Luk

Lars O: Unge kommer ikke automatisk ind

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

Esbjerg fB - FC København
Superligaen Grundspil (14/02)
bet365 5,25 3,80 1,65
NordicBet 4,90 3,90 1,68
Oddset 5,50 3,85 1,62
YouBet 5,40 3,80 1,67

Lars Olsen vil gerne bruge unge spillere i Esbjerg, men de kommer ikke automatisk på holdkortet bare på grund af deres dåbsattest.

Lars Olsen er ny cheftræner i Esbjerg, og han startede ud med 1-1 mod AC Horsens i fredagens 3F Superliga-kamp.

Cheftræneren tror på, at Esbjerg har truppen til at undgå nedrykning.

- Det tror jeg helt klart på. Et point mod Horsens er en begyndelse, selvom tre point selvfølgelig havde været klart bedre, siger Lars Olsen.

- Havde vi tabt, havde det set skidt ud. Vi må tage det positive med og se, om vi ikke kan vende det til noget endnu mere positivt.

Skal Esbjerg hente forstærkninger til vinter?

- Det er ikke umuligt, men når alle er klar, har vi en fornuftig trup til den måde, jeg gerne vil spille fodbold på, siger Lars Olsen.

- Det handler om, hvordan vi agerer i begge felter, for man vinder ikke fodboldkampe ved at spille fremragende mellem felterne.

- Det er i felterne, der skal tages fat. Nogle gange gør det godt, og så koster det sved, blod og tårer, men det skal det altså også i den anden ende for at undgå, at modstanderen scorer.

Fint at arbejde med unge spillere
Esbjerg vil gerne benytte unge spillere fra eget akademi, men Lars Olsen er ikke umiddelbart den træner, der har været mest kendt for at bruge talenter.

Han har det dog rigtig fint med strategien, og han har også arbejdet med unge spillere på Færøerne.

- Jeg har det fint med at arbejde med unge spillere og har gjort det på Færøerne. Nu har jeg været der i otte-ni år, og rygraden på holdet er 29 år, så de startede, da de var unge.

- Men jeg har det også sådan, at de ikke automatisk kommer på holdet, fordi de har en yngre dåbsattest end andre. De skal være bedre.

- Til gengæld er det en fordel med en ung spiller, hvis man mener, der er to, som er lige gode. Talentudvikling sker jo ikke omkring førsteholdet, men i ungdomsafdelingen, og når de så er gode nok, kommer de med.

- Hvis man ser på Esbjergs hold i dag, er der en del unge spillere på. Gennemsnitsalderen er under 24 år, siger Lars Olsen.

Fodbold skal ses på Blue Water Arena - køb billetter her!


Af Sara Margren
Onsdag 29. januar
Tirsdag 28. januar