Luk

Kulturminister: ESL sætter værdier over styr

| International | 14 kommentarer

Infoboks

Juventus - Malmö FF
Champions League gruppe H (08/12)
Oddset 1,20 6,90 12,50
bet365 1,18 7,00 15,00

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen er imod en europæisk Super League, og den danske regering har gjort opmærksom på det i et indlæg til EU. 

Det rystede den samlede europæiske fodboldverden, da 12 storklubber i april præsenterede projektet om en såkaldt Super League. 

Efter voldsomme protester fra særligt fans har ni af klubberne droppet ideen, men Real Madrid, FC Barcelona og Juventus har endnu ikke givet slip på projektet. 

Faktisk er der en verserende sag i gang mellem UEFA og de tre klubber, hvor det diskuteres om, hvorvidt at det europæiske fodboldforbund har ret til at forbyde en Super League. 

Den sag føres i den spanske domstol, der har bedt EU-domstolen om at svare på en række spørgsmål i forhold til EU's fortolkning af lovene. 

Her er den danske regering også kommet med deres syn på sagen ved kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der ikke er fan af ideen om en Super League. 

I en pressemeddelelse fra kulturministeriet understreger de, at indlægget til EU vil bære præg af et ønske om lige muligheder for sportslig konkurrence, den fysiske integritet for spillerne samt samspillet mellem elite- og breddeidræt. 

- Det er helt centralt, at fodboldklubber i Europa har mulighed for at konkurrere på lige fod, så selv den mindste klub kan stræbe mod at kæmpe sig op og slå de store, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen og fortsætter: 

- Den slags håb og drømme slukkes med lukkede turneringer som European Super League. Derfor skal vi værne om de sportslige værdier, der giver adgang til, at små, danske klubber kan overraske i Europa og sikre, at breddefodbolden trives.

- Jeg vil som kulturminister ikke se til, imens de rigeste klubber i verden skaber eksklusive ligaer, som sætter vores fælles sportslige værdier over styr. Derfor går vi nu som regering ind i den her sag.

De resterende ni klubber, der nu har trukket sig, var Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Atletico Madrid, Inter og AC Milan. 


Af Andreas Roesen

14 kommentarer

Theo-b 10:01          
Ok
Dreamworkz 10:20          
Jeg er helt enig. ESL er noget rod, som kun er til for at gøre de rige rigere endnu.

Det er bare tit svært at tage sådanne udtalelser, som Ane Jørgensen kommer med her seriøst, når hun også lige har været ude at sige, at "DK selvfølgelig skal være tilstede til VM i Qatar".

Det er altid noget nemmere at være kritisk, når man ikke selv har aktier i foretagendet. Lidt billige politikerpoint på kontoen.

Det virker utroligt selektivt, hvornår det lige passer vores nye kulturminister at smide "værdier-kortet".
Berker 10:25          
Værdier er noget man har, når det lige passer ind i ens egen agenda må du forstå.
Groggster 10:29          
Enig. Så tyndt med dansk politik for det meste. Fuldstændig gratis omgang, igen-igen. Men mange stemmer jo også på dem, der forsøger at undgå at indignere nogen. Det må være deraf, begrebet "politisk korrekt" stammer. Meget kan man mene om fx Ø og Riskjær, men de står da for noget - hele tiden. (Læs: uden had, frygt og krænkelse i deres partiprogram)
RVP 10:53          
Men… men… man kan jo ikke blande sport og politik?
HWTL! 11:15          
Jeg vil som kulturminister ikke se til, imens de rigeste klubber i verden skaber eksklusive ligaer, som sætter vores fælles sportslige værdier over styr. Derfor går vi nu som regering ind i den her sag.
Glimrende. Hvilken lovgivning kan vi så forvente fra kulturministeren der sidestiller klubberne økonomisk, nationalt og europæisk, således at de sportslige værdier ikke sættes over styr?

Ellers har man jo defacto, anerkendt at de rigeste klubber har skabt en lukket liga for sig selv.
JuanitoMaravilla 11:35          
Ok, men hvordan skal Sunderland kunne konkurrere med Newcastle nu?
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december