Luk

Kyniske Palace sænkede Leeds med storsejr

| Premier League | 8 kommentarer

Infoboks

Crystal Palace - Leeds 4-1
Premier League
12' 1-0 Scott Dann
22' 2-0 Eberechi Eze
27' 2-1 Patrick Bamford
42' 3-1 Hélder Costa
70' 4-1 Jordan Ayew

Crystal Palace var skarpest og vandt lørdag en flot 4-1-sejr over Leeds, der lavede et uheldigt selvmål og fik annulleret en scoring i første halvleg.

Med ti point hver var Crystal Palace og Leeds side om side inden lørdagens opgør på Selhurst Park, der skulle udvikle sig til en ganske seværdig affære.

I det 12. minut sendte Eberechi Eze et hjørnespark ind i panden på rutinerede Scott Dann, der via undersiden af overliggeren stangede Palace, der var startet bedst, på 1-0.

Leeds skulle dog blot bruge fem minutter på at bringe balance i regnskabet – troede gæsterne i hvert fald.

Efter 17 minutter stak Patrick Bamford nemlig igennem og chippede overlegent bolden i nettet til 1-1, men da VAR havde kigget nærmere på situationen, blev angriberen akkurat vurderet til at være offside, så målet blev underkendt.

Derfor kunne Palace i stedet fordoble føringen til 2-0 midtvejs i første halvleg. Her bragede Eberechi Eze et forrygende frispark i kassen via undersiden af overliggeren, men det fik ikke Leeds til at give op.

Gæsterne fik nemlig reduceret fem minutter senere, hvor Mateusz Klich smart snittede bolden videre til Patrick Bamford, der efter en tæmning med brystet huggede bolden i mål til 1-2.

Således så Leeds ud til at skulle gå til pause nede med en enkelt, men det blev der lavet om på tre minutter før pausefløjtet.

Her afrettede Leeds' Helder Costa nemlig et fladt indlæg fra Palaces venstre side, og bolden endte med at stryge hele vejen i kassen, og således var Palace på 3-1 takket være et heldigt selvmål af oprykkerne.

Fra starten af anden halvleg var der en smule længere mellem de helt åbne målchancer, men 20 minutter før tid lukkede og slukkede Crystal Palace.

Her lykkedes det akkurat Jordan Ayew at liste bolden forbi Illan Meslier i Leeds-målet, og derfor stod der 4-1 til Palace på måltavlen, hvilket også blev kampens slutresultat.

Crystal Palace rykker med sejren helt op på en delt femteplads, hvilket dog formentlig ændrer sig senere i runden. Leeds er foreløbigt nummer 14.


Af Martin Schmidt
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar