klumme: Få styr på dit shit, Jess Thorup!

| 3F Superliga | 36 kommentarer

Infoboks

FC København - OB
Superligaen Grundspil (20/02)
Bet25 1,50 4,30 6,20
Oddset 1,40 4,40 7,80

Det må være tid til kraftig selvransagelse i FC København efter dagens dom fra Fodboldens Disciplinærinstans, mener bold.dk’s chefredaktør René Schrøder.

Det er ingen hemmelighed, at Jess Thorups første år som FC København-træner har været noget af en rutsjebanetur. Ikke mindst hvad angår spillet på banen og resultaterne i tabellen.

Der venter træneren en kæmpe opgave med at få styr på den del af butikken.

Men lige nu har han i mine øjne en langt vigtigere opgave: Han skal simpelthen få styr på sit shit, hvad angår ledelse af sine nærmeste medarbejdere.

I sidste weekends drama mod AGF fik ellers besindige Per Wind et gult kort undervejs. Den noget mere koleriske assistenttræner Jacob Neestrup blev præsenteret for et rødt kort, men den ophedede stemning og de mange ukvemsord rettet mod dommerkvartetten fortsatte langt efter slutfløjtet.

Fodboldens Disciplinærudvalg har netop uddelt karantæner til den skadede FC København-anfører Carlos Zeca, udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen samt klublæge Morten Boesen. LÆS MERE HER.

Og det er her, at kæden hopper af for mig. For de tre personer kan ikke - i modsætning til spillerne på banen og lederne på trænerbænken - dække sig ind under en puls 200, når de verbalt overfalder dommerne. 

Selvom det er voksne mennesker med et ansvar for at opføre sig ordentlig, mener jeg, at Jess Thorup også skal tage et delvist ansvar for kollegernes opførsel. For når han ikke har styr på, hvordan hans egne folk på bænken skal opføre sig under en fodboldkamp, er det svært at forlange, at resten af klubbens folk skal.

De bliver naturligvis draget ind i den opfattelse, at det er okay at opføre sig, som det passer en. Og det er det bare ikke!

Uanset hvor dårlig en dommerpræstation er - og den var ikke til topkarakter i Parken - er det bare dårlig stil at overfalde og forfølge dem hele vejen ned i omklædningsrummet. Endda med tililende heppekor fra alle dele af klubben.

Der savner jeg simpelthen, at Jess Thorup træder i karakter. At han undervejs i kampene får signaleret til sine folk på bænken, til dommerne og til omverdenen, at det er HAM, der tager dialogen med dem, der leder slagets gang. 

Og når slutfløjtet lyder, skal han være den, der omgående får styr på sit hold - og her gælder HELE holdet - og får signaleret, at han ikke tolererer opførsel, der kan skade klubbens omdømme og ende i karantæner og svækkelse af hans sportslige muligheder.

Jeg håber, at Jess Thorup med dagens dom taler dunder til hele klubben og træder i karakter som leder.

Det er altså prominente folk, som har raget karantænedage til sig, og prøv lige at forestille jer, hvilken signalværdi, der ligger i den opførsel: Klubbens anfører - som har kunnet følge kampen/dramaet fra tribunerne - styrter ned på banen og ind i spillertunnellen for at overfuse dommerne. Den adfærd er en skændsel, hvis det havde foregået i Serie 3. For FC København er det både en skændsel og en skamplet.

Klubben bugner af unge talenter, der for tiden får en masse spilletid. Men de kan se deres udviklingsdirektør, deres anfører, 1. holdets assistenttræner og en stribe andre personager, som de ser op til, opføre sig fuldstændig åndssvagt.

Er det virkelig den kultur og de signaler, klubben gerne vil sende internt og eksternt? Næppe. Og derfor er der kun ét budskab herfra til klubbens træner: Få styr på dit shit!

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af René Schrøder

36 kommentarer

grumblesnake 15:32          
Jeg må indrømme at jeg ikke havde noget indtryk af noget verbalt overfald. Det virkede mere som en dommer der straffede enhver som bare åbnede munden i hans retning.
Bjau 15:41          
Man må spørge sig selv, om René har gjort sig den ulejlighed at læse FCKs svar i kendelsen.

Når man læser "klummen" får man i hvertfald indtrykket af at han er stoppet halvejs igennem kendelsen.
Sjællænderen 16:03          
Åhh… det er sgu så synd for FCK - tænk de ødslet så mange penge væk og stadig vinder de ikke, så må det jo være dommerens skyld …
Copenhavana 16:20          
Luk røven Rene! Du er om nogen symbolet på alt hvad der er i vejen i dansk sportsjournalistik.. i skyder rundt med påstande og prædikater og langer ud efter den ene og den anden.. Hvad der foregår på bænken og efter kampen hos diverse klubber er følelser og engagement, noget du som klummeskribent umiddelbart ikke har nogen som helst forstand på.. føj.. Vi danskere hungrer efter noget personlighed og lir i den danske superliga, mens aviser og sladder magasiner hagler forskelligheden ned.. Efter kampen tør ingen spillere udtale sig om deres meninger fordi det bliver vendt og drejet i pressen til den gode eller dårlige side.. fodbold er følelser uanset om man er fra Brøndby, Århus, Aalborg eller København.. og når ens klubs spillere går ud efter kampen og giver et dødssygt interview fordi spilleren er nervøs for pressen, så sidder vi fans der betaler for gildet og gaber.. så LUK røven Rene og lad fodbold være følelser!
MR. Buur 16:22          
Det sejler sgu da pænt meget i alle klubber i Suppeligaen - undtagen i FCM hvor de må hygge sig gevaldigt over det kaos og underpræstation der i de andre klubber.

Niveauet i kampene er stærkt faldende og det er mere overskrifter om vanvittige fans og uro der præger klubberne.

Som leder kan Thorup gøre 2 ting.. hædre hans medarbejdere og bakke op eller smide dem under bussen offentlig... hvad mon der virker bedst?
CNA 16:27          
En leder der snakker om at hæve baren hos en leder, men selv snakker til laveste fællesnævner ved at bruge overskriften - få styr på dit shit.

Det bliver dagens grin og et enormt sørgeligt bevis på at bold.dk er ude på en glidebane når det kommer til den journalistiske standard.

Vi har heldigvis seriøse formater som Mediano, der tager sig selv og fodbolden seriøst.
Drizzt Do'Urden 16:29          
Jeg er enig med René Schrøder.

Men jeg mener nu at det her falder på PC, og ikke nødvendigvis Thorup.

Det bliver lige lovlig AGF-agtigt når vi har folk i administrationen der føler trang til at gå irette med matchofficials.

Stram op.
Onsdag 26. januar
Tirsdag 25. januar