LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Langgaber gav dansk point i Dublin

| UEFA Nations League B | 70 kommentarer
Hør Thomas Delaneys reaktion på Jeff Hendricks-situationen
Delaney snorksover og forærer Irland kæmpe chance efter bare fire minutter
Povlsen og Jacobsen om Pierre-Emile Højbjergs landsholdsfravær: Der må ligge noget mere bagved
Tilfreds Schmeichel: Vi dominerer på chancer og på bolden
Højbjerg efter comeback på landsholdet: Ting kommer i perspektiv, når man ikke er så meget med
Lars Jacobsen om Højbjergs præstation: Det var en voksen indsats
Hariede om Højbjerg: Han er blevet en voksen og disciplineret mand
Langgaber gav dansk point i Dublin
Foto: Getty Images
Danmark kæmpede med at nedbryde den defensive irske organisation, og derfor blev det kun til et enkelt point, da holdet lørdag aften mødte Irland i Dublin. Kampen endte 0-0, og Danmark fører med resultatet sin pulje i Nations League.

Det danske landshold skulle lørdag aften forsøge at fortsætte den fine start, holdet fik på Nations League-turneringen, da man i forrige måned slog Wales med 2-0 i Aarhus.

Modstanderen på den anden side af grønsværen var det irske landshold, som Danmark for knap et år siden slukkede drømmen om VM-deltagelse i Rusland for, da man i Dublin storsejrede og sikrede sig billetten til Verdensmesterskabet.

Til aftenens kamp var Christian Eriksen dog ikke aktuel, da han døjer med en skade, der gør ham ukampdygtig. I stedet havde folk som Pione Sisto, Martin Braithwaite og helt i front Kasper Dolberg fundet vej til landstræner Åge Hareides startopstilling.

Kampen startede iltert. Harry Arter gik i græsset efter knap fem minutters spil, og danskerne tog tempoet ud af kampen, mens man afventede situationen. Det udnyttede Jeff Hendrick dog til at opsnappe bolden fra Thomas Delaney, der forvirret gestikulerede, at Hendricks holdkammerat var ude af spil.

Hendrick styrtede mod det danske mål, men ireren misbrugte på det skammeligste den helt store chance for at bringe hjemmeholdet foran, og han blev efterfølgende konfronteret af vrede danske spillere, der følte sig uretfærdigt behandlet.

Blot få minutter efter kom Harry Arter så flyvende ind i en tackling på Martin Braithwaite, og så var opgøret ligesom i gang.

Kampens næste store chance tilfaldt det danske hold. Et dansk langskud blev rettet af og faldt ned i feltet for fødderne af Thomas Delaney, der ofrede alt for at komme først på bolden, men i sin aktion ramte midtbanespilleren også den irske målmand, Darren Randolp, der blev tildelt et frispark.

Danmark var mest på bolden, men holdet havde svært ved at tilspille sig de store chancer og dirke den kompakte irske defensiv op i fraværet af Christian Eriksen.

Efter 39 minutters spil var Irland tæt på at bringe sig i front. Et frispark blev slået ind i feltet, hvor Shane Duffy sprang højest og fik headet mod mål, men modsat playoff-kampen for knap et år siden lykkedes det denne gang ikke Duffy at få bolden ind bag Kasper Schmeichel i det danske mål.

Ganske kort før pausen var danskerne så tæt på at få bolden over mållinjen. Henrik Dalsgaard sparkede et indlæg ind fra højre, og ved bageste stolpe faldt bolden efter et rodet irsk indgreb ned til Mathias Zanka Jørgensen, der dog ikke formåede at omsætte chancen til en føring.

I dommerens tillægstid til første halvleg var Pione Sisto utroligt tæt på at sende irerne til pause med en mavepuster, da han trak ind i banen fra venstrefløjen og sparkede mod det lange hjørne. Desværrre for det danske mandskab tog Sistos skud ydersiden af den fjerneste stolpe, og så måtte holdene gå til pause uden mål.

I andens halvleg fortsatte kampbilledet fra første halvleg. Irland stod dybt i banen og forsvarede sig kompakt, mens det danske mandskab forsøgte at finde sprækker i den irske organisation.

Første forsøg mod det irske mål i anden halvleg stod Pione Sisto endnu engang for. Han fulgte opskriften fra første halvleg og trak ind i banen fra venstre side, men den vævre venstrefløjs forsøg fløj et godt stykke forbi det irske mål.

Nogle få minutter senere var Danmark så for alvor tæt på at bringe sig foran, da Simon Kjær kom først på et hjørnespark fra højre side, men på stregen stod Harry Arter, der sparkede den danske anførers hovedstødsforsøg ud af feltet.

Efter 71 minutter spil viste Kasper Schmeichel sig vågen, da det danske hold havde brug for ham. Irerne kom igennem over deres venstrefløjen, inden Shane Long lagde bolden af til Cyrus Christie, der fra kanten af feltet bragede bolden mod danskernes mål. Kasper Schmeichel havde dog styr på situationen og diskede op med en fin redning.

Godt seks minutter før tid fik danskerne endelig chancen for at bringe sig i front på et kritisk tidspunkt. Irerne mistede bolden på midten af banen, Pione Sisto bragte den frem til kanten af feltet, hvor han overlod bolden til Martin Braithwaite. Han trak bolden over til højrefoden og fyrede af mod det irske mål, men Randolph havde ikke problemer med Braithwaites skud.

I kampens tillægstid var frygten for et irsk straffespark kortvarigt til stede, da en irsk spiller gik i græsset i feltet, men dommeren vinkede afvisende.

Det blev ikke til nogen scoringer i Dublin, og kampen endte derfor 0-0 efter en lettere chancefattig forestilling. Det ene point betyder dog, at Danmark fører sin pulje i Nations League-turneringen.

Stream Gibraltar – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen
Onsdag 20. marts
Tirsdag 19. marts