Luk

Kolding nedlagde Esbjerg efter flot comeback

| Træningskampe | 2 kommentarer
Kolding nedlagde Esbjerg efter flot comeback
Foto: KIF Fodbold

Kolding IF var nede med 0-2, da klubben tirsdag testede mod Esbjerg fB, men 1. divisionsholdet vendte det hele på hovedet og vandt 4-3.

Esbjerg fB står foran et svært forår i Superligaen, hvor overlevelse må være eneste målsætning hos mandskabet, der ligger næstsidst i tabellen.

Tirsdag aften spillede klubben sin første testkamp frem mod det vigtige forår, og modstanderen var Kolding IF, som i efteråret gjorde god figur som oprykker i 1. division.

Esbjerg startede med spillere som Jeppe Højbjerg, Pyry Soiri, og Lasha Parunashvili på banen, mens Kolding havde blandt andre efterårets topscorer Rune Nautrup med fra start.

Esbjergs status som Superliga-hold gjorde vestjyderne til favorit, og de kom da også planmæssigt fra start. Efter et kvarter strøg Yuriy Yakovenko til baglinjen og lagde den fladt ind til Patrick Egelund, der skubbede bolden over stregen.

Pyry Soiri gjorde det til 2-0 efter 22 minutter, da han strøg forbi den koldingensiske defensiv og sparkede bolden sikkert i mål.

Men så kom Kolding i gang, og efter 32 minutter dumpede bolden ned for fødderne af Jakob Kiilerich efter et hjørnespark, og han reducerede til 2-1. Kolding havde fået fat, og efter 35 minutter bragte Denis Fazlagic balance i regnskabet.

Begge hold skiftede heftigt ud til anden halvleg, og det betød blandt andet, at André Jepsen kom i aktion for Kolding – og han greb chancen.

Efter 49 minutter sendte han noget, der lignede et indlæg af sted, og Mathias Rosenørn i Esbjerg-målet var så uopmærksom, at afslutningen fra stor afstand strøg hele vejen i mål.

Samme Jepsen stod bag målet, da Kolding efter 58 minutter gik yderligere i front. Midtbanemanden steg op og headede et hjørnespark over stregen, og så var Kolding på 4-2.

Simon Smidt var efter 80 minutter ved at gøre ondt værre for Esbjerg, da han bragede bolden mod mål og tvang Mathias Rosenørn til en stor redning.

Adrian Petre pyntede på resultatet for Esbjerg efter 87 minutter, da han sled sig igennem bagkæden og bankede bolden i kassen til 3-4.

Esbjerg kunne dog intet gøre ved koldingenserne, og Superliga-mandskabet tabte dermed årets første test.

Fodbold skal ses på Blue Water Arena - køb billetter her!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 17. januar
Torsdag 16. januar