Luk

Koeman i bizart optrin: Nægtede spørgsmål

| La Liga | 32 kommentarer

Infoboks

Rayo Vallecano - Barcelona
La Liga (27/10)
Oddset 4,20 3,80 1,82
bet365 4,33 3,75 1,80

Ronald Koeman optrådte noget mærkværdigt på et pressemøde onsdag, hvor Barcelona-træneren læste et statement op og gik uden at svare på spørgsmål.

Det kører ikke for FC Barcelona, der tabte 0-3 til Bayern München i Champions League og senest kun med nød og næppe fik 1-1 hjemme mod Granada.

Torsdag gæster Barca Cadiz, og derfor holdt cheftræner Ronald Koeman onsdag pressemøde forud for kampen, men det blev ikke, som det plejer.

I stedet for at besvare spørgsmål fra den fremmødte presse, læste hollænderen nemlig en forberedt udtalelse op og forlod derefter seancen med det samme.

Barcelona-træneren opfordrede i den forbindelse folk til at have tålmodighed med projektet.

- Hej alle sammen. Klubben og træneren har gang i en rekonstruktion. Klubbens finansielle position relaterer sig til det sportslige om omvendt. Det betyder, vi er nødt til at genopbygge fodboldholdet uden at lave store investeringer. Det kræver tid.

- Vores unge talenter kan blive verdensstjerner om nogle år. Det gode ved at genopbygge holdet er, at de unge spillere får chancen, ligesom Xavi og Iniesta fik dengang. Men vi beder om tålmodighed.

- At slutte højt i ligaen vil være en succes. Europæisk fodbold er en god skole for disse unge spillere, men vi kan ikke forvente mirakler i Champions League. Nederlaget til Bayern München er nødt til at blive set fra det perspektiv.

- Processen, vi er i, betyder, at truppen fortjener ubetinget støtte i ord og handling. Støt den proces, vi har gang i. Jeg ved, at pressen anerkender denne proces.

- Det er ikke første gang i klubbens historie, at dette sker. Vi stoler på jeres støtte i disse svære tider. Som trup er vi glade for støtten fra fansene, vi fik i hjemmekampen mod Granada. 'Visca Barca' og tak for at I kom, siger Koeman ifølge Sport og forlod pressemødet.

Barcelona ligger efter fire kampe i La Liga på ottendepladsen med otte point.


Af Martin Schmidt

32 kommentarer

Chelsea93 14:33          
Fyr ham nu bare
Rossonero3 14:44          
Kan godt forstå Barca fans er utilfredse med spillestilen. Men man kan da ikke forvente at en anden træner kan gøre det specielt meget bedre resultatmæssigt med den nuværende trup.
Det hele handler ikke om dig! 14:52          
Han egner sig simpelhen ikke, til at være træner for en storklub. Hans mandskabspleje er elendigt, han kan ikke håndtere pressen, han taktiske dispositioner virker jo ikke.
En træner jeg godt kunne se overtage, og bygge FCB op er Marcelo Bielsa.
mmahen1962@hotmail.com 15:01          
Det hele handler ikke om dig!

hehe elsker marcelo bielsas stil, men at ansætte en fyr med kælenavnet "el loco", kan også gå hen og blive værre, men who knows.
Zalayeta 15:10          
Skal man bare altid acceptere pressen spillestil, og hvis man ikke gør, så ved man, at pressen bare kører løs.

Han gjorde dette for at hjælpe holdet - på den lange bane.

Andre vil bare gerne sælge aviser.
BoJacques 15:12          
Fortiden spænder simpelthen ben hos Barca.

Koeman er under et ualmindeligt stort pres, og sikke illusoriske forventinger mange fans og faktisk selve ledelsen stiller. Jeg har mistet alt respekt for Laporta efter hans passiv-aggressive udtalelser, der konstant peger mod en fyring.

Fortæl mig endelig hvad en træner som Pep havde udrettet med denne trup. Barca lever stadig i fortiden. Peps sidste år var ufrugtbart fodbold, fordi det var forudsigeligt, og kun Luchos mirakuløse sæson vendte kortvarigt på tingene, og det skyldtes hovedsageligt et kontra fodbold som brød med de livløse afleveringer, men ellers har samtlige forsøg på at efterligne stilen fra 2009-11 fejlet gevaldigt.

Holdet har simpelthen ikke de spillere, som tiki-taka bold krævede. Og nok lige så afgørende, så er selv de mindste hold ikke så tåbelige at stille offensivt mod sådan en spillestil. Spillestilen er for længst blevet forudsigelig og nem at neutralisere. Og så er selve drivmotoren for tiki-taka, nemlig genpresset nær ikke-eksisterende. De nuværende spillere er heller ikke taktisk dygtige, og det kan ingen træner ændre på. Hvem har f.eks. overtaget Xavis, Iniestas, Dani Alves´ rolle? Det største problem er vel, at enhver træner der udvælges, skal forsøge at følge samme opskrift, men uden nogen af ingredienserne overhovedet.

Jeg tror, at Barca vil falde endnu mere i niveau og ramme bunden, før de igen kan revolutionere deres spil. Men hold op hvor har de mange vidunderlige begavede talenter.
BoJacques 15:15          
Jeg respekterer Koemans kyniske attitude over for en virkelighedsfjern bobbel, klubbens ledelse og flere fans fortsat dvæler i.
Mandag 25. oktober