Luk

Kvikke Modric og Kroatien kvaste Ungarn

| EM | 0 kommentarer

Kroatien med Luka Modric som første målscorer gjorde kort proces mod et tamt Ungarsk mandskab, da VM-finalisterne torsdag aften udbyggede deres føring i Gruppe E.

Inden aftenens kamp var Ungarn blot et point bag Kroatien i Gruppe E, men aftenens kamp blev ikke så tæt en affære som stillingen ellers antydede.

Kroaterne lagde hårdt ud, og allerede efter fem minutters spil kom de foran 1-0.

Luka Modric var kvik og fremtvang et boldtab på Ungarns banehalvdel.

Ballon d'Or-vinderen tog sagen i egne hænder og stormede mod det ungarske mål, hvor han køligt udplacerede keeper Gulacsi. 1-0 til Kroatien.

Kroatien dominerede i kampens indledning, og efter 25 minutters spil kom de yderligere foran.

Bruno Petkovic afsluttede kækt med hælen, og så stod der 2-0 til Kroatien.

Kort før pausen var Petkovic igen på spil. Et indlæg fra Ivan Perisic blev ikke clearet af det ungarske forsvar, og så kunne Petkovic med en lidt akavet berøring sende en høj, blød bold i mål til pausestillingen 3-0.

Anden halvleg fortsatte i samme mønster som første halvleg. Kroaterne dominerede, og efter 54 minutter fik de tilkendt et straffespark.

Det tog Ivan Perisic sig af, men han formåede ikke at udbygge føringen. Perisic misbrugte sit forsøg fra ellevemeterpletten, da hans tamme forsøg blev reddet af Gulacsi.

Kort efter fik Ungarns Laszlo Kleinheisler dog rødt kort, og så var kampen reelt afgjort.

Kroatien kørte resten af kampen hjem på autopilot og vandt 3-0, hvilket efterlader dem alene i front af gruppe E med 13 point.

Rødt kort og uafgjort bedst for hjemmeholdet

Andetsted i gruppe E tog gruppens nummer to Slovakiet i mod Wales.

Det blev en jævnbyrdig og chancerig affære, hvor det var waliserne der tog aftenens første stik.

Manchester United-talentet Daniel James sammensatte en række fine driblinger på venstrekanten, hvorefter han drejede bolden ind i feltet.

Her stod Kieffer Moore klar, og angriberen fik drejet bolden i mål, uden for keeper Martin Dubravkas rækkevidde. 1-0 til Wales.

Stillingen holdt første halvleg ud, men efter pauseteen fik slovakkerne bedre fat om kampen.

Efter 53 minutter var Juraj Kucka først på en løs bold uden for feltet, og Kucka, der til dagligt slår sin folder i Parma, drejede flot bolden i mål. 1-1.

Med to minutter igen fik Norbert Gyomber sit andet gule kort, og dermed var Slovakiet en mand i undertal.

Det formåede Wales imidlertid ikke at udnytte, og derfor endte kampen 1-1. Resultatet efterlader Wales på gruppens fjerdeplads, tre point bag Slovakiet.

 


Af Benjamin Alexander Helbo

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 16. oktober