Luk

LASK-dansker: Østrigsk fodbold er intenst

| Bundesliga | 3 kommentarer

Infoboks

LASK - Hartberg
Bundesliga (27/02)
Oddset 1,30 5,50 8,35
bet365 1,28 5,75 8,50

LASK-danskeren Mads Emil Madsen trives i østrigsk fodbold, der er fysisk, intenst og direkte, men der er stor forskel på top og bund i Bundesligaen.

Mads Emil Madsen skiftede i sommer anfører-tjansen i Silkeborg ud med et udlandseventyr i den østrigske klub LASK Linz.

Østrigsk fodbold er ikke lige den mest udbredte destination for danske spillere, men for Mads Emil Madsen gav det rigtig god mening.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt, og det skulle helst være der, hvor der var størst mulighed for at få spilletid og samtidig være det højest mulige niveau. Der var Linz den bedste mulighed for mig, siger Mads Emil Madsen til bold.dk.

- Jeg kendte stort set kun Salzburg, inden jeg tog af sted, og så vidste jeg, der var nogle Wien-klubber.

- Det var meget begrænset, hvad jeg kendte til østrigsk fodbold, inden jeg tog af sted.

Stor forskel på top og bund
Et halvt år efter sit skifte har den 23-årige midtbanespiller så fået en fornemmelse for, hvad østrigsk fodbold er for en størrelse.

- Det er meget fysisk og intenst, og mange hold vil gerne op og presse. Der er lidt mere direkte fodbold og ikke så meget fokus på possesion. Det handler om at få bolden frem og lave et mål.

- Der er måske lidt mange lange bolde til min smag, men jeg synes, det generelt er hold, der gerne vil frem i banen og ikke noget med at stå på egen banehalvdel med alle spillerne. Det er fremad og højt pres for de fleste hold.

Der er dog stor forskel på de bedste og de værste hold i den østrigske Bundesliga, vurderer Mads Emil Madsen.

- Når de andre hold møder Salzburg, er det svært at spille underholdende fodbold for dem, uden at de får en kæmpe snitter.

- Der er relativt stor forskel på at møde de største klubber og så bundklubberne. De små klubber ved godt, at de skal prøve at hente et point fra kampen, og der er dominansen fra de store hold langt større.

- I forhold til Superligaen er der også større forskel på top og bund, synes jeg. Men toppen er rigtig stærk hernede, siger Mads Emil Madsen.

Hårdt med corona-nedlukningen
Mads Emil Madsen har installeret sig i en lejlighed i Linz og er i gang med at lære tysk, så han for alvor kan begå sig med andet end de faste fodboldudtryk.

Corona-nedlukningen har dog gjort det en anelse hårdere end normalt, fordi det har umuliggjort besøg fra familie og venner.

- Det er et godt miljø, og det er slet ikke, som man kunne have frygtet, når nogle fodboldspillere siger, at de er meget overladt til sig selv i udlandet.

- Men det har selvfølgelig været svært på grund af corona og lockdown, for man har ikke kunnet lave så meget socialt. Efter træning er det meget hjem i lejligheden alene og være klar til træning dagen efter.

- Det værste var i starten, hvor jeg ikke kunne få besøg af nogen på grund af corona-situationen. Jeg har været vant til at bo ude i Silkeborg, men ikke langt fra min familie. Det var ret hårdt, fortæller Mads Emil Madsen.

LASK Linz spillede i efteråret Europa League-gruppespil og er generelt en klub, der er i fremgang. 

- Det er egentlig lidt paradoksalt, for faciliteterne hernede i LASK er egentlig ikke lige så gode, som de var i Silkeborg, hvor vi lige havde fået nyt stadion.

- Men LASK er en klub, der er på vej frem, og som lå i den næstbedste række for et par år siden. Til gengæld er trænerteamet meget større, og træningen er mere struktureret, føler jeg.

- Der er mere fokus på den enkelte spiller, restitution og alle de små ting, som der nok i SIF ikke var ressourcer til at have.

- Så på det parameter er det et kæmpe step op, men faciliteterne er ikke endnu på samme niveau, selvom de er ved at bygge et nyt stadion her. Det er dog tydeligt at mærke, at det er en klub på vej frem, siger Mads Emil Madsen.

Mads Emil Madsen spillede i efteråret 15 kampe for LASK, hvor det blev til en enkelt scoring - i Europa League mod Ludogorets.


Af Sara Margren
Fredag 26. februar
Torsdag 25. februar