LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Knust Martin Svensson indstiller karrieren

| Danmark | 7 kommentarer
Hurtige highlights: Horsens og Vejle delte i gyserpuljen
Rundens hold i Superligaen: 'Han kommer ind med en helt fantastisk fysik'
Se alle Superliga-målene i runde 29 her
Han har lige fået et gult kort - men Horsens-spiller slipper for udvisning efter denne tackling
Skuffet Bo H. efter nyt nederlag: 'Vi får ikke noget af dommerne - de har været efter os hele sæsonen'
Knust Martin Svensson indstiller karrieren
Foto: Karsten Meyer Photography
Den tidligere Superliga-profil Martin Svensson har besluttet sig for at indstille karrieren. Lysten til topfodbold er væk, men beslutningen berører ham alligevel voldsomt.

- Det kommer lidt tæt på nu. Jeg troede egentlig, jeg var afklaret med det.

Den tidligere Silkeborg IF-profil og nuværende Nykøbing FC-spiller Martin Svensson har besluttet sig for at indstille sin professionelle fodboldkarriere i en alder af 29.

Lysten til topfodbold er væk, men beslutningen berører ham voldsomt.

- Jeg føler selv, jeg er mentalt stærk, og at jeg kan være en lidt hård banan. Men jeg kan mærke, at jeg er ked af det. Jeg har lyst til at give mig til at hyle hele tiden. Nu er jeg lige ved det igen. Jeg er berørt af det. Jeg har aldrig haft det sådan.

Men hvis det er så hårdt, kan du så ikke bare fortsætte?

- Det er en god pointe, men jeg skal i hvert fald have mig selv med i det, hvis det skal ske, siger Martin Svensson til bold.dk.

Det startede i Silkeborg
Martin Svensson skrev som 17-årig under på sin første professionelle kontrakt i Silkeborg IF.

I Søhøjlandet var der store forventinger til den unge mand, som cheftræner Troels Bech dengang så et meget stort lys i.

Selv fortalte Svensson om Barcelona-ambitioner, men han var også dengang bevidst om, at han var sin egen værste fjende.

Disciplinære problemer stod gennem hele karrieren i vejen for den fodboldmæssige udvikling, og selvom han var en stor profil i Silkeborg, så blev karrieren aldrig til det, den kunne være blevet til, erkender Svensson, der nåede forbi Randers FC, Viborg FF, Vejle Boldklub og en tur til Island.

- Den ene halvdel af mig er utrolig stolt af, at jeg er en af de meget få, der har fået lov at leve af en hobby. En anden halvdel af mig ved godt, at jeg kunne have drevet det til mere, end jeg har gjort, siger Svensson.

- Man skal passe på med at gå og slå sig selv i hovedet med det, for man kan ikke lave om på det, men jeg tror da, der er mange, der er enige med mig i, at jeg er en af de spillere i nyere tid, der har drevet det til mindst  - i forhold til hvad det kunne blive til, siger Svensson.

Lidt for mange byture
Da Martin Svensson var helt ung, søgte han lykken hos Hessel Gods Fodboldskole på Djusland, hvorefter han altså endte hos Silkeborg.

- Jeg var en københavner-knægt, der flyttede tidligt hjemmefra, og jeg var måske typen, som havde lidt for nemt ved at falde for andre fristelser. Jeg gik nok lidt for meget i byen, og jeg var i det hele taget ikke specielt seriøs med min fodbold i starten af min karriere.

- I Danmark er det sådan, at hvis man først får ry for at være problembarn eller festabe, så er det bare utrolig svært at komme af med igen. Det rygte har forfulgt mig lidt, og jeg har haft svært ved at tackle det. 

- Nogle gange er jeg blevet gjort til sorteper, selvom det ikke har været berettiget. Men det er sådan, det er. Det er ikke for at pege fingre ad andre. Jeg har selvindsigt nok til at vide, at jeg ligger, som jeg har redt, men jeg ville selvfølgelig gerne have været det foruden.

- Lige nu banker jeg mig selv meget i hovedet. Jeg har mange søvnløse nætter, siger Martin Svensson.

Ikke det ønskede karrierestop
Den 29-årige offensivspiller har fortsat kontrakt i Nykøbing FC sæsonen ud, men han træner og spiller med Sjællandsserie-holdet, fordi han allerede har gjort det klart, at han nu jagter en civil karriere.

Spilletid på førsteholdet har der da heller ikke været meget af i denne sæson, og det har kørt Svensson død.

- Jeg føler, jeg har været markant, når jeg har trænet med i Nykøbing, men hvis man ikke glæder sig, når man møder ind om morgenen og kører hjem igen, så er der ikke meget idé i at spille fodbold.

- Jeg har spillet fodbold hele mit liv, og jeg havde håbet, at karrieren skulle stoppe, fordi jeg ikke var hurtig eller god nok længere, men jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg er i min bedste fysiske forfatning nogensinde. Jeg har bare ikke fået lov at vise det. 

- Når det har været så turbulent, som det har været for mig, så kører man sur i det, og så er man nødt til at søge noget stabilitet, siger Martin Svensson.

Vil ikke lukke døre
Lysten er der med andre ord ikke lige nu, men Martin Svensson holder sig i gang på Sjællandsserie-holdet i Nykøbing FC - og han vil ikke helt lukke døren for topfodbold.

- Man skal aldrig smække med dørene eller udelukke noget, men lige nu har jeg det sådan, at det ville være ligemeget, om det så var en storklub, der kom med et tilbud om prøvetræning, så ville jeg sige nej. Der er jeg simpelthen ikke lige nu.

- Jeg holder mig selvfølgelig skarp, og det er også derfor, jeg har spillet videre i Sjællandsserien i stedet for bare at kaste håndklædet i ringen, siger Martin Svensson.

Martin Svensson nåede i alt at få 101 Superliga-kampe på CV'et. Nu er det slut.

nicolai@bold.dk


Se Liverpool - Huddersfield Stream live på Eurosport Player  
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

7 kommentarer

ThePantsParty 13:10          
En klassisk historie om "hvad han dog kunne være blevet til!" hvis han ligesom DAP, Simon Nagel, Raun osv. havde ventet et par år med at skifte.

Fan-favorit blandt ungerne på stadion, saksemål hjemme mod Horsens som vi stadig husker ham for, men en knægt med problemer som vi ikke kunne hjælpe med.

Alt det bedste fremover til Svensson. Vi er stadig kede af at potentialet ikke blev til mere. For vi var mange der troede han kunne blive en fremragende spiller.
CopenhagenNoice 13:16          
Her må jeg erklære mig enig. Så ham første gang for ca 10 år siden og håbede FCK ville få øjnene op for ham. Og ja, med lidt tålmodighed tror jeg sagtens han kunne ha´ drevet det længere. Lykke til.
Rødby 16:50          
Kæmpe talent - endte som fiasko!!
MGPsamba 18:32          
Oven i sit uomtvistelige talent, havde han vel egentlig også en adhd-diagnose...Alt i alt en ok karriere. Med nogle udsving...
CAS1977 18:54          
Er der én, det kan genopfriske min hukommelse?
Hvornår var det lige, han var en "profil"???
SotD 19:39          
Han var virkelig god, og enormt spændende i en periode for SIF.

Udover Mattsson er han den, for mig, klart dygtigste tekniske boldbegavelse vi har haft i nyere tid. Et afsindigt godt flair og styrke på bolden i små rum, og i udfordringsspillet.

Men han beskriver det jo meget godt selv. Der var for meget andet der tog fokus.
Lifetec 20:26          
Det ærgrer mig voldsomt, at Nykøbing FC ikke fik mere ud af ham. Synes han viste et rigtig fint niveau i de få minutter jeg har set ham på CM Arena. Men hver gang han var ved at komme i omdrejninger blev han skadet igen. Han har stort set været skadet i hele perioden hos NFC - eller det troede jeg da i hvert fald..... Hvis han siger han er i sin bedste forfatning nu, så forstår jeg ingenting! I seneste kamp i Viborg stiller vi til kamp uden at fylde bænken op pga. skader og karantæner. Så lader man vel ikke en Svensson i topform blive hjemme medmindre han er røget i unåde pga. et eller andet uden for banen.
Øv, øv, øv. God vind fremover.
Torsdag 25. april