Luk

Koeman revser attituden: Kæmpe skridt bagud

| La Liga | 10 kommentarer

Infoboks

Cadiz - Barcelona 2-1
La Liga
8' 1-0 Alvaro Gimenez
57' 1-1 Pedro Alcala
63' 2-1 Álvaro Negredo

FC Barcelona-træner Ronald Koeman var bestemt ikke tilfreds med sine spillere, der lørdag aften tabte 1-2 til Jens Jønsson og Cadiz. 

Efter tre sejre i streg lignede det, at FC Barcelona og Ronald Koeman havde fundet melodien efter en svingende sæsonstart. 

Den melodi fik dog en anden lyd lørdag aften, da Cadiz og Jens Jønsson besejrede katalanerne med 2-1.

- Det er svært at forklare. Vi havde forventet en god weekend. Vi indkasserede først, og vores angreb var ikke godt, siger Ronald Koeman på det efterfølgende pressemøde.

 2-1-scoringen faldt efter et forsvarskiks, hvor Alvaro Negredo endte med at tackle Marc-Andre Ter Stegen, så han kunne sparke bolden i det tomme mål. 

Det må ganske enkelt ikke ske, forklarer Barcelona-træneren.

- Da vi udlignede, var der stadig en halv time igen, men du kan ikke indkassere mål fra en tilbagelægning. Det er mangel på koncentration. Den generelle attitude, når vi ikke havde bolden, var ikke god. 

- Det er et kæmpe skridt bagud i vores chancer for at kæmpe om ligaen. Et forspring på 12 point er meget, men vi må fortsætte. Hvis vi ikke forbedrer vores attitude og får styr på vores op- og nedture, så kan vi ikke sige noget til det. 

Tirsdag venter Juventus i Champions League, hvor FC Barcelona er videre, mens Levante kommer på besøg søndag i La Liga. 


Af Andreas Roesen

10 kommentarer

Slettet(350105202712) 23:34          
Ronald Koeman har sgu heller ikke formattet til at være Barcelona træner.
Lifeispool 00:02          
Manden har jo ret. Tåbeligt af spillerne ikke at være mere klar mentalt og ville vinde kampen. Spillet var alt for forudsigeligt. Det kan Koeman så tage på sin kappe. Han må have en plan B eller C, når tingene ikke kører
Maradona-Messi 00:06          
Jo, det tror jeg såmænd nok, at han har, men det er jo svært, når man er tvunget til at spille med middelmådige spillere som Braithwaite, Lenglet og Griezmann. Det er et kæmpe oprydningsarbejde efter x antal års fejlslagen indkøbspolitik.
Kuuka77 00:23          
Jeg kan lide unge der spiller. Men jeg forstår ikke hvorfor nu ungespiller så meget der er på spillet. Jeg synes de er ikke klar (ungespiller). De er ikke klar i mental. Det derfor der er altfor meget svingende hold i verden lige nu. Sorry unge
Mike55 07:54          
Jeg syntes netop Koeman har formatet. Han ligger sig fladt ned efter en pinlig præstation, og kalder en spade for en spade. Cadiz reelt med 0 chancer og ender med at score 2, og samtidig formår man ikke selv at skabe noget som helst, det er pinligt
Stagger Lee 10:45          
Nederlaget falder i den grad tilbage på Koeman. Cadiz´ taktik var givet på forhånd og træneren havde endda været ude og proklamere den dagen i forvejen. Så svært kan det forhelvede ikke være at sætte et hold og en taktik, der kan give 3 point i sådan en kamp. Det offensive setup var noget frygteligt rod at se på og man gik væk fra de ting, der havde virket de sidste tre kampe. Fart, bevægelse og dynamik var erstattet af langsom boldomgang, manglende pres og en for stor tilbøjelighed til at kigge efter Messi, som langt fra er på sit bedste i øjeblikket og derfor ikke så kampafgørende, som han har været.

Man skulle have haft fart på kanterne, men stedet spiller man med Griezmann, Coutinho og Messi på samme tid og det er én for meget. Dembélé skulle have spillet fra start og Busquets skulle have været på bænken, hvor han hører til, mens Aleña eller Puig burde have fået chancen. Når man spiller med De Jong, Busquets eller Pjanic den dobbelte pivot, så bliver spillet for statisk. Men skal have én ind, der kan skabe dynamik og det er bekymrende at Koeman ikke kan se det.

Hvis man endelig vil spille med så langsom en midtbane og angreb, så skal man i hvert fald ikke belejre modstanderens felt. Man har jo ingen plads at spille på og Braithwaite mister sin værdi og berettigelse i det spil. Man skulle i så fald have givet Cadiz mere plads at spille på og så fange dem ude af balance. Den dobbelte pivot mister også idegrundlag, da Cadiz jo stort set ikke havde bolden.

Selvfølgelig gør det det ikke nemmere med de foræringer, man leverer, men det gør det jo heller ikke nemmere for for holdet at Koeman slutter kampen med en CB, en offensiv VB, tre midtbanespillere og 5 angribere! Hvordan fanden skal man opnå nogen form for balance, med et så elendig sammensat hold. Det lugter langt væk af panik og lappeløsninger. Så ja, Koeman må tage den her på sin kappe, helt klart.
rodebutik 10:53          
Netop. Tænkte det samme da jeg så opstillingen - Messi Coutinho Griezmann er én for mange. Belejring forhindrer fart og gennembrudshidsighed. Fin og grundig analyse Stagger Lee. Barcelona må kunne leve med at et hold som Cadiz scorer to gange og derfor er det ikke her problemet er. Koemans største blunder so far.
Mandag 18. januar
Lyngby laver ny aftale med ung midtbane
18:42
Gav sin trøje væk: Thiago Silva risikerer straf
18:41
PSG-chef: Holder øje med Messis situation
18:40
SPOILER: fotballkortbaluba-tråden - Links og hints
18:40
Koeman forstår Messi: Normalt at reagere
18:37
Man United-tråden
18:37
Jonas Dal siger farvel til tidligere ACH-stopper
18:34
PSG-chef: Holder øje med Messis situation
18:34
PC-dialog lukket: AGF og FCK kan ikke enes
18:32
Ragnar S: Skulle være kommet før til FCK
18:31
Ragnar S: Skulle være kommet før til FCK
18:31
Koeman forstår Messi: Normalt at reagere
18:30
Koeman forstår Messi: Normalt at reagere
18:29
Frankfurt-anfører byttede trøje med dommer
18:28
Liverpool-United slog seerrekord i Danmark
18:22
AaB bekræfter: Juventus jagter stortalent
18:22
Beckhams klub bekræfter: Hyrer Phil Neville
18:19
Beckhams klub bekræfter: Hyrer Phil Neville
18:19
Chelsea udlejer Drinkwater til tyrkisk klub
18:19
Beckhams klub bekræfter: Hyrer Phil Neville
18:18
Medie: Frederik Sørensen tæt på Serie B-klub
18:17
AaB bekræfter: Juventus jagter stortalent
18:07
Beckhams klub bekræfter: Hyrer Phil Neville
18:07
Nej, det hedder det ikke
18:07
FC Nordsjælland
18:06