Luk

Kristian P. storroser Dortmunds rekordindkøb

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Dortmund har sikret sig Birmingham-juvelen Jude Bellingham og har dermed fået fingrene i en kommende stjerne, mener Birminghams Kristian Pedersen.

Dortmund sikrede sig for nyligt Birmingham-stortalentet Jude Bellingham for en transfersum, som angiveligt er den højeste, der nogensinde er betalt for en 17-årig.

Pengene er dog godt givet ud, hvis man spørger Bellinghams nu tidligere holdkammerat i Birmingham Kristian Pedersen. 

- Det er klart den bedste unge spiller, jeg nogensinde har spillet med, siger Pedersen om den unge englænder. 

- Han er en super spændende spiller. Han er ung, ivrig og meget ydmyg. Han arbejder rigtig hårdt på at blive bedre hver dag.

- Han er teknisk stærk og er virkelig god en mod en. Han er svær at komme ind på kroppen af, fordi han er så hurtig på fødderne.

Godt valg af Jude

Mens Kristian Pedersen mener, at Dortmund har gjort et scoop ved at hente Bellingham, vurderer han også, at Bellingham har valgt rigtigt ved at rykke til den tyske storklub frem for en af Premier League-topklubberne.

- Det er ikke overraskende, at han forlod os nu. Om det blev Bundesliga, Premier League eller La Liga, vidste jeg ikke, men jeg vidste godt, at han ville ryge. Det vidste jeg allerede efter et halvt år, han havde spillet med os, for så god er han.

- Jeg prøver ikke bare at tale ham op, men hans potentiale er jo også ret tydeligt, når han bliver hentet til Dortmund for så mange penge.

- Tiden må vise, om han bliver en superstjerne, men han har alle kvaliteter til at blive en af de helt store, og jeg synes også, at han har valgt den rigtige klub, som kan udvikle ham yderligere.

- Var han taget til Manchester United, var han sikkert røget en del på bænken, men Dortmund er lidt mere kendt for at give de helt unge chancen, så jeg tror, det er et godt valg af ham.

- Tysk fodbold vil passe ham godt. Dortmund er et hold, som har bolden hele tiden, så han vil kunne vise sine kvaliteter frem. Det er jeg sikker på. 

Jude Bellingham nåede 44 kampe for Birmingham, som pensionerede hans rygnummer 22, 


Af Mikkel Nøhr
Søndag 9. august