Luk

Kun ét mål: DK har skudt mest ved EM

| EM | 25 kommentarer

Infoboks

Danmark er det hold, der har afsluttet flest gange ved EM indtil nu med 45 forsøg. Det er otte flere end Italien og 15 flere end Skotland.

Det er kun blevet til et mål i de første to EM-kampe for Danmark, men de danske landsholdsspillere skal ikke klandres for, at de ikke har forsøgt sig.

Det danske landshold er nemlig det hold, som har forsøgt sig på mål flest gange ved sommerens slutrunde, efter alle hold har spillet to kampe.

Det fremgår af UEFA's statistikker.

Danmark har således afsluttet 45 gange, hvoraf 12 har ramt målet, 17 er sendt udenfor målrammen, mens 16 afslutninger er blokeret, men det er altså kun Yussuf Poulsen, der har formået at sende bolden i nettet for Danmark.

De 45 danske forsøg er otte flere end Italiens 37, mens Skotland har forsøgt sig tredjeflest gange med 30 skud.

Martin Braithwaite tegner sig med ni afslutninger for flest danske forsøg – det er et forsøg færre end Patrick Schick og Ciro Immobile, som begge har afsluttet ti gange, hvilket er flest ved EM.

Danmark er desuden det hold, der har igangsat næstflest angreb i turneringen med 122. Spanien topper med 151 angreb.

Du kan se nærmere på statistikkerne ved EM lige her.


Af Jonas Dalgård

25 kommentarer

aloevgaard 12:54          
Tjaa… fodboldens svar på spredehagl!
DarkEZ 12:59          
Fedt, men det vinder man ikke fodboldkampe på, når man er ineffektiv :). Hvor mange af de skud er røget 10 meter over mål ? :)

Jeg lever fint med færre chancer og mere effektivitet...

kom så 3-0 mod Rusland på 3 chancer så er jeg tilfreds.
StoutPåStadion 13:10          
Benzin på bålet til Hareide/Hjulmand debatten
VbRocks 13:13          
Vi mangler en bomber. Vi kommer jo tydeligvis til chancerne, men mangler Bendter 2.0 der præstere på landsholdet og holder et godt målsnit uanset hvad. Hvis Bendter kunne noget, så var det at score mål for landsholdet.
Lugano 13:19          
Tjah. Det understreger blot det faktum, st vi desværre ikke råder over klasse blandt de forreste.
krøllet ben 13:22          
Benzin på bålet til Hareide/Hjulmand debatten
@Stout:

Der kommer lidt mere her:

På trods af choktilstanden i Finland-kampen har DK under to kampe i EM haft flere afslutninger end under hele VM (fire kampe + 30 minutter ekstra mod Kroatien).

Vi har vundet skudstatistikken i begge EM-kampe. Ved VM tabte vi alle fire - selv mod Australien.

Nej, det vinder man ikke på, når man mangler en bomber/heldet. Men forudsætningerne er bedre med en træner, der formår at skabe præmisserne. En træner, der ikke har som afgørende præmis for sin succes, at modstanderne brænder straffespark, at Kasper Schmweichel præsterer mirakler, at modstanderne holder op med at spille, når de fører 3-0, eller at man kan fighte sig til uafgjort mod elendige Irland i en kamp, man endnu engang bliver sat til vægs på chancestatistikken i.
ØstSjællandskMafia 13:23          
Så smid Dolberg ind fra start. Han er en forrygende afslutter.
Søndag 25. juli