Luk

Landsholdsskifte til Danmark: Bedst for mig

| EM U21 | 20 kommentarer

Infoboks

Valencia - Villarreal
La Liga (30/10)
Oddset 3,05 3,45 2,30
bet365 3,00 3,40 2,35

19-årige Filip Jörgensen begrunder sit landsholdsskifte til Danmark og fortæller om en særdeles lærerig hverdag på Villarreals førstehold.

- Her har vi én, som har potentialet til at blive A-landsholdsspiller.

Sådan lød det fra en begejstret Flemming Berg, da talentudviklingschefen i DBU for et par måneder siden i et interview med bold.dk fortalte, at Danmark har fået sig et nyt stort målmandstalent.

Navnet er Filip Jörgensen, og han repræsenterede indtil for nylig Sveriges ungdomslandshold, men fordi målmanden har dansk far, var muligheden for at skifte til Danmark til stede.

Den blev grebet, og den 19-årige hovedperson fortæller nu selv omkring sine overvejelser i forbindelse med landsholdsskiftet.

- Tanken opstod for cirka to år siden, hvor jeg snakkede med min familie om det. Dengang fik jeg dansk pas, så jeg havde muligheden for at spille for Danmark, og denne sommer snakkede jeg så med DBU om det, og det blev en realitet.

- Det var lidt svært i forhold til mine venner på det svenske hold, men jeg synes, Danmark spiller rigtig godt, og jeg kan virkeligt godt lide den form for fodbold, der spilles i Danmark, så på den måde var det ikke svært, siger Filip Jörgensen til bold.dk.

Keeperen, som blandt andet fremhæves for sine store kvaliteter med fødderne, snakkede naturligvis med sit bagland om det, og der var støtte uanset hvad.

- Mine forældre sagde bare, at det var min beslutning. Min far kan selvfølgelig godt lide, at jeg nu har valgt Danmark, men det var alene min beslutning, og jeg synes, det var det bedste for mig.

Drømmen er A-landsholdet

Filip Jörgensen samledes i starten af denne uge for første gange med Jesper Sørensens nye U21-landshold, hvor han fredag aften debuterede ved at starte inde i venskabskampen mod Grækenland.

Han har indtil videre fået et meget positivt første indtryk af at spille i de rød-hvide farver.

- Jeg synes, det har været sjovt at lære alle spillerne og staben bag det danske landshold at kende. Det var lidt svært i starten, men man lærer hurtigt folk at kende.

- Det er et rigtig godt hold med mange dygtige spillere fra store klubber, så niveauet er rigtig højt her, mener Filip Jörgensen.

Målmanden er stolt over at høre Flemming Bergs udtalelse, om at han har potentialet til at nå A-landsholdet, og lægger heller ikke skjul på, at det er ambitionen.

- Jeg håber, at jeg kan gøre det godt for U21-landsholdet og spille en masse kampe både her og i min klub, og så er det da målet at nå A-landsholdet en dag. Det er en stor drøm.

Stor tiltro fra Villarreal – snak med Barca tidligere

Filip Jörgensen rykkede som ganske ung til Spanien med familien, og keeperen har derfor allerede taget hul på sin femte sæson i spansk fodbold, hvor han i øjeblikket er tredjemålmand i Villarreal.

- Jeg flyttede med familien til Mallorca, hvor jeg spillede et år, og så var der mange klubber, som kontaktede mig fra fastlandet. Vi snakkede lidt med Barcelona, men det blev ikke helt konkret med dem. Det var mere med Espanyol, Valencia, Villarreal og sådan.

- Min agent kender Villarreal godt og mente, at det var det rigtige for mig, og jeg fik også et godt indtryk af klubben, så derfor blev det sådan, fortæller han.

Tiltroen fra Villarreal er stor, og tiden i klubben har udviklet Filip Jörgensen rigtig meget.

- Det har givet mig rigtig meget. Jeg var først på U15, så U19 og nu har jeg været to år på førsteholdet. Jeg kan mærke, at de tror meget på mig. Jeg har været der i fire år nu og har skrevet tre kontrakter, hvor den seneste var til 2025.

Han er en fast del af førsteholdstruppen i La Liga-klubben, hvor han konkurrerer med 29-årige Geronimo Rulli og tre år ældre Sergio Asenjo.

- Det er to gode målmænd, som jeg lærer meget af, og så har vi nogle virkelig dygtige afsluttere i eksempelvis Paco Alcacer og Gerard Moreno, så der er højt niveau til træning, og det er bare fedt, siger Filip Jörgensen til bold.dk.

Målmandstalentet håber på at få førsteholdsdebut for Villarreal i denne sæsons Copa del Rey, og ellers spiller han fast for klubbens U23-mandskab.

I første omgang er fokus dog rettet mod tirsdag, hvor U21-landsholdet tager hul på kvalifikationen til EM med en udekamp mod Kasakhstan.


Af Martin Schmidt

20 kommentarer

Bødlen1880 11:21          
Jeg håber han valgte det danske landshold til, fordi han føler sig dansk, og ikke fordi han godt kan lide den fodbold der bliver spillet under Hjulmand, som han med al sandsynlighed ikke kommer til at spille under alligevel. For mig er det svært at sympatisere med og føle tilknytning til et landshold, med spillere der ikke føler sig danske.
Imperator 11:32          
^^ Enig, det der landsholds-shopping tager noget af charmen ved landsholdet.
belden 11:33          
Har det da været et problem indtil videre? Det er lidt noget fodboldromantik. Selvom jeg som sådan er enig. Landsholdet er og bliver et arbejde som som alt andet. Hvad Fillip føler, er jo svært at ændre på. Er han god nok kommer han jo i betragtning.
Orlaj 11:35          
Mon ikke også han føler sig dansk? Samtidig med han også føler sig svensk.. Fair nok, han har et ben på begge sider.
undiable 11:46          
Mht om han føler sig dansk kan i jo heldigvis vælge mellem to ting, tro på at det gør han når han vil spille for landsholdet, eller vælge ikke at gøre det og individuelt tage kontakt til ham for at finde ud af det. I det sidste tilfælde kan i passende vælge indtil i har fået svar fra ham med at betvivle om han føler sig dansk.
Will 12:08          
@ Bødlen
For mig er det svært at sympatisere med og føle tilknytning til et landshold, med spillere der ikke føler sig danske.
Hvilke spillere er det da, der spiller på det danske landshold, men som ikke føler sig danske?
Kannibal 12:09          
Det er en underlig holdning, at mennesker med tilknytning til flere lande, åbenbart skal føle, at de er det ene og ikke det andet, eller mere det ene end det andet. Man kan jo sagtens føles sig både dansk og svensk, dansk og tyrkisk, dansk og sudanesisk, eller hvad det måtte være.

Min datter har forældre fra to forskellige lande og hun har en stor tilknytning til begge lande, og er stolt af begge sine ophav.
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober