LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Læk indikerer: Klubber arbejder på privatliga

| International | 24 kommentarer
Highlights: Suso reddede Milan fra en håbløs situation i Gruppe F
Highlights: Lazio og Durmisi tilkæmpede sig tre point mod Marseille
Highlights: Giroud sikrede Chelsea snæver sejr
Giroud sender Chelsea på sejrskurs med hovedstødsmål
Highlights: Chelseas reserver kørte let over Bate Borisov
Læk indikerer: Klubber arbejder på privatliga
Foto: Getty Images

Infoboks

Fulham - Manchester City
Premier League (30/03)
bet365 17,00 7,50 1,14
NordicBet 14,50 8,35 1,20
Oddset 13,00 7,80 1,18
Se ALLE Barcelona kampe på Den Glade Gris
1 GRATIS MÅL-Øl til alle i Barca trøje eller tørklæde ved første Barca scoring
1/2 PRIS i baren (alle hverdage, i week-end til kl. 24)
LÆS MERE!
Politiken skriver som led i det såkaldte Football Leaks, at en gruppe europæiske storklubber i øjeblikket arbejder på en privat liga, som skal fungere uden involvering fra UEFA.

En privat liga uden om UEFA med deltagelse af store klubber i Europa er et emne, der tidligere har været på tale - og nu blusser emnet op igen.

Politiken, som har indsigt i whistleblowerplatformen Football Leaks, skriver således, at Real Madrid-præsident Florentino Perez i oktober modtog et dokument med indikationer på, at storklubberne fortsat arbejder på en privat liga.

Dokumentet indeholdt en liste af navne på 16 af de største europæiske klubber - eksempelvis Manchester United, Liverpool, Bayern München og Juventus - samt følgende passage:

"Grundlæggerne er nået til enighed om at skabe en europæisk fodboldturnering under navnet 'European Super League', som skal finde sted hver sæson i en indledende periode på 20 år, startende i 2021/22."

Dokumentet, som altså er sendt til Real Madrids præsident fra det Madrid-baserede selskab Key Capital Partners, indeholder ifølge Politiken ikke underskrifter fra nogle af de nævnte klubber.

Øvrige dokumenter viser ifølge avisen dog, at klubberne har arbejdet intenst på en privat liga.

Du kan læse hele historien på Politiken's hjemmeside lige HER.Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

24 kommentarer

Jpp 19:19          
European Super League er et virkelig shitty navn. Det lyder som noget, der er et niveau under Toto Cuppen.
mexicoz 19:26          
Mon ikke initiativet primært skal fungere som trussel i forhold til at presse såvel UEFA som FIFA i forhold til forskellige forhandlinger. Fx i forhold til FIFA´s drøm om en ny verdensomspændende turneringer til at konkurrere med Champions League, eller hvis UEFA vil lade flere små hold komme med i CL. Jeg tvivler på det bliver til mere end trusler, med mindre UEFA og FIFA bliver for tunge at danse med selvfølgelig. Det er et stærkt våben at have.
peace? For whom! 19:30          
Så gør det da, gå Fucking solo og lad dem der syntes det er fedt, abonnere på en lukket liga i tv. Så kan vi andre få champions League formatet tilbage til hvad det skulle være.
Glæder mig til at få fodbolden tilbage, så kan alle kæmpe klubberne ellers bare spille løs i deres eget lukkede lorte selskab. En sejr for fodbolden og det kan kun gå for langsomt.
Darth Vader 19:34          
Det er et stærkt våben at have.
Det forstår jeg slet ikke. Hvis UEFA eller FIFA siger ok, gør det bare, men ingen af spillerne på klubholdene kan nogensinde repræsentere deres landshold.

Hvor står vi så henne?
LaPioche 19:38          
Den interessante del af lækket er i min verden, at PSG og City indgik en studehandel med Infantino omkring deres FFP-brud. Ikke at det er overraskende.
lilywhite 20:15          
Mon ikke initiativet primært skal fungere som trussel i forhold til at presse såvel UEFA som FIFA i forhold til forskellige forhandlinger.


Den kedelige nyhed er, at dette tilsyneladende allerede er lykkedes. Før forhandlingerne om den nye model for de europiske turneringer 2018-21, gik UEFA i dialog med initiativhaverne under uformelle forhold. Politiken skriver at den aftale tilgodeså europas største klubber i hidtil uset grad.
Chris4700 20:39          
Som LaPioche skriver, hvorfor nævner artiklen ikke skandalen med Man City, PSG og UEFA, nu man snakker læk fra Football Leaks. Imo langt større historie
Fredag 22. marts