Luk

Knivskarpe Uhre: Fedt at spille fodbold pt.

| 3F Superliga | 10 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Randers FC 1-0
Superligaen Grundspil
27' 1-0 Mikael Uhre

Brøndbys brandvarme Mikael Uhre har det fedt med fodbolden pt. Søndag sikrede han en 1-0-sejr mod Randers og scorede sit femte mål i de fire seneste kamp.

Brøndbys Mikael Uhre går med al sandsynlighed på vinterpause som topscorer i 3F Superligaen.

11 gange har Vestegnsangriberen nettet, efter han søndag sikrede en 1-0-sejr over Randers - det er fire flere end de nærmeste forfølgere, der er FC Midtjyllands Junior Brumado, AaB's Louka Prip, FC Københavns Pep Biel og Silkeborgs Nicolai Vallys. 

- Ja, det betyder selvfølgelig noget, men det betyder endnu mere, at vi nu har vundet seks på stribe. Det er satme stærkt, og det tror jeg aldrig, jeg har prøvet i Superligaen, siger Mikael Uhre og fortsætter med at fremhæve holdet, når han skal forklare sin gode form:

- Det er nemt, når man har et godt hold bag sig, der er gode til at sætte én op. Det er fedt at spille fodbold lige pt. 

- Det bliver nok også lidt selvforstærkende, for man har selvtillid og tager nogle afslutninger. Det mål, der blev underkendt for offside, sørger for, jeg fandt en god ro i mine afslutninger, som jeg sørger for bare at sparke ind. Der er god tro på tingene pt. 

Den afgørende scoring mod Randers faldt i det 27. minut, hvor en ripost faldt til Uhre, der havde et forholdsvist frit mål at sparke i. Dog hoppede bolden drilsk.

- Ja, jeg står det rigtige sted ved målet, men jeg vil vurdere, at den stadig er ok svær at sparke ind. Den hoppede ubehageligt, så jeg er selvfølgelig glad for, at en røg i nettet.

- Jeg tænkte bare på, at jeg skulle ramme kassen – få den inden for rammen. Det var en svær bold, der kom med lidt spin i, så det handlede bare om at kontrollere den bedst muligt. Så må folk sige, at det er heldigt, hvis de synes det. 

Ved siden af sine 11 kasser i Superligaen, har Uhre scoret tre gange i de øvrige turneringer. 

- Ville være mærkeligt, hvis Divkovic-samarbejde fungerede som med Hedlund

Til kampen mod Randers startede Mikael Uhre i angrebet sammen med Marko Divkovic, mens Simon Hedlund var henvist til bænken.

- Det fungerer fint. Han har nogle gode ting, men det er klart, at han ikke har den samme relation med mig, som jeg har med Hedlund. Det ville være mærkeligt, hvis han bare gik ind og tog noget, som Simon og jeg har opbygget på tre år. Han gør det godt og kæmper lige som resten af holdet. 

Hvad er forskellen på at spille med de to i angrebet?

- Han går måske knap så meget dybt, som Hedlund gør. På trods af sin størrelse så er han rigtig god til at holde i bolden og komme med i spillet. Det er lidt ala det samme som med Simon, der også er godt med i spillet, så jeg måske kan løbe og gemme mig lidt til den rigtige chance opstår. 

Marko Divkovic er endnu ikke kommet på tavlen i sine hidtil 11 kampe for Brøndby.


Af Andreas Roesen

10 kommentarer

testman 10:48          
Jeg synes det er utroligt han kan blive ved med at score mål. Synes ikke han er noget specielt.

Men vinderen (og målscoreren) har altid ret, så der må være noget om det. Jeg håber dog ikke bif bliver lokket af et lavere bud, men det er svært at sige om der ligger en gentlemen aftale imellem Uhre og Bif.
bpg100 11:22          
@testman

Som en allround fodbold spiller vil jeg give dig ret, der ser jeg heller ikke det helt store lys i ham. Men som ren angriber og det vil sige knolden på banen der bare står det helt rigtige sted og for bolden i mål, der ser jeg ham som superligaens absolut bedste og det taler målene både sidste og denne sæson jo også for.
fodbøldsmølf 11:22          
Uhre har jo udviklet sig en hel del. Fart er naturligvis stadig hans styrke, men han lever ikke kun på det.

Se det mål han scorede med Salzburg fx. Her holder han forsvaren væk, mens han vender rundt og afslutter.
I det hele taget er han blevet en langt bedre afslutter.

Tager man målet mod Lyon, så handler det om hans evne til at placere sig og være hurtig til at opfatte situationen.

Jeg synes der er en del der ønsker at tale Uhre ned, til en der kun lever af fart. Det mener jeg ikke er korrekt.
bruger 187313 11:26          
"Noget Specielt" er vel også en utrolig individuel vurdering.
Men man kan ikke tage fra Uhre at han kan score med begge fødder, hovedet og er generel kniv skarp for tiden. Topscorerlisten viser igen at han er Superligaens farligste angriber = det er for mig ret specielt.
Peaker "sent" men 27 er ikke en dårlig alder at toppe på - især fordi alderen taget i betrækning sagtens kan bygge flere lag på.
Bruno Brun 11:35          
Folk, der udtaler, at Uhre ikke er "noget specielt", har formentlig ikke set ham spille særligt meget. Udover at han er blevet en uhørt kølig og klog afslutter, så har han et enormt godt blik for spillet. Det gør ham i stand til at tage de helt rigtige løb og i øvrigt også at levere en hel del assists. Jeg synes, han er ligaens klart bedste angriber.
Betjenten 12:05          
Jon Dahl var egentlig heller ikke noget specielt ud over en måltyv. Han fik vel en fin karriere også.
TR1986 12:16          
Vanvittigt hvis du sammenligner Jon Dahl med Uhre, selvom jeg udmærket forstår din pointe med at han heller ikke var en gudsbenået fodboldspiller. Han havde dog et noget højere topniveau og kunne score imod verdenklassemodstandere. Det er vel mere nærliggende at sammenligne Uhre med Heine Fernandez eller Søren Frederiksen. Målfarlige i Superligaen, men heller ikke mere end det. Selvom Heine Fernandez dog på et tidspunkt scorede et enkelt mål imod Lazio:-)
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar