Luk

Kyniske Hobro sendte Esbjerg ned i 1. division

| 3F Superliga | 49 kommentarer

Infoboks

Hobro - Esbjerg fB 2-1
Superligaen Pulje 2
6' 0-1 Joni Kauko
69' 1-1 Mads Hvilsom
74' 2-1 Edgar Babayan

Esbjerg kom foran med 1-0, men i en chancerig anden halvleg fik Hobro bragt sig foran med 2-1, og dermed rykker Esbjerg ned i 1. division.

Esbjerg skulle søndag eftermiddag have point med fra kampen mod Hobro, hvis de ville holde liv i drømmen om overlevelse i 3F Superligaen.

En Hobro-sejr ville sende det vestjyske mandskab ned i 1. division, og det skulle Troels Bechs mandskab for alt i verden forsøge at undgå.

Den mission fik Esbjerg en god start på. Allerede efter syv minutters spil fik Esbjerg tildelt et hjørnespark, og det sparkede Rafal Kurzawa ind i boksen.

Her fik Joni Kauko en fremstrakt fod på bolden, og den finske midtbanespiller fik dirigeret bolden i nettet. 1-0 til Esbjerg efter syv minutters spil.

Få minutter senere var Esbjerg tæt på at fordoble føringen. Yury Yakovenko headede bolden videre til Mohammed Dauda, som satte i fart ned mod Hobro-målet. Her fik han sendt et skud afsted, men uheldigvis for Esbjerg-angriberen strøg bolden forbi mål.

I perioden efter scoringen havde Esbjerg bolden mest. Udeholdet spillede klart bedst, og Hobro havde særdeles svært ved at bide sig fast i opgøret.

Først efter en halv times spil begyndte hjemmeholdet at nærme sig Esbjerg-feltet. Emmanuel Sabbi brød igennem Esbjerg-forsvaret, men han tøvede med sin afslutning, og så løb muligheden ud i sandet.

Kort inden pausen fik Sabbi så en ny chance, men hans ellers gode frispark blev grebet ud af Vito Mannone i Esbjerg-buret. Stillingen var derfor stadig 1-0, da de to hold gik til pause.

Chanceorgie i dramatisk anden halvleg

I anden halvleg startede Hobro bedst. Hjemmeholdet pressede på for udligningen, men efter en times spil var Esbjerg stadig foran med 1-0.

Så sendte Hobro-træner Peter Sørensen angriberen Mads Hvilsom på banen, og det var en god idé. Efter fem minutter på banen blev et indlæg slået ind i Esbjerg-feltet, og af uforklarlige årsager valgte en Esbjerg-forsvarer at dukke sig, frem for at cleare bolden.

Det kom Mads Hvilsom til gode, for så skulle han blot prikke bolden i nettet, hvilket han gjorde med lethed. 1-1.

Her stoppede Hobro ikke. Få minutter senere udviste Edgar Babayan fine dribleevner på kanten af Esbjergs felt, og så hamrede han bolden i nettet med et tørt hug. 2-1 til Hobro, og så var Esbjerg et kvarter fra nedrykning til 1. division.

Herefter udviklede kampen sig til lidt af et chanceorgie. Først var Mohammed Dauda tæt på at brince balance i regnskabet, men det var Pål Alexander Kirkevold, der havde den største chance, da han ti minutter før ti var alene igennem med Vito Mannone.

Mannone blev den store i duellen, og med sin fine redning holdt keeperen sit Esbjerg-hold inde i duellen om overlevelse lidt endnu.

Esbjerg sendte alt frem i kampens slutfase. Troels Bech skiftede fire mand ti minutter før tid, men på trods af en indædt fight, så lykkedes det ikke Esbjerg at udligne.

Kampen endte 2-1 til Hobro, og dermed kan Esbjerg ikke forlade sidstepladsen i nedrykningsspillets pulje 2.

Esbjerg må derfor en tur ned i 1. division til næste sæson, mens Hobro er sikre på at ende på tredjepladsen i puljen.


Af Benjamin Alexander Helbo

49 kommentarer

Martinovic 17:55          
Sikke en bét for Esbjerg. Foran i begge opgør og taber dem begge.
Rødvinstud 17:56          
Sesbjerg! Op igen. De har viljen til at rykke op igen.
JakobVest 17:56          
Fortjent!
Så kan i lære ad lade være at gå imod jeres egen træner!
Fl@skebøf 17:57          
Fucking amatører hele bundet. Få revet Anyembes kontrakt over, knægten er fuldstændig talentløs i det han foretager sig.

Skift alt ud på direktionsgangen og start fra en ny. Nu skal de samme amøber ikke få lov til at klæbe til taburetten længere.
Épandeur à Fumier 17:57          
Så kan vi da endelig slippe for at være til grin i Superligaen...
Circumvecta 17:58          
Tja ny sportslig ledelse og ud med alle leje soldaterne.

Håber klubben bliver solgt så man kan få nogle folk med sportslig indsigt til at drive klubben
BD 17:59          
Åh så skyd mig dog. Vi ses om et årti, når vi igen får en enkelt sæson i ligaen. Fodbolden dør i Esbjerg.. Opbakningen er allerede elendig ift. nedrykningen 10/11, og det her var dødsstødet.

Gavmildt af Anyembe at give Hobro håb, når de selv sejler. Også flot af Hobro, som udviser en absurd effektivitet over to kampe.

Tillykke til Hvilsom med sit comeback og mål ovenpå en hård periode - yderst sympatisk gut.

Der er absolut intet positivt at se frem til.. Det er ikke en "genopbygningsfase" og der er ikke et kuld talenter man kan læne sig opad. Der er heller ingen visioner eller nye ideer blandt trænerteamet - man har faktisk slet ikke en træner på plads. Vi går en del år i 1. Division i møde.
Fredag 10. juli