Luk

Kræftramt Brooks: Sikker på fuldt comeback

| Championship | 0 kommentarer

Infoboks

Bournemouth - Huddersfield
Championship (23/10)
Oddset 1,62 3,85 5,50
bet365 1,57 4,00 6,00

David Brooks er positiv omkring et muligt comeback fra sin kræftsygdom, selv om det var et stort chok at få meldingen.

Onsdag har Championship-klubben Bournemouth offentliggjort en sørgelig meddelelse, da klubbens blot 24-årige spiller David Brooks har fået konstateret kræft i lymfeknuderne.

Brooks har fået det konstateret, efter han forlod den walisiske landsholdslejr i sidste uge efter en medicinsk undersøgelse, men selv om det kommer som noget af et chok, så har den 24-årige kantspiller de positive briller på.

Det fortæller han i en skriftlig udtalelse på klubbens hjemmeside.

- Dette er en meget svær besked at skrive for mig. Jeg har fået konstateret stadie 2 Hodgkin lymfon (kræft i lymfeknuderne, red.) og begynder behandling næste uge.

- Selv om dette er et chok for mig og min familie, så er prognosen positiv, og jeg er helt sikker på, at jeg kommer fuldt tilbage og vender tilbage til at spille så snart som muligt, lyder det fra Brooks, der takker de læger, som har hjulpet ham i de seneste dage.

- Jeg vil også gerne takke alle i Wales' fodboldforbund, for hvis de ikke havde været så opmærksomme, så havde vi måske ikke opdaget sygdommen.

- Selv om jeg sætter pris på, at der kommer til at være medieinteresse og generel interesse, så vil jeg bede om, at mit privatliv respekteres i de næste måneder, og jeg vil selv dele opdateringer omkring mine fremskridt, når jeg kan, lyder det fra Brooks, som takker for al den støtte, han har fået.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der ved kræft i lymfeknuderne (Hodgkin lymfom, red.) i stadie 2 flere lymfeknuder på samme side af mellemgulvet, som er ramt af sygdom.

Kræftens Bekæmpelse skriver på sin hjemmeside, at der er gode behandlingsmuligheder og god chance for at blive rask, hvis man opdager sygdommen tidligt.

Over 80 procent helbredes for denne sygdom, hvis behandling består af kemoterapi, som eventuelt kombineres med strålebehandling. Det tager mellem tre og ni måneder.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober