LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Kongen af langskud passede ind i ligaen

| Superligaen | 3 kommentarer
Kongen af langskud passede ind i ligaen
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

Esbjerg fB - Kolding IF
Træningskamp (22/01)
bet365 1,50 4,50 4,50
NordicBet 1,51 4,65 4,75

Se Premier League og meget mere fodbold

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Bag niende låge af bold.dk's julekalender finder vi Michael Hansen, som scorede på langskud for både Silkeborg, OB, Esbjerg og FC Midtjylland.

På bold.dk elsker vi Superligaen, og julekalenderen i år handler derfor om de spillere, som siden indførelsen af Superligaen i 1992 har spillet flest kampe i landets bedste række.

Vi har talt med de 25 spillere, som har flest optrædener i Superligaen, og der er massevis af gode historier i de mange tusinde kampe, som de 25 aktører har spillet.

Bag låge nummer ni finder vi midtbanespilleren Michael Hansen, som gennem sin karriere spillede 371 Superliga-kampe var kendt for sin gode spilforståelse og drøn af et langskud, som han scorede en stor del af sine 61 Superliga-mål med.

Michael Hansen nåede at få debut i landets bedste række, før det blev til Superligaen, da han som meget ung spillede på Næstveds førstehold.

De gode præstationer fik ham udtaget til diverse ungdomslandshold, og her blev han spottet af Viggo Jensen, som hev unge Hansen til Silkeborg.

- Jeg kom oprindeligt fra Falster, og efter et enkelt år i Næstved skiftede jeg til Silkeborg. Jeg var en ung dreng, og Silkeborg hentede mange unge spillere til klubben i den periode, og vi var med til at gøre klubben endnu bedre, end den var i forvejen, siger Hansen til bold.dk.

- Der var i forvejen mange rigtig gode, rutinerede spillere i truppen, men da vi unge kom til klubben, fik vi et fantastisk miks af spillere, og det gav en helt forrygende harmoni i truppen. Jeg gik selv fra at være en glad dreng til en mand, der skulle spille fodbold.

Mesterskabet var det største
Michael Hansen spillede sig hurtigt ind på holdet i Silkeborg, og efter nogle gode sæsoner kulminerede det med det danske mesterskab i 1994.

Hansen husker tydeligt mesterskabet og de store personligheder, han vandt det med.

- Truppen var meget velfungerende, og ser man på den i dag, kan man også se, at der er rigtig mange fra den trup, som også arbejder med fodbold i dag som Peter Sørensen, Keld Bordinggaard, Morten Bruun, Peter Kjær, Michael Larsen, Jacob Laursen, Søren Frederiksen, Troels Bech og mange flere. Så det var virkelig nogle mennesker, som brændte for det.

- Vi havde meget talent i truppen, men havde også nogle rutinerede gutter, som hele tiden var over os. Jeg husker tydeligt, at vi havde en kamp på Brøndby Stadion, hvor vi var bagud 2-0 og havde smidt førstepladsen, og der sørgede de ældre spillere for, at vi ikke faldt sammen, og de styrede os tilbage i kampen, hvor vi hentede 2-2.

- Vi havde også en kamp i Lyngby, som vi tabte, og hvor man nåede at tænke 'fuck, nu taber vi det hele'. Der gik vores træner Bo Johansson efter kampen rundt og gav alle hånden og sagde tak for kampen, som han altid gjorde, og sagde så, at det var godt, at vi tabte.

- For nu vidste vi alle, at vi ikke kunne gå på vandet, og han mente, det kunne blive afgørende for, at vi sikrede os mesterskabet. Og han fik jo ret, og det var ubeskriveligt stort at vinde mesterskabet med den klub og de mennesker, der var i truppen.

- Jeg er fra Falster, men tæt knyttet til både byen og klubben, og jeg bor også stadig i byen i dag. Det hænger måske lidt sammen med, at klubben ikke har vundet så meget siden, men der tales i hvert fald stadig meget om det mesterskab i dag.

Fra nedrykning i Odense til ophold i Holland
Michael Hansen rykkede i sommeren 1996 fra Silkeborg til OB, og han nåede to og en halv sæson i den fynske klub, hvor det dog ikke gik, som han eller klubben havde håbet, da OB rykkede ned i 1998.

Hansen husker dog tiden i Odense som lærerig og ikke så dårlig for ham.

- Det var en stor ting at komme til OB, hvor forventningerne til klubben og spillerne var noget større end i Silkeborg. OB havde længe spillet med i toppen, havde i årene forinden haft store resultater i Europa og haft store spillere, og vi skuffede jo, da vi rykkede ned i 1. division.

- Det ændrer dog ikke på, at opholdet var med til at betegne mig som spiller og menneske, og jeg ville ikke have været det foruden. Jeg har aldrig været i en klub, hvor jeg ikke fandt min plads i truppen og følte mig godt tilpas, så det gjorde jeg også i OB.

Da OB rykkede ned, forlod Michael Hansen klubben, da han i stedet fik muligheden for et skifte til udlandet.

Hansen tog til NAC Breda i Holland, hvor han var med til både at rykke ned og rykke op.

- Når man tænker tilbage på sin karriere, tænker man altid på, hvad man nåede, og hvad man ikke nåede. Der var nogle ting, jeg aldrig prøvede, men at vinde et mesterskab og prøve at komme til udlandet, det nåede jeg.

- Men når man har spillet rigtig mange kampe i Superligaen, skyldes det jo også, at det er dét, ens niveau rækker til, og jeg ved godt, at Superligaen nok passede rigtig godt til mit niveau. Var jeg meget bedre og dermed god nok til at komme til en stor klub i udlandet, så var jeg jo også kommet af sted.

- Jeg er meget afklaret med, hvad mit niveau rakte til, og jeg er meget tilfreds med de ting, jeg opnåede. Det gav mig en lang historik i Superligaen, men jeg nåede også halvandet år i udlandet, og det sætter jeg stor pris på at have oplevet.

Tilbage til Danmark – nu i Esbjerg
Efter oprykningen til Æresdivisionen vendte Michael Hansen hjem til Danmark, da Viggo Jensen igen var klar med en kontrakt – denne gang i Esbjerg.

Michael Hansen scorede godt med mål for den vestjyske klub, hvor han stortrivedes i alle tre sæsoner i klubben.

- Jeg kom tilbage til klubben med noget hårdhed fra udlandet. Jeg var målfarlig i den tid og fandt en god balance på holdet, hvor jeg blandt andet havde et rigtig godt samarbejde med Hans Henrik Andreasen og Jess Thorup.- Jeg var i Esbjerg i tre sæsoner, og jeg kunne sagtens se mig selv blive i tre år mere, for jeg var virkelig glad for at spille i klubben og at leve i byen. Jeg kunne lige så godt se mig selv blive i Esbjerg, men FC Midtjylland kom bare med en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til.

Nyt eventyr i FCM
Efter tre sæsoner i Esbjerg skrev Michael Hansen under på en kontrakt med FC Midtjylland, hvor han igen blev fast mand på holdet.

Hansen er glad for oplevelsen af at være en del af en klub i rivende udvikling.

- FCM var lidt den frække dreng i klassen, og det var en ambitiøs klub, som var på vej frem, og havde startet et projekt, som virkelig fristede mig.

- Jeg vil ikke sige, at jeg var med til at starte klubben op, for projektet havde jo været i gang siden 1999, men man følte nu alligevel, at man var med til noget nyt og med til at udvikle klubben – blandt andet fordi, at klubben rykkede ind på MCH Arena, mens jeg spillede der.

- Jeg var med til den tid, hvor det hele løftede sig med mange flere tilskuere til hjemmekampene og nogle store oplevelser. Det var stort at være en del af, og personligt gik det også fint, og jeg nåede blandt andet at være anfører, som selvfølgelig også var stort.

Bedste holdkammerater
Michael Hansen har gennem karrieren spillet med flere af de helt store Superliga-profiler.

Mens han ikke er i tvivl om, hvilken af hans holdkammerater, som har været den største individualist, er han særligt taknemmelig for at have spillet på hold med andre typer spillere.

- For at kunne blomstre som offensiv midtbanespiller er man dybt afhængig af at have en midtbanespiller bag sig, som er klar til at rydde op og sørge for at klare de defensive pligter. En der sørgede for balance og kontrol, så de offensive folk kunne fokusere på det kreative.

- Jeg havde Peter Sørensen bag mig i Silkeborg, jeg havde Brian Steen i OB, mens Hans Henrik Andreasen altid var der for mig i Esbjerg. Det er nogle spillere, som har haft stor betydning for hele holdet, men i særdeleshed betyder meget for mig, og de vil altid være nogen, som jeg værdsætter enormt meget.

- Da jeg kom til FC Midtjylland var jeg selv den type spiller, som sørgede for at holde balancen for mine holdkammerater.

- Men når det er sagt, er den klart bedste individualist, jeg har spillet sammen med, Mohamed Zidan. Det kommer næppe bag på så mange.

Kongemål mod FCK betød mest
Michael Hansen scorede mange mål i sin Superliga-karriere, men et enkelt af dem står alligevel klarest i erindringen.

- Offensive midtbanespiller skal lave mål og assists, og det synes jeg, at jeg levede godt op til. Jeg kom fra Falster, hvor der ikke var et elitemiljø og derfor ikke specifiktræning, så jeg valgte selv at tage en pose bolde og træne mit spark, når holdet ikke trænede, og det var selvfølgelig med til at udvikle den spidskompetence, som jeg har nydt godt af i Superligaen.

- Så det blev heldigvis til en del mål, men et enkelt mål husker jeg klarest, og det var mod FCK i vores mesterskabssæson i 1994.

- FCK var vores direkte konkurrent til mesterskabet, og vi mødte dem på hjemmebane i foråret. Jeg scorede to gange i vores 5-0-sejr, og mit mål til 3-0 kom efter et hjørnespark. Bolden røg ud til mig, hvor jeg fik tæmmet den og hamret den i nettet. Det var et godt mål, som selvfølgelig kun bliver større af, at vi vandt mesterskabet.

- Det mål kan stadig give mig kuldegysninger, når jeg ser billederne i dag.

Tog de rigtige valg
Michael Hansen er ikke i tvivl om, at mesterskabet med Silkeborg er det største, han prøvede i sin karriere.

Men når han tænker tilbage, er relationerne i alle de klubber, han var forbi af næsten lige så stor betydning.

- Det største i min karriere var med afstand mesterskabet – det var både det eneste, som Silkeborg og jeg selv har vundet. Det er noget, jeg har sammen med en særlig gruppe mennesker, og det betyder rigtig meget.

- Men samtidig er jeg stolt af, at jeg altid formåede at træffe de rette valg, når jeg skiftede klub. Jeg valgte aldrig noget, som var hverken for stort eller for småt, og det kan man jo også se ved, at jeg altid har været minimum to og et halvt år i de danske klubber, jeg har spillet i.

- Jeg er stolt af, at jeg stadig den dag i dag har gode relationer til alle de klubber, jeg har været i, og kan se tilbage på min tid i disse klubber med både glæde og stolthed.

- Jeg endte min karriere i Silkeborg, og det var også det rette valg. Jeg fik lov til at vælge, hvornår jeg selv ville stoppe min karriere, og det sluttede på den rigtige måde i den rigtige klub. Silkeborg er den klub, som betød mest for mig, siger Hansen.

Læs med igen i morgen, hvor en ny Superliga-legende fortæller sin historie.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr
Tirsdag 22. januar
Mandag 21. januar