LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Kvist: Godt pres understøtter offensiven

| Superligaen | 5 kommentarer
Kvist: Godt pres understøtter offensiven
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - OB
Superligaen Mesterskabsspil (28/04)
bet365 1,55 3,80 6,00
NordicBet 1,62 4,05 5,55
Oddset 1,58 4,10 5,90
FC Københavns offensiv sprudlede igen mod FC Midtjylland, men det skyldes ifølge William Kvist ikke mindst et godt presspil.

FC København viste igen tænder søndag aften, da de slog sidste års mestre, FC Midtjylland, med 5-3. En stærk indsats især offensivt, og en særdeles underholdende kamp for de knap 20.000 tilskuere i Telia Parken.

Der var ellers ikke meget der tydede på en tæt kamp efter første halvleg, hvor FCK var på 2-0, men i anden halvleg gav FCM den fuld skrue for at komme tilbage.

- FC Midtjylland skal have cadeau for at komme ud og vise lidt tænder, og vi skulle jo også give lidt underholdning til de mange tilskuere. Det var en fin kamp med otte mål og flot spil, siger William Kvist til bold.dk.

- Jeg er meget tilfreds med vores spil, især i første halvleg. I anden halvleg var jeg specielt tilfreds med vores offensiv, selvom halvlegen blev lidt mærkelig. Vi var ikke lige så suveræne som i første halvleg, men jeg er godt tilfreds.

Offensiven har i høj grad vist tænder for FCK på hjemmebane i foråret, hvor man mod Brøndby, AaB og FC Midtjylland samlet har scoret 13 gange.

- Vores presspil, som træneren siger er vores bread and butter, understøtter enormt meget i vores offensiv. Det at vi kan vinde boldene på de rigtige steder, siger Kvist.

- Vi presser modstanderne, så de slår halvdårlige bolde op i banen, og dem vinder vores stoppere så. Det gør at vi fra midtbanen kan sætte bolden hurtigt i spil, og det gør nogle gange, at hullerne er lidt større til Verbic, Kusk, Toutouh og hvad de ellers hedder.

- Så det handler ikke bare om at spille lækker fodbold. Det er kombinationen af, at energien som bliver retter det rigtige sted hen i vores pres, og så at have nogle stoppere og backer, som vinder boldene de rigtige steder, så vi fra midtbanen kan sætte spillet i gang.

- Det hele hænger sammen, for mod FCM havde vi jo ikke bare en angriber der driblede og scorede, siger Kvist.

I anden halvleg var der en stribe dukkerter til FCK, da FCM tre gange kom inden for et enkelt måls afstand. Men hver gang svarede FCK hurtigt igen med en ny scoring.

- Stor cadeau for det også. Det viser noget om styrken vi har på hjemmebane. Jeg tror ikke at folk kan huske, hvornår vi sidst har tabt herinde, siger Kvist.

- Jeg synes vi havde et ekstra gear, vi kunne gå op i, når der var behov for det. Det er det gear, vi skal finde noget mere på udebane.

FCM er nu hele 11 point bagud i mesterskabskampen med blot seks runder igen. Tættest på Løverne er SønderjyskE, der er syv point bagud.

- SønderjyskE vinder i øjeblikket hele tiden. De vinder lige meget hvad, så det er ligesom det hold, vi skal holde mest øje med, siger Kvist.

- Men da vi i janaur var på træningslejr i Dubai og stod og kiggede på, hvor vi gerne ville være, så må vi jo sige, at vi er der nu. Der er syv point ned til næste hold.

FCK spiller på torsdag pokalfinale mod AGF.

jesper@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Jesper Helmin
Torsdag 25. april
Onsdag 24. april