Luk

Kudus assisterede to gange da Ghana sejrede

| Africa Cup of Nations | 0 kommentarer

Mohammed Kudus var med to assists medvirkende til, at Ghana fik førstepladsen i kvalifikationsgruppe C til Africa Cup of Nations efter 3-1 sejren over Sao Tome og Principe.

Den tidligere FC Nordsjælland-profil og nuværende Ajax-spiller, Mohammed Kudus, sikrede sig søndag aften førstepladsen i gruppe C i kvalifikationen til Africa Cup of Nations, da han sammen med resten af det ghanesiske landshold besejrede Sao Tome og Principe 3-1.

Og Kudus, der også stod for Ghanas enlige scoring i den seneste kamp mod Sydafrika, var igen i hopla i søndagens kamp.

I begyndelsen af første halvleg stod han for en assist på hjørnespark, som Nicholas Opoku sikkert kunne heade ind til 1-0.

Efter Jordan Ayew havde gjort det til 2-0 på et straffe i første halvleg, så var Mohammed Kudus igen i oplæggerens rolle i anden halvleg.

Et hurtigt taget hjørnespark endte hos Kudus, der fik masser af tid og plads til at drive gæk med sin direkte modstander.

Et par hurtige træk og så var Kudus at finde på kanten af det lille felt, hvor han uden problemer kunne lægge bolden bagud til Baba Rahman, som sikkert kunne gøre det til 3-0 for Ghana.

Så betød det ikke det store, at Sao Tome og Principes Iniesta fik reduceret til sidst i kampen, for med sejren er Kudus og Ghana sikret førstepladsen i gruppen og kvalifikation til Africa Cup of Nations.

Foruden Ghana er også Sudan gået videre fra gruppen, der også inkluderer Sydafrika og førnævnte Sao Tome og Principe.

Mohammed Kudus står med søndagens sejr nu noteret for to scoringer og to assists i fire kampe for Ghana.


Af Krister Olsen
Torsdag 21. oktober