Luk

Kulturministeren forsvarer Zanka: Gruppepres

| Super Lig | 38 kommentarer

Infoboks

MP Antalyaspor - Fenerbahce
Süper Lig (29/02)
bet365 4,50 4,00 1,70
NordicBet 4,15 3,80 1,78
Oddset 4,10 3,70 1,77
YouBet 4,25 3,60 1,74

Danmarks kulturminister, Rasmus Prehn, mener, at Mathias Zanka Jørgensen blev udsat for gruppepres, da han deltog i Fenerbahces hyldest af det tyrkiske militær.

Mathias Zanka Jørgensen kom forleden i modvind, efter han og holdkammeraterne i Fenerbahce var iført trøjer med en hyldest til det tyrkiske militær, der har iværksat en militæroffensiv i Syrien.

Selvom Danmark tager afstand fra Tyrkiets angreb, forsvarer kulturminister Rasmus Prehn dog Zanka.

Prehn siger til TV2 Sport, at det er ulykkeligt at blive brugt som politisk reklamesøjle mod sin vilje.

- Vi havde da helt klart helst været det foruden. Jeg tror også, Mathias ’Zanka’ selv havde været det foruden, siger Rasmus Prehn (S) til TV2 Sport.

- Men jeg går ud fra, der er tale om en situation, hvor der har været et gruppepres, og det er bare svært, når man er i et ansættelsesforhold som professionel fodboldspiller. Hvordan siger man fra? Havde han haft muligheden, tror jeg, han havde gjort det.

Kulturministeren vil tale med DBU og UEFA om at få regler for, at klubber ikke kan presse spillere til at være politiske reklamesøjler.


Af Sara Margren

38 kommentarer

Kenrey 15:38          
Zanka har millioner på kontoen, er en god fodboldspiller. Han kan jo sagtens finde et nyt job , der giver ham endnu flere millioner!.
Han taber jo intet , ved at sige nej til at støtte en kampange der har slået kvinder og børn ihjel.
29 Corleone 15:38          
Det var helt utroligt hvor meget suppe der kan koges paa Zanka. Han har jo ikke gjort noget ulovligt. Hvis 10 dansk-tyrkere havde stillet sig op paa Raadhuspladsen ifört T-shirt for at "stötte" soldater fra fra deres "hjemland", var de saa blevet anholdt?
Zanka har da ikke haft stor lyst til at have den T-Shirt paa, men har sikkert ment at det var nödvendigt. Klogt nok holder han sig langt väk fra at kommentere.
ARicardo 15:49          
Der er endnu ingen udover Zanka der ved, på hvilket grundlag han iførte sig den trøje - heller ikke kulturministeren. Han kan i teorien sympatisere med Tyrkiets militær, ligeså vel som det kan være gruppepres.

Derfor bør (og skal) Zanka gå ud i medierne og fortælle, hvad det handlede om. For ellers har vi en fodboldspiller rendende rundt på landsholdet, som i udgangspunket sympatiserer/reklamere for en krig og en hær, vi I Danmark og EU politisk er imod.

Samtidig er der en regel på landsholdet om, at fodbold og politik ikke skal blandes sammen - den regel har han brudt, medmindre han forklarer, hvad det hele handler om.
Kenrey 15:50          
Hvad taber han? udover evt. penge( som han jo får tjent hurtigt ind i en anden klub).
Sir_Cumcised 15:51          
Det kan du læse i den tråd jeg linker til Kenrey.
MadsLeb 15:55          
@Kenray

Nu har jeg læst dine kommentarer i diverse tråde om denne sag, og du fremstår enormt umoden og uvidende omkring hvordan ansættelsesforhold fungerer. Zanka er juridisk bundet af sin kontrakt til at bruge det udstyr Fenerbache stiller til rådighed.

Det er i og for sig fløjtende ligegyldigt hvor mange penge Zanka har tjent, eller hvor mange penge han har stående på hans konto. Havde han nægtet havde han efter alt at dømme ikke blot mistet sin kontrakt, men efter alt at dømme også skulle betale en erstatning til Fenerbache.

Sagens kerne er, at Zanka mere eller mindre er blevet tvunget af klubben til at bære den T-shirt, og hvis han ikke havde gjort det, havde det haft store økonomiske konsekvenser samtidigt med at han havde mistet sit job.

Det er Fenerbache som er problemet i denne sag, som blander politik ind i fodbold, og ikke Zanka.
Tirsdag 25. februar
Mandag 24. februar