Luk

Lasse Petrys klub tildelt guld: Speciel situation

| Urvalsdeild | 0 kommentarer

Infoboks

Lasse Petry fandt ud af, at Valur var blevet kåret til mestre ved at læse det i omklædningsrummet på diverse islandske medier. En speciel situation efter et underligt år, siger han.

Valur er blevet tildelt mesterskabet på Island, efter landets myndigheder forbød al sport frem til 17. november på grund af corona-situationen.

Den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller Lasse Petry kan dermed kalde sig mester med Valur, hvilket han fandt ud af ved at læse islandske medier sammen med holdkammeraterne.

- Vi var lige blevet færdig med at træne, og så kom vi ind i omklædningsrummet og læste på diverse medier, at sæsonen var blevet aflyst. Det var lidt specielt, og der gik lige lidt tid, før vi forstod det, siger Lasse Petry til bold.dk.

- Det blev fejret, og der var selvfølgelig god stemning, selvom vi gerne ville have vundet det efter en kamp. Det var en speciel situation.

- Vi har været suveræne
Valur har et forspring på otte point ned til forfølgerne, og derfor er mesterskabet fuldt fortjent, mener Petry.

- Det er fuldt fortjent, fordi vi har været otte point foran, og vi har været suveræne i den her sæson, så der er ikke rigtig nogen, der kan sige noget til det.

- Nogle af de andre hold har brokket sig lidt, men der manglede kun fire runder, og det har været vilkårene fra starten af, at turneringen kunne aflyses efter to tredjedele afhængig af corona-situationen.

KR Reykjavik, der slutter som nummer fem, har appelleret beslutningen, og det forstår Petry sådan set godt.

- De islandske klubber har også haft det hårdt, og vi er også gået med til at gå ned i løn for at hjælpe klubben.

- Der er mange penge på spil på grund af de fire europæiske pladser, og de er vigtige for klubber. Jeg går også ud fra, at det er derfor, at KR Reykjavik er lidt sure over beslutningen. Det kan jeg sådan set godt forstå, men sådan er vilkårene jo bare.

Hårdt at være væk fra familien
Den islandske sæson skulle være startet i marts, hvor corona-pandemien brød ud, og derfor kom man først i gang i juni.

Det har været mærkeligt og hårdt at være udlandsdansker i 2020, medgiver Lasse Petry.

- Det har været et underligt år. Turneringen skulle være startet i marts, og på Island har man generelt en lang opstart i forvejen, siger Lasse Petry.

- Vi startede med at træne i november sidste år og kom i gang med sæsonen i juni, så vi har haft en preseason på et halvt år.

- Så skulle vi pludselig spille mange kampe på kort tid, og så kom der et stop igen, så vi har vel haft tre-fire preasons i den her sæson.

- Det har været underligt, og der har været stor usikkerhed omkring, hvad der skulle ske, ligesom man ikke bare kunne tage hjem til Danmark.

Især har afsavnet til familien fyldt meget, men et islandsk mesterskab er efter omstændighederne et meget fint plaster på såret.

- Jeg har været alene heroppe siden i sommer, hvor min datter skulle starte i skole i Danmark. Det har været sindssygt hårdt at være væk fra min datter og min kone.

- Heldigvis er der kommet en god afslutning på det hele i forhold til, at vi nu står med en titel. Men det har godt nok været et underligt år, siger Lasse Petry.

28-årige Lasse Petry har været fast mand på midtbanen for Valur. Han har spillet 17 ud af 18 kampe, hvor det også blev til to mål og to oplæg.


Af Sara Margren
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober