Luk

Kvist: Lerager tænkte nok ikke på FCK-skifte

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

FC København - AGF
Superligaen Grundspil (28/02)
Bet25 1,94 3,65 3,70
Oddset 1,95 3,65 3,85
bet365 1,90 3,60 3,90

Lukas Lerager tænkte ikke nødvendigvis, at han skulle til FC København denne vinter, siger William Kvist, der efter et par gode snakke fik lokket midtbanespilleren til.

FC København har hentet Lukas Lerager til klubben denne vinter på en toårig lejeaftale med købsoption.

William Kvist fastslår, at det er planen, at Lerager skal købes fri, og efter kampen mod AaB fortalte han samtidig lidt om overvejelserne bag Lerager-handlen.

- Vi ville gerne øge konkurrencen på midtbanen, og det skulle gerne være en, der kan erstatte Zeca på en karantænedag, men også en, der kan levere de meter, der giver et mere fysisk og dynamisk udtryk, siger Kvist.

- Jeg kender Lukas ret godt fra landsholdet, og i klubben blev vi hurtigt enige om, vi ikke skal have alt muligt ind, for vi har en god trup. Skulle vi have noget ind, skulle det være noget kvalitet, og der stod Lukas ret tidligt øverst på listen.

Kvist fortæller, at Lerager nok ikke umiddelbart havde regnet med at skulle til FCK, men det fik et par gode snakke lavet om på.

- Der er jeg glad for, jeg havde en god 'connection' med Lukas, for jeg tror ikke nødvendigvis, han selv lige fra start tænkte, at det var det, han skulle.

- Men vi har haft nogle gode snakke. Lukas stod højest på listen, da vi fandt ud af, vi skulle have noget ind på 8'er-positionen for at øge konkurrencen på midten. Vi blev ret hurtigt enige om, at vi skulle gå efter ham, hvis det var en mulighed.

En stærk leder der ikke giver op
Lukas Lerager startede karrieren i AB og har siden været forbi Viborg, Zulte Waregem, Bordeaux og Genoa.

Kvist kender midtbanespilleren som en leder, der aldrig giver op, og hans værdier passer gode til klubben.

- Han har altid været hårdarbejdende. Han tør gå forrest og tage lederskab på sin egen måde.

- Jeg tror, vi kommer til at opleve, at mange folk tænker ‘hvad er det, han løber rundt og gør?' Han er lidt usynlig på mange ting, han egentlig gør’, men han er en stærk karakter.

- Man kan se i hans karriere, at er han røget på bænken, kommer han sgu tilbage igen. Han er en, der ikke giver op, forlanger meget af sig selv, arbejder med sig selv, og der er han meget sund og har sunde værdier i forhold til, hvad vi har brug for her på holdet, siger William Kvist.

27-årige Lerager har spillet 10 A-landskampe for Danmark.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Sara Margren
Lørdag 27. februar