Luk

Kulturminister: Selvfølgelig skal DK til VM

| VM | 119 kommentarer

Infoboks

Danmarks landshold skal ikke tages som gidsel i en udenrigspolitisk sag, som forholdene i Qatar er, fastslår kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Danmark kvalificerede sig tirsdag aften til VM i Qatar - en slutrunde der har været og fortsat er heftigt omdiskuteret på grund af landets tvivlsomme menneskerettigheder.

DBU har tidligere understreget, at det er den danske regerings beslutning, hvis landsholdet skal boykotte slutrunden.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger på et samråd, at det danske landshold skal tage til VM, for de skal ikke blive gidsler i et politisk emne.

- Vi er nødt til at tage den her debat, hver gang et tvivlsomt land får tildelt en slutrunde, ellers bliver prisen ikke dyr nok. Det skal have en omkostning at prøve at "sportwashe" (dække over problematikker, red.) sit regime, ved at vi politisk drøfter det, når det sker, siger hun ifølge Ritzau.

- Men det skal jo ikke være med vores landshold eller andre atleter som gidsler. Selvfølgelig skal de til VM, og så må vi andre føre udenrigspolitikken, og det skal vi så til gengæld nok gøre.

Kulturministeren ved ikke selv, om hun eller en stedfortræder deltager i VM i Qatar til næste år.


Af Sara Margren

119 kommentarer

Interforlivet 12:46          
Det er naturligvis helt i orden at mene at DK bør tage del i VM-slutrunden i Qatar. Men hvis man mener det er en decideret selvfølge, er man enten arrogant eller ignorant.
TheUnitedWay 12:48          
Ja på med klaphatten. Det bør i det mindste kraftigt overvejes om EU-landene bør boykotte den korrupte og skandaleombruste slutrunde.
Har I set mine nøgler? 12:49          
Bliver de ikke netop taget som gidsler, hvis Kulturministeren insisterer på, at de "selvfølgelig skal til VM"?
Xinx 12:52          
Jeg kommer personligt ikke til at se nogen af VM-kampene, da jeg ikke kan få mig selv til, på nogen måder, at blåstemple værtsskabet. Det betyder selvfølgelig ikke noget i det store hele at der er 1 person færre, der ser bold. Men man må starte et sted, og hvis man virkelig mener, at man er imod det VM, så kan jeg virkelig heller ikke se hvorfor man skal følge med.
Wise1964 12:57          
Påvirkninger af andre stater/lande skal ske politisk, hvor man enten har så stort et mandat det kan mærkes eller formår at lave koalitioner der har styrke nok til at efterlade et markant aftryk.

Kan man ikke det skal man naturligvis ikke blande sport og politik sammen.
Hvis den enkelte vælger at undlade deltagelsen og fornøjelsen ved VM kampene ligger jo den enkelte frit for. Men det er sgu ikke så nemt som mange gerne vil gøre det til når der ytres markante holdninger online under dække af diverse anonymiserede bruger profiler.

Så fint man ytrer en negativ holdning, men undlad at trække andre med i faldet når det handler om en sammenblanding af politik og sport. Personligt tager jeg afstand for de krænkede menneskerettigheder, men jeg kommer nu til at følge landsholdet alligevel - landsholdet som skal nyde en velfortjent slutrunde og give den gas.
Will 12:58          
@ Xinx
Det betyder selvfølgelig ikke noget i det store hele at der er 1 person færre, der ser bold.
Jeg er samme sted (tror jeg), så vi bliver i hvert fald to.
Saemala 13:00          
Tak for den udmelding.

En fodboldspiller har mulighed for at, realistisk, deltage i MAKSIMUM 3 VM slutrunder.
Så selvfølgelig skal de ikke miste sådan en mulighed, fordi der går politik i det hele. De er fodboldspillere og skal koncentrere sig om fodbold, og ikke alt muligt andet.
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober