Luk

Kyniske Esbjerg tog vigtig sejr i Helsingør

| 1. Division | 11 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Esbjerg fB 1-2
1. division
39' 0-1 Kevin Conboy
80' 0-2 Yuri Yakovenko
90' 1-2 Oliver Kjærgaard

Esbjerg tog en vigtig sejr, da holdet vandt ude mod Helsingør med 2-1. Helsingør havde mange chancer, men udnyttede dem ikke.

To hold fra top seks mødtes søndag eftermiddag i 1. division, hvor Helsingør tog imod Esbjerg. Sidstnævnte kunne spille sig på en delt førsteplads, efter Viborg i går kun fik 1-1 mod HB Køge.

Helsingør startede dog kampen klart bedst, hvor Esbjerg ikke så helt klar ud. Efter otte minutter kom lynhurtige Callum Mccowatt alene igennem, men en Esbjerg-fod kom i vejen i sidste øjeblik.

Der stod Helsingør på det meste og efter 23 minutter ramte de stolpen, da Mccowatt resolut sendte en afslutning afsted langs jorden.

Lige efter fik Esbjerg deres første gode mulighed, da Nicklas Strunck sendte en langskud afsted, som Christoffer Petersen parerede den flot.

Efter 38 minutter kom udeholdet fra Esbjerg på 1-0 lidt imod spil og chancer. Her slog Jakob Ankersen en flot hjørnespark, som en fri Kevin Conboy headede over i det lange hjørne.

Derfor gik Esbjerg til halvleg med en 1-0-føring i Helsingør.

En 55 minutter var Helsingør ved at udligne, da Mccowatt igen kom til en god chance, men fik afsluttet lige på Mads Kikkenborg. 

Få minutter tog Mccowatt en fremragende solotur, men igen manglede hans skud det sidste foran mål.

Helsingør fik som halvlegen skred frem sværere og sværere ved at skabe chancer og efter 80 minutter kom Esbjerg på 2-0 efter en kæmpe fejl. 

For Anders Holst forsøgte at heade bolden tilbage til Petersen i Helsingør-målet, men tvang målmanden til en kæmpe redning, hvorefter Yuri Yakovenko let kunne score på riposten. 

Helsingør formåede at svare igen i overtiden, da Oliver Kjærgaard scorede til 2-1 efter en tilfældig boldt i feltet.

Det var dog for sent, og derfor tog Esbjerg en meget vigtig sejr, som bringer dem op på siden af Viborg i toppen af 1. division.

 

 

 

 

 


Af Theis Fischer Brandt

11 kommentarer

Womble 17:01          
Vildt at EfB kan blive ved med at vinde, samtidig med at spillet bliver mere og mere frygteligt. I dag var de ikke uheldige.

Men dejligt med 3 point.
Lundgaard07 17:06          
Stærk spillet EfB
Oliphant 17:08          
Womble

Endnu vildere at du ser det som heldigt at EfB vinder denne kamp. De er da samlet set en del bedre.
Womble 17:18          
Oliphant

De scorer på et hjørne og en kæmpe forsvarsfejl. Derudover har de et hovedstød på stolpen fra et andet hjørne.

Helsingør har da langt flere chancer inde i feltet. De rammer også stolpen, og så har Kikkenborg et par klasse redninger.
Oliphant 17:33          
Womble

Ja de havde da bestemt også deres muligheder. Jeg er bare stadig uenig i din konklusion. Vel det bedste hold EfB har mødt længe, og vel kun Silkeborg og til dels Viborg som har været bedre (mod EfB)

Men jeg ender stadig på den konklusion af EfB samlet fortjener sejren idag, på mere solidt spil, bedre boldomgang og drøjde.

Hatten af for FCH - i de fleste kampe havde det givet point.
Babel 18:23          
Esbjerg taber i Hvidovre næste søndag
XTBL 18:29          
Sidste sæson var det til gengæld omvendt... I de første 2/3 var EfB ofte bedst, men blev belønnet med meget få point! Er ikke det mindste i tvivl om at EfB bliver en af de to oprykkere...
Torsdag 21. januar
Onsdag 20. januar