Luk

Kvist: Godt at Zeca har fået anføreren Zanka

| 3F Superliga | 19 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - FC København
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 3,05 3,55 2,19
Oddset 3,30 3,60 2,15
bet365 3,30 3,40 2,15

William Kvist har valgt at give Mathias Zanka Jørgensen mere ansvar, så han kan aflaste anfører Carlos Zeca lidt, og det er tiltrængt med flere lederegenskaber på holdet, siger Kvist.

Mathias Zanka Jørgensen startede for anden kamp i streg inde for FC København siden sin hjemkomst, da københavnerne søndag slog AGF med 1-0.

FCK's midlertidige sportslige leder, William Kvist, fortæller, at han har valgt at give Zanka et større ansvar, så han kan støtte anfører Carlos Zeca.

- Jeg er glad for at se, at vores to anførere... at Zeca som anfører og Zanka tager så stort ansvar, siger William Kvist.

- Jeg tror, det er godt, at Zeca har fået en omkring sig til at være med til at tage noget ansvar, som ellers meget lå på hans skuldre.

Nu siger du to anførere. Er Zeca og Zanka et nyt makkerpar i genrejsningen?

- Sådan har jeg valgt at gøre det. Jeg kender Zanka, og man kan høre, hvor meget han kan betyde på og uden for banen. Derfor er det naturligt, at de to kommer til at løfte meget sammen, siger Kvist.

Du siger, at sådan har du valgt at gøre...?

- Ja, det var en del, jeg valgte, inden Hjalte overhovedet skulle lære tingene at kende. Det var også derfor, jeg til første kamp ikke sad oppe på tribunen, for der havde Hjalte været der to dage.

- Jeg ved godt, at Hjalte kender Parken, men det var lige for at være med omkring spillerne og tættere på tingene, siger Kvist om beslutningen om at stå på sidelinjen sammen med Hjalte Bo Nørregaard.

FCK har været læst
William Kvist var ellers godt tilfreds med 1-0-sejren over AGF søndag, der kom efter en svær periode i hovedstaden.

- Nu skal det ikke lyde som Komiske Ali, men jeg så den bedste præstation i Superligaen i meget, meget lang tid. Jeg så et hold, der havde en FC Københavnsk tilgang, og vi tog pynten af AGF, siger William Kvist.

- Vi spillede godt med bolden, klogt og aggressivt. På mange måder spillede vi rigtig flot, og drengene havde det rigtige med i dag (søndag, red.). 

- Jeg er super glad for, at Hjalte og hans team har været med til at skubbe tingene det rigtige sted hen. Det er en fornøjelse at se nogle lidt andre opspilsmønstre, som Hjalte har været med til at præge.

- Vi skal være bedre i opbygningsspillet, som vi ikke har været i lang tid. Det er, som om vi har været læst.

- Jeg ser en masse spillere, der udfylder deres roller, og som i dag vil dø for resultatet, siger William Kvist.

FC Københavns næste opgave er Lyngby på hjemmebane.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Sara Margren

19 kommentarer

km2014 12:29          
Lyder som en magtliderlig Kvist, der bare ville hævne sig på Ståle...
Det er kun gået nedad siden kvist trådte ind i bestyrelsen
Jasperthesjasper 12:40          
Er det virkelig Kvist der skal tage den beslutning - og ikke Hjalte?
Nicodemus 12:50          
km2014:
Lyder som en magtliderlig Kvist, der bare ville hævne sig på Ståle...
Det er kun gået nedad siden kvist trådte ind i bestyrelsen
??? Hvordan får du det til at lyde sådan? Det giver ingen mening i mine ører..
LangeE 12:50          
Hvis han tog beslutningen før Hjalte blev udpeget som midlertidig cheftræner, så er den vel ikke så meget længere. Og ovenikøbet en fair og fornuftig beslutning. Jeg forstår, at det er populært at hade Kvist for tiden, men her ser jeg virkelig ingen issues.
Crusader 13:16          
@KM2014
Lyder som en magtliderlig Kvist, der bare ville hævne sig på Ståle...
Det er kun gået nedad siden kvist trådte ind i bestyrelsen
Haha, du kommer sgu godt nok med nogle underlige indlæg til tider.
HGW 13:17          
Det var vel hele idéen i at have Zanka hjem, så ret beset var det vel Ståles beslutning. At Kvist så evt. tager kreditten for det, er så en anden sag, men selvfølgelig kigger de andre på Zanka, nu når Bjelland og Fischer ikke rigtig tager det store ansvar på sig.

Fischer spillede forøvrigt også bedre i går end længe, omend han stadigvæk er milevidt fra tidligere niveau.
Cerezo 13:18          
Selvom det giver god mening at benytte sig af Zankas erfaring og lade ham blive viceanfører er jeg enig med Jasper i at det er et mærkeligt signal at Kvist er ude at sige at "Jeg har valgt dette" da sådan en udtalelse, præcis som når han sætter sig på bænken, kan tolkes som en underminering af Hjalte Nørregaards autoritet, eftersom det normalt er cheftræneren der tager den slags beslutninger.
Tirsdag 24. november