Luk

La Liga-nedrykkere vil sløjfe nedrykning

| La Liga | 9 kommentarer

Infoboks

Girona - Espanyol
Segunda División (23/01)
Oddset 3,70 3,05 2,10
bet365 4,00 2,90 2,05

Espanyol vil have annulleret nedrykningen i de spanske rækker i den netop overstået sæson, hvor de blandt andet selv rykkede ned. 

For første gang siden 1992/93-sæsonen led Espanyol i år den skæbne at rykke ned i Spaniens næstbedste række. 

Fire forskellige trænere kunne ikke redde holdet fra den skæbne, men katalanerne er ikke færdige med at kæmpe for overlevelse. 

På deres hjemmeside har de publiceret et statement, hvor de fremfører tre argumenter for, hvorfor at nedrykningen bør sløjfes i denne sæson. 

Først og og fremmest mener klubben, at den kaotiske situation i den næstbedste række, hvor kampen mellem Fuenlabrada og Deportivo endnu ikke er kunne blive spillet færdig, danner grundlag for at droppe nedrykningen, så en tredje klub ikke lider under denne situation. 

Her er der dog sidenhen blevet fastsat et tidspunkt for kampen, så den afvikles onsdag. Det kan du læse mere om her.

Dernæst mener Espanyol, at de manglende tilskuere har ramt dem ekstra hårdt, da de har skulle spille mod deres nærmeste konkurrenter på hjemmebane efter coronapausen. 

Her har de blandt andet tabt til Leganes og spillet uafgjort med Celta Vigo på hjemmebane.

Endeligt nævner Espanyol, at de og Valencia har været ekstra udfordret i forhold til at gennemføre sæsonen, da de har haft flere smittetilfælde i marts og april, hvilket kan have påvirket spillerens kondition i den resterende del af sæsonen. 

Espanyol lå også sidst i tabellen inden coronapausen.


Af Andreas Roesen
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar